• Informacje na temat:

    wafle lodowe

Przepisy na temat: wafle lodowe
  • Deser w waflach do lodów

    ...rurkami. Nawet jeśli brak ci czasu, by upiec „lodowe” babeczki, możesz wykorzystać wafelki i kupne słodycze. Umieść w środku posiekane batoniki, drobne czekoladki, pokruszone ciasteczka, orzeszki, lentilki...

  • Sprawdzony przepis na "Lodowe kanapki"

  • Tort lodowy na maślance z jagodami

    Przygotowanie: Wafle pociąć lub rozkruszyć. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, wmieszać maślankę i skórkę z cytryny. 500 g śmietany ubić i również delikatnie wmieszać. Masę wstawić na 1,5-2 godziny do zamrażalnika i mieszać co pół godziny. Zanim masa dobrze się zamrozi, wmieszać wafle i jagody. Masę przełożyć do silikonowej formy (22 cm średnicy, ok. 2,75 l pojemności). Wstawić do...

  • Tuu tu tuu tu tuu tu tuu! Tuu tu tuu tu tuu tu tuu! Część z Was na pewno prawidłowo odszyfrowała powyższą audiodeskrypcję i z rozmarzeniem wspomina teraz czasy, kiedy żółta ciężarówka Family Frost mknęła przez osiedlowe uliczki wygrywając charakterystyczną melodię. Druga część z Was, drodzy mieszkańcy Podlasia, zapewne wspomina teraz odpustowe kołatki – nie tędy droga. W każdym razie tematem dzisiejszego odcinka będą, jak już zapewne się domyślacie, drewniane instrumenty muzyczne wydające...

  • Zaskocz ukochaną osobę deserem – walentynkowe fondue pełne słodyczy

    ...i likier, podgrzać 3 min 30 s/90°C/obr. 3 .   4.  Fondue sernikowo-czekoladowe przelać do miski. Wafle lub herbatniki zanurzać w fondue, podawać bezpośrednio po przygotowaniu.  JEŚLI NIE MASZ...

  • Jeden z moich ulubionych deserów.Letni pyszny deser,robi się go szybko ,nawet gdy wpadną znajomi.

  • Łatwe i proste,a do tego smaczne.

  • Właściwie nie ma zalet.

  • Sprawdzony przepis na "Lodowe ciasteczka"

  • Sprawdzony przepis na "Lodowe fantazje"

Artykuły na temat: wafle lodowe
  • Dieta bez laktozy

    ...pierś z kurczaka z surówką z kapusty pekińskiej, do tego komosa ryżowa. Podwieczorek: Kanapka z hummusem i kiełkami rzodkiewki. Kolacja: Sałatka z sałaty lodowej, rukoli, papryki, pomidorów, polana olejem rzepakowym i nasionami słonecznika. Dzień 2 Śniadanie: Owsianka na mleku sojowym z suszonymi figami i migdałami. Drugie śniadanie: Wafle ryżowe z masłem orzechowym i bananem. Obiad...

  • Gdy temperatury zaczynają oscylować wokół 30 stopni, na naszych stołach zaczynają królować chłodniki i lekkie sałatki. A co zaserwować na deser? Oczywiście lody i wszelkiego rodzaju wariacje na ich temat! Fot. 123RF/Picsel Przygotowując orzeźwiające desery, ograniczacie się jedynie do wyciągnięcia pudełka lodów z zamrażalnika? Oczywiście, upały nie zachęcają do spędzania długich godzin w kuchni. Jednak czasem warto się trochę bardziej wysilić, aby zaskoczyć bliskich niebanalnym deserem z...

  • Ach, co to był za ślub...!

    ...fontanny. Truskawki i inne owoce, pianki, rurki lub wafle zanurzone w strugach słodkiej przyjemności staną się prawdziwą ucztą dla podniebienia tych, którzy ulegną apetycznej pokusie. Nieopodal ustawmy(...). Konna eskapada zawiedzie nas wprost do bram lodowej komnaty. Jej wnętrze przenika delikatne światło, którego promienie załamują się na powierzchniach dziesiątek rozstawionych wokół lustrzanych...

