• Informacje na temat:

    w jakiej temperaturze piecze się boczek

Przepisy na temat: w jakiej temperaturze piecze się boczek
  • Jakie mięsa kupować na grilla?

    Od lat utarło się, że sezon grillowy rozpoczyna się w pierwszych dniach maja. Mięso pieczone na ruszcie kojarzy nam się z piękną pogodą i odpoczynkiem od codziennych spraw. Ale żeby potrawy z grilla były naprawdę pyszne, mięso trzeba kupować trochę inne niż do codziennego gotowania.

  • Pyszny jesiotr pieczony w niskiej temperaturze :)

  • Tarty lepsze niż pizza

    Wytrawna tarta to łatwizna – wystarczy kruchy spód i dodatki – takie jakie lubisz najbardziej albo akurat masz pod ręką czy zostaną ze świątecznych zapasów. Z tego połączenia zawsze uda się stworzyć pyszne danie.

  • Ten przepis można zrobić na dwa sposoby. Rodzinka troszkę namieszała (pozytywnie oczywiście) i musieliśmy coś z tym zrobić ;) Więc zapiekliśmy, a później dusiliśmy na wolnym ogniu. Drugi sposób, to najlepiej wszystkie przyprawy zmielić. Jednak wydaje nam się, że pierwsza wersja będzie lepsza. Jak zostanie pieczeń, to można wykorzystać ją w ten sposób.

  • Smaczny mięciutki boczuś prawie''sam się robi''Polecam.

  • Przepyszny boczek, w lekkiej czosnkowo-majerankowej marynacie. Idealnie pasuje do kromki chleba. Polecam.

  • No wiem, pieczony boczek nie należy ani do najzdrowszych ani do niskokalorycznych dań … ale jak pachnie!!!!! Nie robię go zbyt często, dlatego do czasu do czasu, gdy pojawia się na moim stole, nie mogę się opanować i nie uszczknąć choć kawałka … A już apogeum rozkoszy dla podniebienia stanowi przypieczona na chrupiąco skórka – ale o tym ciiiii :)

  • Pieczony boczek zna i lubi niemal każdy z nas. Pachnący, soczysty, a jeśli trafi się nam chudy kawałek - jest idealny na kanapki :) pojawia się na stole z okazji różnych świąt, ale też i bez żadnej okazji. Do jego przygotowania nie trzeba też jakiejś specjalnej filozofii ani tajemnych mocy, wystarczy kawałek boczku i trochę przypraw :)

  • Pysznie pachnący czosnkiem

  • Przepis wart wypróbowania: "Faszerowany boczek"

Artykuły na temat: w jakiej temperaturze piecze się boczek
  • Zdrowie i mądre grillowanie

    ...​Co wrzucić na ruszt, w jakiej temperaturze piec, czym rozpalić grilla? Radzimy, jak grillować, żeby potrawy smakowały i nie szkodziły.

  • Gofry gryź!

    Mają nawet swoje święto, Międzynarodowy Dzień Gofra obchodzony jest 25 marca. Przypominamy sobie o nich, gdy robi się ciepło. Wtedy też odżywa spór, które lepsze: z bitą śmietaną czy z cukrem pudrem? Zamiast dywagować, lepiej eksperymentować, żeby sprawdzić, jakie jeszcze dodatki pasują do gofrów. I czy w wersji wytrawnej są równie dobre, jak na słodko...

  • Grillowanie bez skutków ubocznych

    Sezon na grilla właśnie się zaczyna. Czy możemy zajadać się potrawami tak przygotowanymi, czy ich unikać?

  • Warstwa po warstwie

    Znajdzie się niemal w każdym obiedzie, ale sama rzadko kiedy gra główną rolę. A przecież ma intensywny smak i aromat, łączy delikatną słodycz i ostrość, a do tego jest łatwo dostępna i zdrowa. Odkrywaj warstwa po warstwie niezwykle smaki cebuli.

  • Świąteczne ciasto z nadzieniem

    .... 10. Zawiń farsz w boczek i delikatnie uklep. 11. Piecz na środku piekarnika 35-40 minut. 12. Wyjmij z piekarnika i odstaw na parę minut, zanim podasz. Można podawać gorące lub w temperaturze(...) skórki i dodaj razem z pietruszką do owocowej mikstury. Przypraw solą i pieprzem,  wymieszaj. 7. Weź blachę do pieczenia (18-20 cm) i nasmaruj tłuszczem. 8. Połóż 7 plastrów boczku na dnie blachy...

  • Smakowe świadectwa dojrzałości

    Pośród prezentów dla maturzystów może znaleźć się uroczysta kolacja przygotowana w domu. Byłaby nie tylko radosną celebracją, ale i lekcją smaku.

  • Ach, beztroskie życie bordoskie! To tamtejszemu winu zawdzięcza nazwę kolor bordo. Czy pamiętacie dziecięcą rymowankę o krowie w takież kropki, która "żuła trawę, kręcąc mordą"? Sporo w niej kulinarnej prawdy. O kuchni z bordeaux, ma się rozumieć.