• Informacje na temat:

    w musztardzie śl

Przepisy na temat: w musztardzie śl
  • Szynka w musztardzie

    Pieczona szynka do kulinarny pewniak na świąteczny obiad. Dodatek musztardy sprawi, że będzie wyjątkowo smaczna.

  • Gulasz fasolkowy w musztardzie

    Błyskawiczny i pyszny

  • Przygotowanie Kawałki kurczaka przyprawić i obtoczyć w musztardzie. Włożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego tłuszczem i na każdy kawałek dać posiekaną cebulkę, czosnek i kawałek masła. Piec w rozgrzanym piekarniku, co jakiś czas polewając tym, co się wytopi, żeby mięsko nie zrobiło się suche :) Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas...

  • Pieczeń wołowa w musztardzie

    Podawać z ziemniakami i fasolką.

  • Łosoś norweski marynowany

    Łosoś norweski marynowany w miodzie i musztardzie z jabłkami i rozmarynem...

  • Chrupiąca minibagietka z emmentalerem, piklami i kiełkami

    Składniki: 2 minibagietki masło do posmarowania pieczywa musztarda do posmarowania pieczywa 8 plastrów sera Hochland Emmentaler 4 liście sałaty marynowane pikle (np. ogórki w musztardzie lub chilli) kiełki Przygotowanie: Bagietkę kroimy na pół. Jedną kromkę smarujemy masłem, drugą musztardą. Nakładamy umyte i osuszone liście sałaty. Dodajemy ser. Na serze układamy pikle. Całość...

  • Zdrowe i dobrej jakości mięso na grill

    Jako naród nie jesteśmy raczej mistrzami grillowania. Mimo że bardzo lubimy mięso z rusztu, większość z nas zadowala się przypaloną kiełbasą i wysmażoną na podeszwę karkówką solidnie wymoczoną w musztardzie. Nie jest to ani zdrowe, ani specjalnie smaczne. Jak zmienić te grillowe przyzwyczajenia? Postaw na steki Steki wołowe w Polsce wciąż nie są jeszcze zbyt popularne, choć powoli zaczyna się...

Artykuły na temat: w musztardzie śl
  • Cytrynowe udka kurczaka pieczone w musztardzie

    Udka z kurczaka w musztardzie zasmakują każdemu. To dobra propozycja na przyjęcie.

  • Polędwiczki w maku i musztardzie

    1. Tymianek opłucz, osusz, listki oderwij od gałązek i posiekaj je. Wymieszaj z musztardą. Polędwiczki opłucz, osusz, posyp solą i pieprzem. Posmaruj ok....

  • Kotleciki jagnięce w musztardzie Dijon i ziołach z zapiekanką z warzyw w sosie rozmarynowym

    To danie przypomni ci wiele kuchni świata.

  • Polędwica wieprzowa w musztardzie i purée z batatów

      To zwykłe i proste danie na codzinne, zabiegane dni. Dodatek musztardy do duszonego mięsa nadaje mu wyrazisty smak i rozwija całkiem aromatyczny sos....

  • Perliczka w miodzie i w musztardzie oraz na naszym stole w tym tygodniu…

      Mam spore opóźnienie w umieszczaniu postów na moim kulinarnym blogu. Niestety tak to jest jak grafik napięty. Jednakże zupełnie nie przeszkadza mi...

  • Tofu a la śledź z musztardą

    Marynowane tofu à la śledź w musztardzie z dodatkiem ogórków kiszonych i cebulki. Doskonałe jako pikantna przystawka, zakąska albo danie wigilijne. Przepis pochodzi z książki Idy Kulawik "Roślinna kuchnia polska".

  • Krolik i pieczone pomidory oraz menu na ten tydzien.

    Bardzo rzadko przyrzadzam krolika. Moze dwa razy w roku? Lubie go w cidrze, w musztardzie oraz w pomidorach. Dzis wyprobowywalam nowy przepis znaleziony...

  • POPRAWIA SMAK I WYOSTRZA APETYT

    Mazury słyną nie tylko z malowniczych jezior i lasów, ale również z różnorodności regionalnych potraw i produktów. Regionalny smak i naturalny skład zawarte zostały w nowym produkcie Majonezów Kętrzyn – w MUSZTARDZIE KĘTRZYŃSKIEJ O SMAKU CHRZANOWYM. Stanowi ona połączenie lekko pikantnego charakteru klasycznej musztardy z naturalnym wyciągiem chrzanowym. Jest doskonałym dodatkiem do mięs...

  • Zapiekanka z cukinii i kurczaka z fetą

    Przygotowanie: Oliwę mieszamy z czosnkiem i polewamy nią pokrojoną w plastry cukinię. Oprószamy solą i pieprzem. Kurczaka kroimy w cienkie fileciki i marynujemy w musztardzie. Odstawiamy na 20 minut. W naczyniu żaroodpornym układamy kolejno plastry: cukinii, pomidora, cebuli, fileta itd. Przyprawiamy. Posypujemy rozkruszonym serem i zapiekamy przez 20-25 minut w 180°C. Podajemy posypane...

  • 3 przyprawy na pobudzenie apetytu

    Koper włoski Możesz wykorzystać jego nasiona. Dodawaj do ryby, kurczaka, indyka, sałatki warzywnej, zupy, kaszy lub ryżu. Nie podawaj jednak nasion w całości, najlepiej wcześniej. Zmiel je i rozdrobnij w moździerzu. Dodawaj po szczypcie do różnych dań w ciągu całego dnia. Gorczyca Zawarta jest głównie w musztardzie. Zrób jej domową wersję i cienko smaruj pieczywo, gdy przyrządzasz kanapki...