• Informacje na temat:

    w poprzek pokrojone

Przepisy na temat: w poprzek pokrojone
  • Szynka w papilotach

    Mięso opłucz pod bieżącą wodą. Osusz i pokrój w poprzek włókien na 4 plastry.

  • Prosty i sprawdzony sposób na oczyszczenie z nasion i pokrojenie papryki.

  • Różowa chmurka

    Sposób przygotowania 1. Owoc granatu umyj i osusz. Przekrój w poprzek na połówki. Używając łyżeczki z ostrymi brzegami lub noża do wycinania miąższu z...

  • Smaczny pomysł na "Schabowy w sosie w musztardowym"

  • Popraw sobie humor jesienią - przygotuj obiad we włoskim stylu!

    Ziemniaki przecisnąć przez praskę. Szybko połączyć ziemniaki, mąkę, jajko i łyżeczkę soli, wyrobić w kulę. Rozwałkować w wałeczki o średnicy około 2 cm. Kroić w poprzek i dociskając widelcem nadać kształt(...) wymieszać rukolę, pokrojone pomidorki koktajlowe i parę oliwek. Dodać ocet, szczyptę soli, wymieszać i dodać 2 łyżki oliwy. Na talerzu układać ciepłe gnocchi, parę sztuk oliwek, polać sosem pomidorowym...

  • Sprawdzony przepis na "Grejpfrut w awokado"

  • Pieczeń w winnej marynacie

    Sposób przygotowania 1. Marynata: warzywa obierz i umyj. Pokrój na kawałki. Wino wymieszaj z 100 ml wody. Dodaj pieprz, wlej olej, wrzuć pokrojone warzywa, umyty tymianek, listki laurowe i gorczycę(...), przekrojoną w poprzek na połowę).  4. Piecz w 170 st. przez 60-70 minut. Wyjmij z rękawa, odwiń nitkę i zapiecz przez 5-10 minut z włączonym termoobiegiem. 

  • Smaczny pomysł na "Karczek w piwie"

  • Pomysły na śniadanie, obiad i kolację

    ..., posiekanym drobno szczypiorkiem i pieprzem. Dodaj pokrojone w kostkę suszone pomidory. Na chlebie tostowym ułóż liście szpinaku i pokrojone w plasterki ogórki.  2. Posmaruj pastą z tuńczyka. Dodaj obrane i pokrojone w cienkie plastry awokado. Przykryj kromką chleba tostowego i posmaruj wierzch przyprawionym masłem. Ułóż kanapki na grillu elektrycznym, zaciśnij i piecz około 3 minuty. Podawaj od...

  • Smaczny pomysł na "Szynka w papilotach"

Artykuły na temat: w poprzek pokrojone
  • Jak pokroić mięso na gulasz?

    ...po wołowinie pod lekkim skosem. Pamiętaj, by mięso kroić a nie dociskać. 3. Pokrojone plastry mięsa powinny być cienkie. Dlatego możesz sobie pomagać dłonią, lekko dociskając krojoną wołowinę do deseczki. 4. Następnie gotowe plastry mięsa pokrój w poprzek włókien na cienkie, równe paski (jeśli pokroisz je wzdłuż włókien, mięso będzie się dłużej żuło). 5. Kawałki wołowiny szybko podsmaż na oleju...

  • Święta tuż, tuż – przygotowania najwyższy czas zacząć! Pomimo, że Wielkanoc obchodzona jest w całej Polsce, każdy region posiada własną historię i tradycję obchodzenia tego szczególnego Święta. Fot. Materiały prasoweNa Warmii i Mazurach jeszcze do niedawna nie znano zwyczaju święcenia potraw, a śniadanie wielkanocne było dość ubogie. Na Pomorzu tradycją wielkanocną było jedzenie jajecznicy z węgorzem, a na Podlasiu do dnia dzisiejszego przygotowuje się kołacz, powszechnie znany jako sękacz....

