• Informacje na temat:

    ule migdałowe

Przepisy na temat: ule migdałowe
Artykuły na temat: ule migdałowe
  • O tym jaka jestem i o niespodziance od kochanej cioci Uli

    ...rzeczywiście jest dla Pań marzących, romantyczek, myślących a nie dla wielofunkcyjnych robotów, którymi stajemy się ulegając ogólnemu pędowi. Położyłam go na moim biurku, jest otwarty I przypomina...

  • Są znakomitą alternatywą dla każdego, kto nie może albo nie chce używać najpowszechniejszej formy nabiału dostępnego w każdym sklepie spożywczym, czyli mleka pochodzenia zwierzęcego. Osoby mające specyficzną dietę, alergicy, weganie albo po prostu miłośnicy nowych kulinarnych wrażeń, coraz częściej sięgają po kiedyś egzotyczne dla nas mleka roślinne: sojowe, migdałowe czy kokosowe. Mleka roślinne z pewnością poznali już wielbiciele kuchni azjatyckiej. W daniach orientalnych, gdzie istotna...

  • Gwiazdkowe lizaki. Komentarze

    ...likieru Kirsh, do pomaranczy 2 lyzki likieru pomaranczowego Cointreau, do fig 2 lyzki likieru migdalowego Amaretto. Cukier puder do formowania kulek 250 g gorzkiej czekolady i ozdoby oraz wykalaczki.   Marcepan zagniatamy w trzech osobnych porcjach z likierem i z owocami drobniutko posiekanymi. Formujemy kuleczki majac rece w cukrze pudrze by sie nam ten przysmak do rak nie przyklejal...

  • Mnóstwo przepisów na urocze i łatwe w wykonaniu dekoracje na Boże Narodzenie. Można je zrobić z ciasta, papieru, materiału, koralików... Dekoracje opisane w książce możemy przygotować z dziećmi. W pierwszej części książki znajdziemy też przepisy na oryginalne potrawy świąteczne. Możemy podać na stół coś niebanalnego i urozmaicić bożonarodzeniowe tradycje. Przygotuj kalendarz adwentowy z choinkami, wesołe figurki okienne, oświetlenie na stół. Naszykuj gęś w sosie czekoladowym, karpia w sosie...

  • Warzywa cudem kosmetycznym?

    Maseczka dla cery trądzikowej - Dwie cebule ugotuj i zetrzyj. Dodaj 1 łyżkę mąki ziemniaczanej i dokładnie wymieszaj. Powstałą papkę nakładaj na oczyszczoną skórę twarzy. Po 40 minutach zmywaj letnim...

  • W siódmym odcinku "Bake Off Junior" Ania zaprezentowała przepis na zdrowe fit pops. Kulki buraczane 5 ugotowanych i obranych małych buraków 3 jaja ½ łyżeczki cynamonu szczypta soli morskiej ¼ szklanki kakao 4 łyżki miodu ½ szklanki mąki kokosowej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki rodzynek tabliczka czekolady gorzkiej (min. 70%) Polewa do kulek buraczanych 1/3 szklanki mleka 3 łyżki ksylitolu 2 czubate łyżki oleju kokosowego 3-4 łyżki kakao 3 małe bratki jadalne (niebieskie) Kulki...

  • Ola przygotowała deser z dużą ilością słodkich malin, czekoladą i wspaniałymi ciasteczkami migdałowymi, które nadają chrupkości całemu daniu. Migdałowe amarettki:1 białko80 g zmielonych migdałów 80 g drobnego cukru10 ml likieru amarettocukier i cukier puder do posypania ciasteczek Mus malinowy:3 g żelatyny łyżeczka wody100 g świeżych lub mrożonych malin15 g cukru pudru Mus czekoladowy:200 ml śmietany kremówki 30%2 żółtka 50 g czekolady mlecznej50 g czekolady gorzkiej Dekoracja:50 g świeżych...

  • W ósmym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Barbara zaprezentowała jurorom przepis na sernik na kruchym spodzie. Kruche ciasto40 g orzechów włoskich40 g suszonej żurawiny100 g cukru200 g masła1 duża szczypta soli300 g mąki pszennej2 łyżeczki ekstraktu waniliowego1 jajko50 g mąki migdałowejgroch do wysypania na ciasto Masa serowa200 g białej czekoladyskórka starta z 1 pomarańczyskórka starta z 1 cytryny600 g zmielonego tłustego twarogu 150 g serka mascarpone3 łyżki mąki ziemniaczanej2 łyżki...

  • Kruche ciasto z konfiturą z wiśni i bezą. Konfitura1 kg wiśni250-400 g cukru (do smaku) Kruche ciasto z bezą 500 g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia200 g zimnego masła6 żółtek½ szklanki cukru pudruszczypta soli2 łyżki kwaśnej śmietany8 białek1½ szklanki drobnego cukru1 łyżka skrobi ziemniaczanejpłatki migdałowe (według uznania) Masa kremowa500 ml mleka3 łyżki cukru2 żółtka3 łyżki mąki pszennej2 łyżki skrobi ziemniaczanej200 g masła w temperaturze pokojowej2 łyżki amaretto Konfitura Wiśnie...

  • Wilgotne i mocno czekoladowe – takie jest prawdziwe brownie, a jeśli dodamy do niego wiśnie otrzymamy uzależniająco pyszne ciasto, które jest najlepszym przykładem tego, że liczy się wnętrze a nie wygląd zewnętrzny. Jego przygotowanie jest dziecinnie proste, a co ważniejsze to ciasto nie może się nie udać. Brownie pokochacie za intensywny smak ale także za to, że długo pozostaje świeże, legendy głoszą, że po trzech dniach jest najlepsze ale kto mógłby się tak długo powstrzymywać? Składniki:...