• Informacje na temat:

    w naczyniu zaroodporny

Przepisy na temat: w naczyniu zaroodporny
  • Zapiekanka z owocami - po 6. miesiącu

    Kaszę ugotuj w mleku lub wodzie (dodaj odrobinę soli i masła). Wysmaruj masłem naczynie żaroodporne. Z dwóch jaj oddziel żółtka, utrzyj je z cukrem i...

  • Kurze pałki na cebulowo

    ...1. Cebule i ząbki czosnku obieramy, myjemy i kroimy drobno.  2. Oczyszczone kurze pałki układamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy 2-3 łyżkami oleju. 3. Pałki obkładamy pokrojonymi cebulami i czosnkiem, oprószamy przyprawami. Wkładamy do lodówki na całą noc. 4. Następnego dnia zapiekamy pałki w naczyniu przez ok. 30-35 min. w temp. 200 stopni. 

  • rozpływa się w ustach :D

  • Pieczone pałki kurczaka

    Sposób przygotowania: 1. Pałki umyj, osusz. W miseczce połącz oliwę i sok z cytryny. Dodaj łyżeczkę soli, mielony pieprz, tymianek, zioła prowansalskie, granulowany czosnek oraz słodką paprykę. Wszystkie składniki wymieszaj. Mieszanką natrzyj mięso. Ułóż w naczyniu żaroodpornym, przykryj. Odstaw do lodówki na kilka godzin. 2. Po tym czasie wyjmij naczynie z lodówki i wstaw do piekarnika. Piecz...

  • Kochani osiągnęłam kolejną umiejętność w wypiekach własnego pieczywa. Pierwszy raz spróbowałam upiec chleb w naczyniu żaroodpornym. Sami oceńcie co z tego wyszło oglądając zdjęcia. Wrzucam Wam również przepis jakiego użyłam do tego chlebka:)

  • Pasta z pieczonego buraka i czosnku

    Sposób przygotowania: Buraki dokładnie umyj i pokrój na kawałki - im mniejsze, tym szybciej się upieką. Główkę czosnku przekrój wzdłuż na pół. Warzywa ułóż w naczyniu żaroodpornym, posyp tymiankiem i skrop olejem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 200°C na mniej więcej godzinę. Gdy buraki będą na tyle miękkie, że uda się wbić w nie widelec, wyjmij naczynie z piekarnika i odstaw do...

  • chleb pieczony w naczyniu żaroodpornym lub w garnku żeliwnym jest wilgotny, miękki w środku, trzymający świeżość spokojnie przez kilka dni, jednocześnie skórkę zachowuje twardą i chrupiącą

  • Pasztet z pieczonych warzyw i ryżu

    Sposób przygotowania 1. Ryż ugotować zgodnie z instrukcja na opakowaniu. 2. Warzywa i czosnek obrać, natrzeć olejem i solą. Zapiekać w żaroodpornym naczyniu pod przykryciem w temperaturze 180 stopni aż będą miękkie (40 - 60 minut). 3. Upieczone warzywa i połowę ryżu zmielić w maszynce do mięsa. Dodać pozostały ryż, olej i przyprawy. Całość zapiekać około 40 minut w 180 stopniach.

  • Kiedy znudziły nam się tradycyjne dania, możemy trochę fantazjować i komponować coś innego, polecam fileta w aromatycznych ziołach, zawiniętego w makaronie polanego ketchupem.

Artykuły na temat: w naczyniu zaroodporny
  • Biała kiełbasa

    Posiekane cebule i czosnek wymieszaj z olejem, musztardą i goździkami. Mieszanką posmaruj kiełbaski. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym i wlej piwo. Oprósz...

  • Żaroodporna forma do pieczenia tart ze szkła TERMISIL o średnicy 28 cm to doskonałe naczynie do pieczenia ciast, tart, quiche, i innych potraw. Nietypowa, okrągła forma ze specjalnie opracowaną formułą z profilowanymi brzegami, sprawia że ciasto nie przywiera do dna, ani ścianek naczynia, a idealna gładkość i przejrzystość materiału pozwala kontrolować cały proces pieczenia potrawy.   Zbliżają się święta Wielkanocne. Na naszych stołach prócz żurku, jajek i pasztetów pojawią się przepyszne...

  • Pyszne muffiny

    Oczyszczony rabarbar pokrój na centymetrowe kawałki, przełóż do żaroodpornego naczynia, posyp czterema łyżkami cukru i wymieszaj. Przykryj naczynie folią...