  • Tort chlebowy z szynką

    ...1. Bochenek przekroić w poprzek na połowę, posmarować masłem. 2. Na dolnej połowie ułożyć pokrojone w kostkę ogórki i połowę posiekanych suszonych pomidorów....

  • W tym odcinku Cooknij to! W zdrowym stylu Beata Śniechowska pokaże jakie dodatki idealnie skomponują się z klasycznym śledziem w śmietanie. Koniecznie wypróbujcie!     4 filety śledziowe 300 g gęstej śmietany 1 łyżka majonezu sok z 1 cytryny2 łyżki suszonej żurawiny 1/2 posiekana, duża cebula (w piórka)1/2 jabłka (najlepiej szara reneta), pokrojone w kostkęsól, świeżo mielony pieprzkoperekróżowy pieprz Przygotowanie Śledzie opłukać w zimnej wodzie, pokroić w kostkę o wymiarach ok. 4x4 cm....

  • Pieczone warzywa z sosem tzatziki

    Przygotowanie: Warzywa pokrój w ćwiartki, paski, kostkę. Przełóż do naczynia z pokrywą i posyp łyżeczką papryki, szczyptą soli i pieprzu. Przykryj i dokładnie wymieszaj, potrząsając pojemnikiem. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, wysyp warzywa i rozmieść równo na blasze. Główkę czosnku przekrój w poprzek i ułóż obok warzyw. Piecz około 20 minut w 190°C. Całość przełóż do miski, dodaj liście...

  • Miedziane rondle wiszą nad kuchnią, tymianek i rozmaryn rozsiewają swój zapach w ogrodzie, a boulangerie jest otwarta każdego dnia w tygodniu. I jak tu nie kochać francuskiej prowincji i francuskiego jedzenia? Dwadzieścia lat temu Amerykanka Susan Loomis dała się temu uwieść i zamieszkała wraz z rodziną w niewielkiej miejscowości Louviers w Normandii. Opowiadając o swoich sąsiadach oraz przyjaciołach, ich tradycjach i zwyczajach, odziedziczonych po przodkach i pięknie kultywowanych przez...

  • Cukinie w sosie pomidorowym

    Cukiniom zetnij końce, następnie każdą cukinię rozetnij w poprzek na pół lub na 3 części, wydrąż środki pozostawiając 1 cm miąższu od spodu. Ugotuj kaszę....

  • Podejrzeć mistrza kuchni przy pracy to gratka dla każdego miłośnika gotowania. Podszkolenie swoich umiejętności pod okiem szefa kuchni? Spełnienie marzeń... Pierwsze Zdrowe Warsztaty Kulinarne odbyły się w warszawskiej siedzibie firmy Bosch - w Centrum Domowych Inspiracji. Pod okiem szfea kuchni restauracji Sowa i przyjaciele - Konrada Birka - zaproszeni dziennikarze mieli okazję sparwdzić się jako autorzy wiosennych sałatek. Doskonałe produkty - gotowe mieszanki sałat Fit&Easy, przyprawy,...

  • Sałatka z polędwicą

    ...ułożyć rukolę, szpinak i pokrojone warzywa. Polać przygotowanym sosem.  4. Wołowinę pokroić w poprzek włókien w plastry o grubości 1 cm, ułożyć na wierzchu sałatki, skropić sosem. Zobacz także:

  • Maj to miesiąc, który kojarzy się przede wszystkim z grillowaniem i biesiadowaniem w gronie najbliższych. Obecna sytuacja zmusiła nas do pozostania w domu, ale nie oznacza to, że musimy rezygnować z pieczonych smakołyków. Co wrzucić na ruszt i jak grillować bez wychodzenia z domu? Podpowiadamy! Fot. materiały prasowe Ciepłe dni zachęcają do tego, by rozpalić grill i wrzucić na ruszt kiełbasę, skrzydełka czy smakowitą karkówkę. Jak to zrobić, gdy przymusowa kwarantanna uziemiła nas w domu?...