• Informacje na temat:

    wafel z biszkoptami

Przepisy na temat: wafel z biszkoptami
  • Ciastka od Wedla. Nowości i zmiany

    Wedel odświeża swoją ofertę ciastek, wprowadzając nowe produkty oraz zmieniając szatę graficzną.

  • Znika z talerza w mgnieniu oka.

  • Dieta prawie bez cukru

    ...5 ● wafel czekoladowy 50 g 4 ● baton z masą toffi 75 g 7 ● ½ tabliczki mlecznej czekolady 50 g 5 Bez pustych kalorii w szklance Pamiętajmy, że zdrowa dieta to nie tylko to, co dziecko je, ale(...), pokrojonych na cienkie plasterki gruszek. Małą tortownicę wyłóż biszkoptami. Wylej na nie masę serowo- -galaretkową - tak, aby je przykryła. Wstaw tortownicę na 30 minut do lodówki, aż masa się zetnie...

  • Przepyszny wafel,polecam.Dzieci się nim zajadają.Super do kawy ;)))

  • 3 pomysły na dodatki do chłodników

    Sezon na chłodniki w pełni. Na wakacyjnych stołach króluje chłodnik litewski, ogórkowy, czy chłodniki owocowe. Z czym, poza klasycznym jajkiem czy makaronem, podawać tę letnią potrawę, aby urozmaicić jej smak oraz wygląd?

  • Pyszny wafel,fajna wersja z galaretką.Nie jest bardzo słodki,jak dla mnie idealny:)źródło:winiary.pl

  • Ule (ciasteczka bez pieczenia)

    Przepis przysłała Ela.

  • Pyszny,aromatyczny,rozpływający się sw ustach...daje zapomnienie..jest idealny na złe dni:)Bardzo polecam..to rozkosz w ustach:)

  • pyszna masa czekoladowa

  • Przepis wart wypróbowania: "Wafel orzechowy z bajerem"

Artykuły na temat: wafel z biszkoptami
  • Mleko w proszku powstaje po odparowaniu wody ze zwykłego mleka. Tak zmieniona konsystencja wpływa na jego częste wykorzystanie w gastronomii. Za pomocą tego składnika możemy wyczarować w kuchni istne cuda. Ciasta, praliny, a nawet bułeczki i chleb to tylko niektóre ze smakołyków, które można przyrządzić używając mleka w proszku. Wybierając to najlepszej jakości mamy gwarancję, że nasz wypiek się uda.

  • Mogłoby się wydawać, że w kwestii kawy nie da się już wymyślić nic zaskakującego. A co powiecie na nową modę na serwowanie tego napoju w waflach do lodów? Fot. @belluxe via Instagram / screenshot Kawa serwowana nie w filiżankach, a w waflach do lodów? Nie, nie żartujemy. Oto najnowsza moda, która ogarnęła niemal cały świat. Tak zwane "coffee cone" stały się tam niezwykle popularne.   Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika 2FROGS&FOOD   Ten oryginalny trend zapoczątkowala pewna kawiarnia...

  • Ciasta z budyniem

    .... 2. Tortownicę wysmarować olejem, wysypać cukrem purem (rada: na dnie formy można ułożyć wafel - ułatwi wyjęcie ciasta i lepiej utrzyma kształt). Na dnie tortownicy poukładać biszkopty, skropić je rumem...

  • Przygotowanie biszkoptu może spędzać sen z powiek nawet doświadczonym gospodyniom. Warto wiedzieć, jak go zrobić, bo jest on podstawą wielu świątecznych ciast. Fot. 123RF/Picsel Ileż to razy zdarzyło ci się, że ciasto opadło po wyciągnięciu z piekarnika lub nie wyrosło równo? Na szczęście istnieje wiele sposobów na to, jak poradzić sobie z ciastem, które się zapada lub nie chce równo wyrosnąć. Niektórzy do masy dodają mąki ziemniaczanej inni zaś, tuż po wyjęciu z piekarnika, rzucają blaszką...