  • Gdy temperatury zaczynają oscylować wokół 30 stopni, na naszych stołach zaczynają królować chłodniki i lekkie sałatki. A na deser? Oczywiście lody i wszelkiego rodzaju wariacje na ich temat. Fot. 123RF Przygotowując orzeźwiające desery, ograniczacie się jedynie do wyciągnięcia pudełka lodów z zamrażalnika? Oczywiście, upały nie zachęcają do spędzania długich godzin w kuchni. Jednak czasem warto się trochę bardziej wysilić, aby zaskoczyć bliskich niebanalnym deserem z lodami w roli głównej....

  • Danonis - nowy produkt  Danone

    ...- 4 łyżki Sok z brzoskwiń - 2 łyżki Wafelki lodowe - 2 sztuki Sposób przyrządzenia: Kilka łyżek cukru rozpuszczamy na patelni na złoty karmel. Studzimy go lekko i powoli wylewamy do wysokiego...

  • Wszyscy użytkownicy platformy dystrybucyjnej Uber Eats w największych miastach Polski mogą już delektować się najbardziej popularnymi lodami Algidy bez wychodzenia z domu. Fot. materiały prasowe W ofercie nowej usługi znajdziemy takie marki jak Magnum, Ben & Jerry's oraz Breyers. Dostępne są również warianty fit (o obniżonej kaloryczności), dla wegan, czy multipacki czyli zestawy 6 małych klasycznych lodów na patyku. W ofercie Uber Eats każdy znajdzie coś dla siebie. Po złożeniu zamówienia w...

  • Mogłoby się wydawać, że w kwestii kawy nie da się już wymyślić nic zaskakującego. A co powiecie na nową modę na serwowanie tego napoju w waflach do lodów? Fot. @belluxe via Instagram / screenshot Kawa serwowana nie w filiżankach, a w waflach do lodów? Nie, nie żartujemy. Oto najnowsza moda, która ogarnęła niemal cały świat. Tak zwane "coffee cone" stały się tam niezwykle popularne.   Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika 2FROGS&FOOD   Ten oryginalny trend zapoczątkowala pewna kawiarnia...

  • W gorące dni lody kuszą, ale i straszą. Powszechnie nazywane są bomba kaloryczną. Czy możliwe jest, by lody były pyszne, a jednocześnie zdrowe i odchudzające? Paradoksalnie lody mogą być zdrowym przysmakiem. Na czym polega ich sekret? Lody przede wszystkim zawierają mleko. Tym samym dostarczają sporej ilości wapnia oraz białka, a także zawierają witaminy A, B2 i B12, D i E, potas i fosfor. A te pierwiastki zapobiegają osteoporozie, miażdżycy i chorobom nowotworowym. Oczywiście mowa o lodach...

  • Pischinger to deser z wafli przekładanych masą. Dzięki swojej prostocie utkwił w wielu wspomnieniach z dzieciństwa, a także i dziś nadal gości na stołach. Lecz skąd się wziął pischinger? Z czego był wykonany oryginalnie? Fot. 123RF/Picsel W drugiej połowie XIX wieku, wiedeński cukiernik Oscar Pischinger, tworzył w swojej cukierni istne arcydzieła. Jednym z nich był oblany lukrem,torcik wykonany z wafli przełożonych kremem czekoladowo-orzechowym. Mimo że cukiernia już nie istnieje, przepis na...

  • Lody gałkowe, lody włoskie, desery lodowe – pycha! Ale czy to wyczerpuje lodowe propozycje? Czy lody z szarlotką na ciepło to szczyt ekstrawagancji? Fot. 123RF/Picsel   Granita to włoski, a dokładnie sycylijski deser, robiony z wody, cukru i dodatków smakowych. Przygotowuje się go w maszynie do lodów, a podaje w postaci pół zmrożonej. We Włoszech najpopularniejsza jest granita kawowa i migdałowa - Sycylijczycy mają w zwyczaju spożywanie jej na śniadanie wraz z brioszką. Sorbet od granity...