• Informacje na temat:

    w koperkowej kuchni

Przepisy na temat: w koperkowej kuchni
  • Śledzie w sosie jogurtowo - koperkowym

    Przepis poleca Robert Muzyczka Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy...

  • Śledzie w sosie śmietanowo - koperkowym

    Przepis poleca Robert Muzyczka Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy...

  • Zupa koperkowa (po 1. roku)

    Jest wiele przepisów na zupę koperkową - my proponujemy wersję dietetyczną. Koperek oczyszcza nerki, znakomicie działa na niestrawność i przyspiesza trawienie. Ponadto działa uspokajająco. Wykorzystujmy go w naszej kuchni jak najczęściej.

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    Księżowskie gospodynie przechowały sekret polskiej kuchni - uczciwego, serdecznego gotowania. Łukasz Modelski, badacz kulinarnych zagadek przeszłości, namówił je do zwierzeń. I do tego, by podzieliły się przepisami. Tak powstała książka "Kuchnia na plebanii".

  • Galaretka ogórkowa - orzeźwiający dodatek do smażonych potraw

    Choć smażone potrawy - nawet warzywa - bywają zbyt ciężkie dla żołądka, niektórym ciężko jest się oprzeć. Szef kuchni Adrian Szulczyk smażoną cukinię, będącą bałkańskim przysmakiem, poleca orzeźwić wegańską - bo przygotowaną na bazie agaru - galaretką z ogórka.

  • Pasztety

    Kiedyś były nieodłącznym elementem wykwintnej kuchni, a ich przyrządzaniem zajmowali się specjalni kucharze zwani "pasztetnikami".

  • 10 pomysłów na szybki obiad

    Nie musisz spędzać całego dnia w kuchni, żeby przygotować pyszny obiad dla rodziny. Sprawdź propozycje doskonałych dań, które możesz ugotować błyskawicznie.

  • Najcenniejsze ziółka

    ..., wzdęcia. Inna odmiana kopru, używana na co dzień w kuchni, to koper ogrodowy (ten do diety dziecka wprowadza się dopiero w 11. miesiącu). Koperek pobudza trawienie i ma działanie wiatropędne. Drobno(...) na problemy trawienne. Melisa ma także zastosowanie w kuchni - świetnie komponuje się z lekkimi daniami warzywnymi oraz z dodatkiem owoców. Jej delikatny, orzeźwiający smak pasuje m.in. do sosów...

Artykuły na temat: w koperkowej kuchni
  • Pasta z makreli pod koperkową pierzynką

    ... Makrelę dokładnie oczyszczamy z ości, rozgniatamy widelcem. Następnie mieszamy z twarogiem, dodajemy starte na tarce rzodkiewki, opłukane i osuszone kiełki, posiekany koperek i rzeżuchę. Przyprawiamy do smaku. Przepis pochodzi z książki "Gotuj z rodzinka.pl. Tydzień w boskiej kuchni"

  • Odkryj swoją kulinarną osobowość z limitowaną edycją etykiet przyprawy MAGGI!

    Przyprawa w płynie MAGGI od ponad 120 lat towarzyszy nam w codziennej kuchni. Już kilka jej kropel wystarczy, aby nasze potrawy nabrały niepowtarzalnego smaku i aromatu. Możemy dodawać ją do zup(...) wszystkich! Teraz przyprawa dostępna jest z 3 wyjątkowymi, limitowanymi etykietami. Wybierz tę, która pasuje do Ciebie najbardziej, zaproś ją do swojego domu i odkryj w sobie MAGGIcznego szefa kuchni!

  • Pasztet niejedno ma imię

    Były i są specjalnością polskiej kuchni. Pasztety z dziczyzny, drobiu, z podrobów czy mięs mieszanych.

  • Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz "Retrowarzywa"

    ..., a dziś rzadko jadanych warzyw. Nowatorskie, smaczne i zdrowe propozycje wpisują się w ideę slow food i powrotu do korzeni polskiej kuchni. Jak przystało na książkę o warzywach, blisko trzy czwarte(...)". Obaj prowadzą blog kulinarny "Gotowanie z Pasją" (Gotowaniezpasja.pl) udowadniając, że męska kuchnia może być kreatywna, zdrowa, lekka i wysmakowana także wizualnie.  Swoją pasją go gotowania dzielili...

  • Noworoczne postanowienia – pyszne, pożywne zupy na cały rok!

    ...i pokrojone ziemniaki oraz dodatki (np. śmietana) i pyszna zupa gotowa. Zupy Kuchnia Świata WINIARY– doskonały dobór składników pozwoli na szybkie i łatwe przygotowanie zup znanych z kuchni tajskiej(...) składników, które masz w kuchni. Wystarczy do dwóch ziemniaków i marchewki dodać ulubiony smak Rodzinnej Zupy WINIARY i 6 porcji pysznej zupy gotowych! Dostępna aż w pięciu smakach: Barszcz biały...

  • Sezon na zupy 2015 – krem z groszku n°1 i Menu na ten tydzień

    ...swoje, znakomite receptury, ale w opini wielu zupa oznacza pospolitość, pejoratywnie pojętą rustykalność, kuchnię domową, niewyrafinowaną. Francuzów więc do zup nie ciągnie zazwyczaj. Zresztą(...) główne ryba (merlan) w sosie koperkowym z ziemniakami. Jutro zrobię wołowinę po burgudnzku bo to klasyka zimowej, francuskiej kuchni. Będzie też chilli con carne na specjalne życzenie Antosia. Będą...

  • ..., które masz w kuchni.     Chłodnik ogórkowy WINIARY – Doskonale dobrane zioła i przyprawy i inne składniki nadają zupie niepowtarzalny smak, a pyszna jogurtowa baza ze świeżymi warzywami...

  • Ania Starmach: Obiady trzeba celebrować

    ...wygląda przygotowywanie przepisów do książki? - Mam kuchnię połączoną z salonem, w którym stoi duży stół na nim laptop i mnóstwo papierów. - Są przepisy, z którymi eksperymentuję i finalny efekt(...). Zdecydowałam się na ciasteczka przekładane marcepanem i spędziłam cały dzień w kuchni, eksperymentując z ciastem kruchym, dopracowując proporcje, zastanawiając się, jak długo piec, jak studzić. To...

  • ...potrawa. Jest.Ttylko korzenie ma na kresach wschodnich, jak np: barszcz ukrainski, gotowany i lubiany w Polsce. Kuchnia polska nalezy do bardzo barwnych kuchni z racji perturbacji historycznych. Tak lubiany...

  • Magda Jethon o swojej pracy w Trójce

    ...sprzyjało dobrym relacjom. Krótko mówiąc, trochę nas zdołował i równocześnie nie nastawił zbyt pozytywnie do Jerzego. Dostałam polecenie wprowadzenia nowego kolegi w tajniki kuchni radiowej, która nie...