• Informacje na temat:

    w słoiczku zalane olejem

Przepisy na temat: w słoiczku zalane olejem
  • Aromatyczne kuleczki

    .... Syrop klonowy możesz zastąpić niepełną łyżeczką miodu. Sok wymieszaj z olejem. Sos trzymaj w słoiczku, w lodówce, nawet przez 2-3 dni. 3. Odcedź ceciorkę i wymieszaj z 2/3 ilości sosu. Piekarnik...

  • Pomysł na deser w tej formie zrodził się spontanicznie. Upiekłam ciasto szpinakowe. Nadmiar pokruszyłam na dno słoiczków, tworząc przy tym piękne zielone podszycie dla kolejnych słodkich warstw deseru.

  • Zimą będzie jak znalazł po dodaniu mięsa na szybki obiad bądź ciepłą kolację jako dodatek do makaronu czy tez ryżu...

  • Taki wymyślony sposób na truskawki w galarecie zrobione w butelce (salceson z truskawek). Zrobione truskawki po wyjęciu z butelki,ładnie kroją się na plastry i są bardzo smaczne :)

  • Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna do porannych kanapek.

  • Szybki i jakże zimowo-świateczny deser idealny na wyjścia w zimowy plener!

  • Pasteryzowany boczek wieprzowy, bez skóry i żeber, w przyprawach i czosnku, zrobiony w słoiczkach. Idealny do kanapek. Po prostu, jest pyszny. Polecam.

  • Boczek wieprzowy bez skóry i żeber, w przyprawach i czosnku, marynowany w słoiczkach.

  • Boczek wieprzowy bez skóry i żeber, w przyprawach i czosnku, zrobiony w słoiczkach. Po prostu, jest pyszny. Polecam.

  • Wieprzowa tuszonka w słoiczkach, zrobiona z łopatki i boczku, doprawiona przyprawami. Tuszonki możemy robić z różnych mięs, wołowego, baraniny, cielęciny.

Artykuły na temat: w słoiczku zalane olejem
  • Powstrzymaj rozwój miażdżycy

    ...pół na pół z jogurtem naturalnym. Sałaty możesz wymieszać z oliwą z oliwek, olejem lnianym lub naturalnym jogurtem z dodatkiem musztardy, keczupu lub czosnku. Nie zaciągaj zup śmietaną. Ziołowe(...) na godzinę. Następnie odciśnij ziele i przecedź. Pij po 1/3 szklanki 2 razy dziennie. Prowadź kurację przez 30 dni, później zrób przerwę na miesiąc i powtórz.  Mleczko pszczele. Kup je w słoiczku...

  • Oleje roślinne: rzepakowy, słonecznikowy i lniany, stanowią prawdziwą skarbnicę niezbędnych dla zdrowia składników. Przede wszystkim kwasów tłuszczowych, bez których nasz organizm nie mógłby prawidłowo funkcjonować, Fot. materiały prasowe Dlaczego te wyjątkowe oleje powinny odgrywać istotną rolę w naszej codziennej diecie i jak możemy wykorzystywać je na co dzień w naszej kuchni? Siła rzepaku - olej rzepakowy Rzepak jest rośliną uprawną, którą wykorzystywano do celów spożywczych już w...

  • Księga smaków: Rozmaryn

    .... Gałązki rozmarynu i ziarna pieprzu wraz z fetą ułóż w słoiczku, zalej oliwą z oliwek lub tłoczonym na zimno olejem rzepakowym i odstaw na 3 dni. W tym czasie codziennie lekko wstrząsaj słoikiem, by zioła(...) kotlecik wbij gałązkę. Kotlety ułóż na posmarowanej olejem tacy do grillowania i piecz nad węglami, obracając je co jakiś czas, aby przypiekły się równo ze wszystkich stron. Podawaj z sosem pomidorowym...