  • Niezawodne ciasta

    Sernik z morelami Składniki na 12 porcji: 30 dag wafelków lub dowolnych innych ciastek kakaowych, 2-3 łyżki miękkiego masła, 2 galaretki morelowe, 60 dag twarożku homogenizowanego, puszka moreli w zalewie, 3 jajka, 1/2 szklanki cukru pudru, łyżka orzechów pistacjowych, tłuszcz do formy Przygotowanie: 1. Wafle dokładnie pokrusz, połącz z miękkim masłem i wyłóż masą dno posmarowanej tłuszczem...

  • Wuzetki Gabrysi skonstruowane są z czekoladowego biszkoptu, masy śmietanowej i konfitury z malin. Biszkopt czekoladowy 165 g mąki pszennej30 g mąki ziemniaczanej50 g kakao1½ łyżeczki proszku do pieczenia180 g cukru6 jaj100 ml oleju5 łyżek wody Polewa czekoladowa 100 ml śmietanki 30%200 g czekolady mlecznej100 g masła Krem śmietankowy 700 ml śmietanki 30%150 g cukru pudru8 g żelatyny40 ml wody do namoczenia żelatyny Dżem malinowy 500 g świeżych malin15 g środka żelującego 200 g cukru...

  • Przekąski w sam raz na imprezę

    Od czego zacząć? Zasada pierwsza: musi być oryginalnie i odrobinę wykwintnie, co nie znaczy - drogo. Po drugie - całość sylwestrowego albo karnawałowego przyjęcia najlepiej wcześniej zaplanować (lista zakupów to podstawa!), żeby uniknąć nerwowych przygotowań "za pięć dwunasta". Jeśli zamierzamy bawić się nie w luksusowym hotelu, ale w gronie najbliższych przyjaciół, możemy śmiało zaproponować im podział kulinarnych obowiązków.

  • Aby uzyskać jak najlepsze efekty pieczenia należy zadbać o odpowiednią temperaturę oraz obieg i wilgotność powietrza. Szefowie kuchni od lat wykorzystują do tego dobroczynne działanie pary. Dzięki temu ich wypieki wyrastają równo, będąc jednocześnie miękkie i delikatne. Ty także możesz skorzystać z zalet pary dzięki piekarnikowi Electrolux PlusSteam. Fot. 123RF Tarta cytrynowa z bezą 50 g cukru pudru 130 g masła 180 g mąki 10 g wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mąkę, cukier puder i masło miksuj w...

  • Musicie przyznać, że deser Kuby wygląda imponująco. Ciasto przełożone masą śmietanową i polane czekoladą bez wątpienia posmakuje wszystkim. Ciasto 1 szklanka mąki pszennej1/3 szklanki mąki ziemniaczanej1/3 szklanki gorzkiego kakao2 łyżeczki proszku do pieczenia8 dużych jajszczypta soli1 szklanka drobnego cukru½ szklanki oleju rzepakowego Konfitura z owoców leśnych½ kg owoców leśnych: maliny, jeżyny, jagody150 g cukrukilka listków mięty Masa 850 ml śmietany 30%2 łyżki soku z cytryny2 łyżki...

  • Julka postawiła na ciemny biszkopt, bitą śmietanę, konfiturę wiśniową i pomadę z gorzkiej czekolady. Efekt? Zobaczcie sami. Biszkopt kakaowy 7 jaj220 g drobnego cukru 75 g mąki pszennej65 g kakao250 g wody1 łyżka cukru3 łyżki rumu Bita śmietana 2½ łyżeczki żelatynywoda do zalania żelatyny500 ml śmietanki kremówki2 łyżki cukru pudru Konfitura wiśniowa 1 łyżeczka żelatynywoda do zalania żelatyny750 g wydrylowanej wiśni100 g cukru 2 łyżki soku z cytryny1 łyżeczka mąki ziemniaczanej...