  • Danie, które w zasadzie robi się samo. Jest smaczne, sycące, tanie i doskonałe zarówno na zimne, jak i ciepłe dni. Można je zrobić niemal ze wszystkiego, a za każdym razem mamy ochotę na dokładkę. Fot. 123RF/Picsel Uniwersalny, szybki i smaczny pomysł na obiad. Zapiekanki dzielimy na dwie grupy - casserole i fritaty. Casserole bierze swą nazwę od naczynia żaroodpornego, które po francusku właśnie tak się nazywa. Charakteryzuje się tym, że w owym naczyniu zapiekamy co chcemy, łącząc kolejne...

  • Chrupiące i soczyste udka pieczone

    Przyprawę do mięs połącz z płatkami, miodem oraz musztardą, dzięki temu stworzysz pyszną marynatę. Udka obtocz w mące i marynacie. Naczynie żaroodporne...

  • Bez względu na to, czy jesteś doświadczoną kucharką, czy też początkującą amatorką gotowania, w twoich kuchennych szafkach powinno znaleźć się miejsce na kilka niezbędnych sprzętów. Dzięki nim przygotowanie ulubionych dań będzie nie tylko łatwiejsze i szybsze, ale także zdecydowanie bardziej przyjemne. Patelnia Komu choć raz w życiu zdarzyło się gotować w kuchni bez patelni, ten doskonale zdaje sobie sprawę z tego, że trudno o bardziej praktyczne naczynie. Przywykliśmy do przygotowywania na...

  • Nadziewana kalarepa

    ...i mięso, dodać koncentrat pomidorowy i ser feta pokrojony w niewielką kostkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. 5. Nadzieniem napełnić kalarepy, ułożyć w żaroodpornym naczyniu, zapiekać około 15 min...

  • Lubimy gotować. Nie lubimy natomiast tracić czasu w kuchni na zmywanie naczyń, doczyszczanie garnków, ścieranie rozchlapanych sosów. Oto, jak wyglądają historie osób, które nie muszą już w kuchni spędzać tyle czasu, co kiedyś. Jak oszczędzać czas w kuchni?   Fot. Philips Multicooker Odpowiedz na pytanie i wygraj Multicookera! Kliknij! Pani Helena wie, że Multicooker zmniejsza ilość czasu spędzonego na zmywaniu: "Byłam Mistrzynią Przypalania teraz jestem Mistrzynią Gotowania :) Dzięki...

  • Pikantne pieczone udka

    Sposób przygotowania: 1. Udka dokładnie umyj, osusz ręcznikiem papierowym i ułóż w naczyniu żaroodpornym.  2. Wymieszaj przyprawy i natrzyj nimi mięso ze wszystkich stron. Wstaw na 2 godziny do lodówki. l Następnie wyjmij i pozostaw na godzinę w temperaturze pokojowej.  3. Obierz czosnek. Jabłko umyj i pokrój w ósemki. Obłóż nimi mięso.  4. Przykryj naczynie i wstaw do piekarnika nagrzanego do...

  • Kuchnia fusion podbiła serca Polaków. Potrafimy łączyć smaki z najbardziej odległych zakątków świata i wciąż poszukujemy nowych doznań. A gdyby tak połączyć nowoczesne wariacje z tradycyjnym kunsztem i troską o środowisko? Prezentujemy przepis na trzydaniowy obiad w myśl trendu „zero waste”. Fot. 123RF/Picsel W nowoczesnej kuchni chyba nic nie jest już w stanie nas zaskoczyć. Łączymy pozornie zupełnie niepasujące do siebie smaki, zmieniamy dotychczas uznane przeznaczenie produktów,...

Zdjęcia na temat: w naczyniu zaroodporny
Wideo na temat: w naczyniu zaroodporny
  • Jak zrobić pieczeń rzymską?

    Pieczeń rzymska to przepyszny mięsno-warzywny pasztecik, który zachwyca nie tylko swoim kolorowym, apetycznym wyglądem, ale i przepysznym smakiem: to znakomite połączenie puszystego mięsa, papryki, cebuli i pachnących przypraw! Pieczeń rzymska znakomicie sprawdza się również na co dzień, jako aromatyczny, nietypowy dodatek do kanapek. Można ją zrobić nawet w zwykłym naczyniu żaroodpornym - zawsze

  • Jak zrobić pieczeń rzymską?

    Pieczeń rzymska to przepyszny mięsno-warzywny pasztecik, który zachwyca nie tylko swoim kolorowym, apetycznym wyglądem, ale i przepysznym smakiem: to znakomite połączenie puszystego mięsa, papryki, cebuli i pachnących przypraw! Pieczeń rzymska znakomicie sprawdza się również na co dzień, jako aromatyczny, nietypowy dodatek do kanapek. Można ją zrobić nawet w zwykłym naczyniu żaroodpornym - zawsze