  • Oleje roślinne: słonecznikowy, lniany i rzepakowy, stanowią prawdziwą skarbnicę niezbędnych dla zdrowia składników. Przede wszystkim - niezastąpionych kwasów tłuszczowych Omega-3 i Omega-6, bez których nasz organizm nie mógłby prawidłowo funkcjonować, a których nie jest w stanie samodzielnie wyprodukować. Dlaczego odgrywają one tak istotną rolę w codziennej diecie i jak możemy wykorzystywać je na co dzień w naszej kuchni? Oto kilka najważniejszych faktów na temat trzech wartościowych olejów,...

  • Tradycja ma się dobrze

    ...zastąpić olejem roślinnym), 2 listki laurowe Śledzie odsącz z oleju, pokrój na kawałki 3-4 cm. Cebule i szalotki pokrój na półplasterki lub w kostkę, czosnek i oliwki w cienkie plasterki. W dużej misce(...) (ebay.com) Składniki zmiel w młynku do kawy. Przechowuj w zakręconym słoiczku. Pierniczki z migdałami i mąką gryczaną 200 g jasnego miodu, 200 g ciemnego miodu, 100 g masła, 100 g ciemnego...

  • Kwiaty w kuchni to nie tylko ozdoba stołu, choć takich nigdy nie powinno zabraknąć. Mają znacznie szersze zastosowanie niż mogłoby się wydawać. Fot. 123RF/Picsel Tani szafran Przyjrzyjmy się bliżej łatwemu w hodowli, powszechnie występującemu i prześlicznie żółtemu nagietkowi. W kuchni to przede wszystkim przyprawa. Płatki nagietka mają lekko pikantny smak i od dawien dawna zastępowano nimi najdroższą przyprawę świata, czyli szafran. Znajduje to odbicie w ich nazwie - róża szafranowa.   Także...

  • Małe okrągłe ziarenka, beżowe „perełki”, które po zalaniu wodą pęcznieją i już po kilku minutach są gotowe do spożycia – oto kuskus. Ta „ekspresowa” odmiana kaszy już na stale zadomowiła się w naszej kuchni. Szybkość przygotowania to jej ogromna zaleta, ale oprócz tego kuskus kryje w sobie jeszcze więcej walorów. W wywiadzie przekonuje o tym ekspert – Piotr Murawski, szef kuchni Knorr. Skąd właściwie wziął się kuskus? Piotr Murawski, szef kuchni Knorr: Kuskus znany był już ok. 3 tysiące lat...

  • Wielkanoc coraz bliżej, więc najwyższa pora zastanowić się nad świątecznym menu. Uroczyste spotkania w domowym gronie zasługują na szczególną oprawę. Fot. materiały prasowe Faszerowane jajka to nie wszystko, co powinno znaleźć się na odświętnie udekorowanym stole. Obowiązkowym punktem wielkanocnego jadłospisu, obok efektownych babek i mazurków, są domowe pasztety. Temat wydaje się trudny i pracochłonny? Nie ze wskazówkami szefa kuchni Knorr!Święta to doskonała okazja do zaprezentowania pełni...

  • Została nim Maria Banach, poznanianka, autorka bloga „Gruszka z fartuszka”. Zdjęcie: Blogger Chef   Blogerka-laureatka kulinarnego konkursu zachwyciła jurorów przede wszystkim smażoną piersią z kaczki podaną z sosem z aronii i czerwonego wina. - Pierwsze zadanie poszło w miarę gładko, a pozytywne oceny jury uniosły mnie jakieś 10 cm nad ziemię - przyznała Marysia.   Wielki Finał BlogerChef'a za nami W miniony weekend, 22-23 czerwca br., zwykle zaciszny i urokliwy kompleks...

  • Wuzetki Gabrysi skonstruowane są z czekoladowego biszkoptu, masy śmietanowej i konfitury z malin. Biszkopt czekoladowy 165 g mąki pszennej30 g mąki ziemniaczanej50 g kakao1½ łyżeczki proszku do pieczenia180 g cukru6 jaj100 ml oleju5 łyżek wody Polewa czekoladowa 100 ml śmietanki 30%200 g czekolady mlecznej100 g masła Krem śmietankowy 700 ml śmietanki 30%150 g cukru pudru8 g żelatyny40 ml wody do namoczenia żelatyny Dżem malinowy 500 g świeżych malin15 g środka żelującego 200 g cukru...