• Informacje na temat:

    wafel kakaowy

Przepisy na temat: wafel kakaowy
  • Wafelki z masą kajmakowo-daktylową

    Składniki: opakowanie bezglutenowych wafli 30 dkg krówek mlecznych 10 dkg krówek kakaowych lub irysów sezamowych 10 dag mleka w proszku ½ szklanki mleka 5 dkg cukru 10 dkg masła cukier(...) wafelkami bezglutenowymi, również boki. Wylać masę, na wierzch nałożyć kolejną warstwę wafelków, przykryć folią aluminiową i przykryć deseczką, włożyć do lodówki, aby stężało, kroić na kwadraciki.

  • Ciastka od Wedla. Nowości i zmiany

    Wedel odświeża swoją ofertę ciastek, wprowadzając nowe produkty oraz zmieniając szatę graficzną.

  • Zimny z morelami

    Składniki na 6 porcji: 30 dag wafelków kakaowych 2 opakowania galaretki morelowej 60 dag serka homogenizowanego 1 duża puszka moreli 3 jajka 1/2 szklanki cukru pudru(...) galaretki rozpuścić w szklance zagotowanej i ostudzonej zalewy z moreli. Wymieszać z masą serową. 3. Gotową masę serową wylać na pokruszone wafelki. Na wierzchu ułożyć osączone plastry moreli, zalać...

  • Sernik z morelami

    Składniki: - 300 g wafelków kakaowych, - 2 galaretki morelowe, - 600 g twarożku homogenizowanego, - duża puszka moreli w zalewie, - 3 jajka, - 1/2 szklanki cukru pudru, - łyżka orzechów(...) zagotowanej i ostudzonej zalewy z moreli. Wymieszać z masą serową. Gotową wylać na pokruszone wafelki, przykryć osączonymi morelami, zalać stygnącą galaretką. Schłodzić w lodówce. Posypać orzeszkami...

  • Gotowanie dla smyka alergika

    ...przetworach, ale także w herbatnikach, gofrach, czekoladzie, cukierkach, napojach kakaowych, maślanych bułkach, rogalach, margarynach parówkach, pasztetach, gotowych naleśnikach, racuchach, krokietach...

Artykuły na temat: wafel kakaowy
  • Wawel: Linia „Bez Dodatku Cukru”

    Wafel o smaku kakaowym lub waniliowym Bez Dodatku Cukru - mała lekka przekąska, która zaspokoi głód. Dzięki swojej zgrabnej, niewielkiej formie to wafelek do kobiecej torebki. Wafle o smaku waniliowym lub kakaowym Bez Dodatku Cukru - delikatne wafelki, przekładane puszystym kremem kakaowym lub waniliowym (67 proc.). Dostępne w większych opakowaniach, dzięki czemu są idealne na spotkania...

  • Mogłoby się wydawać, że w kwestii kawy nie da się już wymyślić nic zaskakującego. A co powiecie na nową modę na serwowanie tego napoju w waflach do lodów? Fot. @belluxe via Instagram / screenshot Kawa serwowana nie w filiżankach, a w waflach do lodów? Nie, nie żartujemy. Oto najnowsza moda, która ogarnęła niemal cały świat. Tak zwane "coffee cone" stały się tam niezwykle popularne.   Zdjęcie zamieszczone przez użytkownika 2FROGS&FOOD   Ten oryginalny trend zapoczątkowala pewna kawiarnia...

  • Pierwsza Komunia z Wawelem

    ...bombonierka znanych i lubianych Kasztanków - deserowych czekoladek z nadzieniem kakaowym i dodatkiem wafla, duża czekolada z dwuwarstwowym nadzieniem jogurtowo-truskawkowym, • Koncertowe - czekoladki...

  • Z pierwotnej papki, tworzonej z ziaren kakaowca, powstaje kilkanaście różnych rodzajów czekolady. Na jej temat pojawiło się mnóstwo naukowych opracowań. Wiedząc, jaką czekoladę lubimy, badacze potrafią nawet określić cechy naszego charakteru! Fot. 123RF/Picsel Oto cztery podstawowe rodzaje czekolady. Gorzka Zawiera najwięcej miazgi kakaowej, od 70 do nawet 95 proc.. W jej składzie jest też tłuszcz kakaowy, cukier, a czasami wanilia lub inny aromat. Stanowi idealny dodatek do ciast i...

  • ...• Białko mleka krowiego jest nie tylko w mleku i jego przetworach, ale także w herbatnikach, gofrach, czekoladzie, cukierkach, napojach kakaowych, maślanych bułkach, parówkach, margarynach, pasztetach, gotowych naleśnikach, racuchach, krokietach. • Na białko sojowe możesz trafić w niektórych waflach, ciastkach, majonezie, pastach do pieczywa, konserwach, wędlinach, parówkach...

  • Pischinger to deser z wafli przekładanych masą. Dzięki swojej prostocie utkwił w wielu wspomnieniach z dzieciństwa, a także i dziś nadal gości na stołach. Lecz skąd się wziął pischinger? Z czego był wykonany oryginalnie? Fot. 123RF/Picsel W drugiej połowie XIX wieku, wiedeński cukiernik Oscar Pischinger, tworzył w swojej cukierni istne arcydzieła. Jednym z nich był oblany lukrem,torcik wykonany z wafli przełożonych kremem czekoladowo-orzechowym. Mimo że cukiernia już nie istnieje, przepis na...

  • Ciasta z budyniem

    .... 2. Tortownicę wysmarować olejem, wysypać cukrem purem (rada: na dnie formy można ułożyć wafel - ułatwi wyjęcie ciasta i lepiej utrzyma kształt). Na dnie tortownicy poukładać biszkopty, skropić je rumem...

  • W dziewiątym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Ania zaprezentowała jurorom przepis na dwupiętrowy tort. Migdałowy biszkopt 8 jaj8 łyżek cukru4 łyżki mąki pszennej10 łyżek płatków migdałowych2 łyżeczki proszku do pieczenia Czekoladowa masa75 dag masła4 jaja8-9 łyżek cukru10-15 dag czekolady gorzkiej1 łyżka spirytusu (opcjonalnie) Kakaowy biszkopt5 jaj5 łyżek cukru5 łyżek mąki2-3 łyżki kakao1 łyżeczka proszku do pieczenia3 łyżki oleju Śmietanowa masa200 ml śmietany 30%2 serki...

  • Gotowanie dla smyka alergika

    ...i jego przetworach, ale także w herbatnikach, gofrach, czekoladzie, cukierkach, napojach kakaowych, maślanych bułkach, rogalach, margarynach parówkach, pasztetach, gotowych naleśnikach, racuchach...

  • Julka postawiła na ciemny biszkopt, bitą śmietanę, konfiturę wiśniową i pomadę z gorzkiej czekolady. Efekt? Zobaczcie sami. Biszkopt kakaowy 7 jaj220 g drobnego cukru 75 g mąki pszennej65 g kakao250 g wody1 łyżka cukru3 łyżki rumu Bita śmietana 2½ łyżeczki żelatynywoda do zalania żelatyny500 ml śmietanki kremówki2 łyżki cukru pudru Konfitura wiśniowa 1 łyżeczka żelatynywoda do zalania żelatyny750 g wydrylowanej wiśni100 g cukru 2 łyżki soku z cytryny1 łyżeczka mąki ziemniaczanej...