• Informacje na temat:

    udziec duszony z warzywami

Przepisy na temat: udziec duszony z warzywami
  • Udziec jagnięcy z młodymi warzywami

    W tradycji wielkanocnej przyjęło się, że po czterdziestodniowym poście należy na świątecznym stole serwować różnorakie mięsiwa. Udziec jagnięcy z młodymi warzywami zaspokoi najbardziej wyrafinowane gusta.

  • Gulasz z udzca dzika z brazowymi pieczarkami i brukselka w sosie smietanowym oraz smazonym ananasem. Niezbyt klasyczne polaczenie, ale sprawdzilo sie juz wielokrotnie.

  • Szaszłyki

    Po gruzińsku z duszonymi warzywami Składniki na 4 porcje: 300 g mięsa wieprzowego od szynki; 300 g udźca jagnięcego; sól i pieprz; 200 g słoniny; 2 papryki; 5 cebulek; 2 ząbki czosnku; olej; 2 łyżki(...), podajemy z duszonymi warzywami. Wartość odżywcza 1 porcji 638 kcal; Białko 12,2 g/Tłuszcz 18 g/Węglowodany 52,7 g Z pieczarkami i ziemniakami Składniki na 4 porcje: 1 kg mniejszych ziemniaków; 2 cebule...

  • Udziec z indyka jest jednym z najsmaczniejszych (a przy tym najzdrowszych) gatunków mięsa. Poniżej prosty przepis na smaczne danie, którym na pewno podbijecie serca wszystkich, którzy usiądą do takiego obiadu…

  • Wspanialy smak bejcy z soku pomaranczowego lub z mandarynek wraz z cebula. Polecam serdecznie. Jutro dodam foto. Teraz miesko jest w lodowce i lezy w bejcy do jutra. Bejca jest wspaniala takze do piersi z kaczki. Niebawem gotuje....

  • Smaczny pomysł na "Faszerowany udziec jagnięcy"

  • Pełne zdrowe danie obiadowe ze wszystkimi potrzebnymi mikro makro i witaminami:) Łatwe, w przystępnej cenie, niebanalnym wydaniu, wysokiej jakości.

  • Polecam na obiad schab duszony z warzywami, z pysznym sosem.

  • Mięso jest soczyste, delikatne i pięknie odchodzi od kości, warzywa zaś mięciutkie, aromatyczne i słodkie. Świetny przepis na zdrowy i łatwy w wykonaniu obiad :)

Artykuły na temat: udziec duszony z warzywami
  • Udziec cielęcy duszony w czerwonym winie i pomidorach

    ​Smaki Toskanii.

  • Je się także oczami! Chcesz opanować sztukę oryginalnego dekorowania potraw, które będą zachwycać już samym swym wyglądem? Dekoracje z warzyw, kwiatów i owoców nie są zbyt trudne do wykonania, a oczarują niejednego smakosza i zachęcą każdego niejadka! Naukę rozpoczniesz od poznania narzędzi kuchennych potrzebnych przy pracy. Następnie zaznajomisz się z tajnikami dekorowania marchwią i rzodkiewką, ziemniakami, kalarepką i selerem, pomidorami, papryką i awokado, cukinią, ogórkiem i dynią,...

  • Niedzielne mięso duszone

    ...- w czasie duszenia pęcznieją, nadając potrawie kleistość i zawiesistość. Z wołowiny do duszenia wybieramy: karkówkę, udziec, mostek, łopatkę, rozbratel, szponder. Z wieprzowiny: schab, żeberka, łopatkę(...) i zachowuje swój kształt. Zbyt długie duszenie powoduje rozgotowanie mięsa. Duszony królik z oliwkami Składniki na 4 porcje : 1 duża cebula, 2 średnie marchewki, 50 dag pomidorów, 4 udka królika...

  • W ćwierćfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Gosia Molska nie będzie ułatwiać zadania uczestnikom. Jej tarta z chutneyem z pieczonych warzyw to prawdziwy majstersztyk. Ciasto 250 g mąki 50 g orzechów laskowych tartych 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1,5 łyżeczki soli 100 g masła 2 jajka 1 łyżka śmietany 30% Z podanych składników zagnieć kruche ciasto dowolną techniką. Jurorzy ocenią jakość ciasta, wiec dokładnie się zastanów, jak najlepiej je...

  • Wielkanocna jagniecina

    Jak kaze tradycja, na moim wielkanocnym stole goscila pieczona jagniecina z wiosennymi warzywami. O tej porze roku jest najdelikatniejsza i najsmaczniejsza,...

  • Nowa książka z entuzjastycznie przyjętej serii dla kulinarnych debiutantów. Raj dla podniebienia wegetarianów i osób na diecie. Smakowite spotkanie przy stole pełnym kolorowych, zdrowych, niskokalorycznych dań z warzywami w roli głównej. Są tu sałatki, przystawki, surówki, zupy i dania jednogarnkowe. Nie zabrakło też potraw z patelni, nadziewanych i z piekarnika. Dowiesz się wszystkiego o zakupie, duszeniu, blanszowaniu, parowaniu, smażeniu, zapiekaniu i grillowaniu warzyw. Specjalna tabela...

  • Gulasz z trzech rodzajów mięsa

    .... Z mięsa wołowego najlepsze będą: goleń, łopatka, pręga, karkówka albo udziec. Natomiast wszystkim, którzy ze względów zdrowotnych lub dla szczupłej figury unikają tłuszczu, polecamy mięso drobiowe, np(...) 5 minut obsmażamy na oleju. Dodajemy pomidorki i wszystko razem chwilę dusimy. Miękkie mięso mieszamy z przygotowanymi warzywami. Gulasz podajmy z pieczywem lub ryżem. Gulasz wołowy z pieczarkami...

  • Rajmund Królik - z zawodu i zamiłowania jest kucharzem w trzygwiazdkowym hotelu. Dzięki podróżom poznał pana Tien Dieu Luong, mistrza carvingu, który przekonał go nie tylko do spróbowania swych sił w przygotowywaniu dekoracyjnych potraw, ale również do ich smakowania. Okazuje się bowiem,że koronkowo ozdobiony owoc lub warzywo podnoszą smak potrawy. Praktyczne wskazówki i zdjęcia zawarte w tej książce umożliwiają szybką naukę tej niecodziennej sztuki. Smaczne rzeźby cieszą oko i rozwijają...

  • 14 października 2014 r. Polskę odwiedził Marco Pierre White, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni na świecie, kulinarny geniusz i ambasador Bulionetki do duszonych dań Knorr. Na specjalnej konferencji prasowej pokazywał, jak przyrządzać znakomite dania duszone. Fot. materiały prasowe Tego dnia było to z pewnością najsmaczniejsze miejsce na mapie Warszawy. Goście zgromadzeni w Domu Towarowym Braci Jabłkowskich w Warszawie, przedstawiciele mediów, blogerzy, miłośnicy kuchni, mieli wyjątkową...

  • Skorzonera – zapomniane warzywo, które powoli zaczyna wracać na nasze stoły. Nie tylko doskonale smakuje, ale również ma dobroczynny wpływ na nasze zdrowie. Chociażby z tego względu warto się wysilić i poszukać jej na lokalnych targowiskach. Fot. 123rf Chociaż nazwa skorzonera brzmi egzotycznie, jest to zimowe warzywo, które już wieki temu pojawiało się w wielu polskich przepisach. Niestety, z nieznanych powodów zapomnieliśmy o nim i dopiero teraz, po wielu latach, odkrywamy je na nowo....