• Informacje na temat:

    w czym najlepiej upiec szynkę

Przepisy na temat: w czym najlepiej upiec szynkę
  • Szynka pieczona

    ...się obróci, mięso jest gotowe. Jeśli ostrze sprężynuje, trzeba szynkę jeszcze trochę popiec.  5. Wyjmij mięso i odstaw do ostygnięcia (najlepiej upiec je dzień przed podaniem). Podawaj z kwaśnymi(...)Sposób przygotowania 1. Szynkę umyj i osusz. Obsyp ją dokładnie solą i włóż do lodówki na 3-4 godziny.  2. Zioła, czosnek, czarny pieprz i olej zmiksuj na marynatę. Szynkę wyjmij z lodówki i opłucz...

  • Szynka pieczona

    ...się obróci, mięso jest gotowe. Jeśli ostrze sprężynuje, trzeba szynkę jeszcze trochę popiec.  5. Wyjmij mięso i odstaw do ostygnięcia (najlepiej upiec je dzień przed podaniem). Podawaj z kwaśnymi(...)Sposób przygotowania 1. Szynkę umyj i osusz. Obsyp ją dokładnie solą i włóż do lodówki na 3-4 godziny.  2. Zioła, czosnek, czarny pieprz i olej zmiksuj na marynatę. Szynkę wyjmij z lodówki i opłucz...

Artykuły na temat: w czym najlepiej upiec szynkę
  • Jak przygotować święta bez chemii

    ...nawet o taki zdrowy styl życia w ogólnym znaczeniu, że jemy warzywa, ćwiczymy itp., ale właśnie o wybieranie lepszych warzyw, mięsa, nabiału. Przy każdych zakupach wybierajmy produkt czytając etykiety(...) się żywić gotowymi produktami ze sklepu, bo one wszystkie są przetworzone. "Żywe" jedzenie to takie, które ma jak najkrótszy termin przydatności do spożycia. Najlepiej, żebyśmy przygotowali go sami...

  • Jesteśmy narodem uwielbiającym zupy. Statystyczny Polak zjada nawet 100 litrów zup rocznie, a to niewątpliwie stawia nas w światowej czołówce. Nie dość, że smaczne, to w dodatku zdrowe. Ale czym zagęścić zupę, by nie zmienić jej pysznego smaku i prozdrowotnych właściwości? Wiadomo, że najlepsze zupy to te, które przygotowane były przez nasze babcie. Jednak prędzej czy później, nadchodzi moment, w którym sami musimy zadbać o smak naszych dań. Tyczy się to zarówno najróżniejszych wypieków, jak...

  • Przekąski w sam raz na imprezę

    Od czego zacząć? Zasada pierwsza: musi być oryginalnie i odrobinę wykwintnie, co nie znaczy - drogo. Po drugie - całość sylwestrowego albo karnawałowego przyjęcia najlepiej wcześniej zaplanować (lista zakupów to podstawa!), żeby uniknąć nerwowych przygotowań "za pięć dwunasta". Jeśli zamierzamy bawić się nie w luksusowym hotelu, ale w gronie najbliższych przyjaciół, możemy śmiało zaproponować im...

  • Masło, margaryna, a może oliwa z oliwek? Niestety, bardzo często wybieramy nieodpowiednie produkty, które są zdrowe, ale tylko wtedy, kiedy serwujemy je na zimo. Na czym więc smażyć, aby danie było smaczne, zdrowe i nie straciło swoich właściwości odżywczych? Wysoki punkt dymienia To temperatura, w której ogrzewany tłuszcz zaczyna się rozpadać i tracić właściwości odżywcze. Na dalszym etapie smażenia powstają niebezpieczne związki (wydzielają się w postaci gryzącego dymu), które dodatkowo...

  • Proste i zdrowe przekąski na podróż

    ...podróż. W trakcie jazdy najlepiej jeść lekko. Co to znaczy? Po prostu zrezygnować z potraw tłustych i bogatych w błonnik, a także z roślin strączkowych, czyli grochu, fasoli, bobu czy ciecierzycy(...) i kukurydzą lub risotto z cukinią. Możesz również upiec wytrawne muffinki z serem feta i suszonymi pomidorami, a na deser - z jabłkami i cynamonem. Warto mieć w zanadrzu kanapki, ale nie takie zwykłe...

  • Wołowina w odczuciu wielu ludzi może się wydawać trudna do przyrządzenia, ponieważ po ugotowaniu okazuje się twarda i niezbyt smaczna. Można uniknąć tego problemu! Wołowinę można przyrządzić tak, by wszystkim smakowała.    Fot. 123RF.COM/PICSEL Podstawowym elementem, który pozwoli nam na przygotowanie pysznej potrawy z wołowiny jest wybranie odpowiedniego kawałka mięsa. Jeżeli produkt ma wysoką jakość, wówczas potrawa ma szansę być smaczna i delikatna. Podczas wyboru produktu musimy kierować...

  • Pyszne różyczki

    Czy próbowałaś kiedyś upiec kalafior? Nie? Zrób to koniecznie, wystarczy pokroić go w grube plastry, polać oliwą i oprószyć solą i pieprzem. Upieczony na złoto jest pyszną, chrupiącą przekąską. Puree(...) najlepiej komponuje się z zieloną sałatą delikatnie skropioną sokiem z cytryny lub sosem czosnkowym.  Pod beszamelem Składniki na 4 porcje: 50 dag ziemniaków, 1 kalafior, 1 cebula, 20 dag...

  • Ojczyzną serów pleśniowych jest Francja. To tam produkuje się największe ilości tego przysmaku. Jednak od kilku lat popularnością cieszy się także w Polsce. Poznaj wszystkie sekrety sera pleśniowego i dołącz do grona jego wiernych fanów. Zdjęcie 123 rf Najprościej możemy podzielić sery pleśniowe na te z porostem pleśniowym i z przerostem pleśniowym. Pierwszy rodzaj dojrzewa od 2 do 6 tygodni i ma charakterystyczną zewnętrzną białą pleśniową skórkę. Ten rodzaj sera pleśniowego Francuzi jedzą...

  • 21 sposobów na poprawę odporności

    ...ziarna, dodawaj dzieciom, np. do płatków śniadaniowych. Dla całej rodziny przygotuj oczyszczające koktajle. Zmiksuj jogurt naturalny lub maślankę z mrożonymi owocami, najlepiej jagodowymi, miodem(...) - NAJLEPIEJ SUROWE: W tej postaci są doskonałe na wzmocnienie odporności organizmu. Przepis: W słoju warstwami układaj pokrojoną w plastry cebulę, przeciśnięty ząbek czosnku. Na każdą warstwę dodaj łyżkę...

  • Nie jest żadną tajemnicą, że Polacy kochają sałatki. Najbardziej lubiana jest oczywiście klasyczna sałatka jarzynowa z majonezem. To właśnie ją można by nazwać królową polskich stołów, nie tylko świątecznych. Sałatka z szynką i ananasem podbije podniebienia domowników/Fot.123RF/Picsel Tuż za nią plasują się na podium sałatka gyros i sałatka śledziowa - ta ostatnia podawana w różnych odmianach i wydaniach. Ale czy czasie Wielkanocy tylko na nie jesteśmy skazani? Oczywiście, że nie! Na...