• Informacje na temat:

    udko z patelni z sosem

Przepisy na temat: udko z patelni z sosem
  • Udka kurczaka duszone w sosie

    Po francusku z wonnymi ziołami Sposób przygotowania 1. Cytrynę sparz, wytrzyj, pokrój ją w plasterki. Zioła opłucz, osusz, posiekaj. Czosnek i szalotki obierz, pokrój w kostkę. Udka umyj, wytrzyj. Posyp solą i pieprzem. Obłóż czosnkiem, szalotkami i cytryną.  2. Na patelni rozgrzej masło. Włóż udka. Szybko je obsmaż. Dodaj składniki, którymi były obłożone. Mięso posyp ziołami. Podlej...

  • Udka kaczki w cytrusowym sosie

    Sposób przygotowania 1. Udka natrzyj solą i pieprzem. Rozgrzej piekarnik do 175 st. C. Natłuść formę.  2. Rozgrzej na patelni łyżkę oleju. Podsmaż na nim udka, po czym przełóż je do formy. Posmaruj(...), zagotuj.  4. Udka kaczki wyjmij z piekarnika, ułóż na talerzach razem z fasolką. Polej sosem. Udekoruj listkami szałwii. 

  • Pikantne udka

    Przygotowanie Cebule obrać, przekroić na pół, a następnie pokroić w plasterki. Czosnek obrać, pokroić w cieniutkie plasterki. Papryki rozkroić, pozbawić pestek, miąższ pokroić na kawałeczki. Pomidory sparzyć wrzącą wodą i zdjąć skórkę. Miąższ oczyścić z pestek, pokroić w grubą kostkę. Oregano opłukać, osuszyć, odłożyć trochę do dekoracji, resztę posiekać. Na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki oleju...

  • Drobiowe udka w wonnych ziołach

    ...oczu i ust), tylko natychmiast umyj ręce. Bazyliowe udka w pomidorach Sposób przygotowania: 1. Udka posyp solą i pieprzem. Czosnek i cebule obierz, pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej...

  • Udka w pomidorach

    Sposób przygotowania 1. Pomidory pokrój (możesz je sparzyć i zdjąć skórkę). Cebulę obierz i posiekaj. Czosnek obierz, drobno posiekaj. Marchewkę obierz i pokrój w plasterki. Paprykę przekrój, usuń pestki, miąższ pokrój w paseczki lub kostkę.  2. Udka oprósz solą, pieprzem, a następnie mąką. Zrumień ze wszystkich stron na mocno rozgrzanym oleju, zdejmij z patelni. Na tłuszczu ze smażenia podduś...

  • Aromatyczne udka drobiowe

    .... Zapiekane z jabłkami Sposób przygotowania 1. Podudzia umyj, wytrzyj. Posyp solą, pieprzem i tymiankiem. Plasterki boczku pokrój w kostkę. Rozmaryn umyj, osusz, porwij na kawałki.  2. Na dużej patelni(...).  3. Jabłka umyj, wytrzyj i pokrój na cząstki. Wytnij gniazda nasienne (cząstki jabłek możesz lekko skropić sokiem z cytryny, by nie ściemniały). Na patelni grillowej rozgrzej resztę masła. Włóż jabłka. Smaż...

  • Soczyste udka z kurczaka

    ...z patelni.  3. Na patelnię wlej 3 łyżki oleju. Wsyp ryż, smaż, aż zrobi się szklisty. Domieszaj gorący bulion, mielone papryki, kurkumę. Dopraw solą, pieprzem. Włóż smażone warzywa z kiełbasą(...) rozpuści. Cebulę obierz, drobniutko posiekaj. 2 łyżki oleju rozgrzej, wrzuć cebulę, podduś na szklisto. Zdejmij z patelni, domieszaj czosnek przeciśnięty przez praskę.  2. Pałki rozłóż na blasze...

  • Udka z gruzińskiej kuchni

    Sposób przygotowania 1. Mięso (możesz też użyć innych części kurczaka, także pokrojoną na kawałki całą tuszkę) umyj i osusz. Natrzyj solą. Rozgrzej masło, a gdy zacznie brązowieć zdejmij patelnię z ognia i włóż mięso. Znów podgrzej i obsmaż z każdej strony. Mięso przełóż do miski, by ostygło. Natrzyj je ajwarem wymieszanym z oliwą. Odstaw na 2-3 godziny.  2. Na tej samej patelni podsmaż...

  • Kacze udka w pomarańczowym sosie

    .... Patelnię z kaczym tłuszczem zdejmij z ognia. Wlej do niej ćwierć szklanki wody, sok z pozostałych owoców, przypraw solą i pieprzem, wymieszaj. Sosem polej kacze udka, dodaj gałązki świeżego rozmarynu(...): 1. Dwie pomarańcze i pół cytryny pokrój w plastry. Udka umyj, osusz ręcznikiem papierowym, natrzyj solą i pieprzem. Na patelni rozgrzej masło, kładź na niej uda skórą do dołu, smaż na mocnym ogniu...

  • Udka kurczaka w pachnących ziołach

    ...połączą.  3. Na patelni rozgrzej olej. Włóż mięso. Posmaruj je glazurą. Smaż, aż zacznie się ona lekko karmelizować. Zmniejsz płomień. Smaż jeszcze 5 minut. Mięso posyp kawałeczkami gałązek świeżej(...) boczku pokrój w kosteczkę. Rozmaryn umyj, osusz, połowę porwij na kawałki.  2. Na patelni rozgrzej olej z masłem. Włóż mięso. Szybko obsmaż je ze wszystkich stron. Przełóż do żaroodpornego naczynia...

Artykuły na temat: udko z patelni z sosem
  • Udka w sosie pomidorowo-oliwkowym

    Sposób przygotowania: 1. Udka umyj i osusz. Natrzyj olejem, solą, pieprzem oraz ostrą papryką.  2. Rozgrzej na patelni kilka łyżek oleju i obsmaż udka z dwóch stron, aż nabiorą złoto-brązowego(...) odłóż). Dodaj udka i kilka łyżek wody. Duś przez około 45 minut. Wyłóż mięso na półmisek, a sos zblenduj.  4. Podawaj udka z sosem, udekorowane oliwkami i listkami bazylii. Zobacz także:

  • Gęsie udka z brukselką i ziemniakami

    .... Pieczemy w 200ºC ok. 15 minut. Boczek i cebulę kroimy w kostkę. Podsmażamy na patelni. Łączymy z brukselką.  Sos po upieczonych udkach zagęszczamy mąką ziemniaczaną, mieszamy. Na talerz wykładamy udko(...) w 200ºC ok. 90 minut. Co jakiś czas polewamy wytworzonym podczas pieczenia sosem.  Ziemniaki i przekrojone na pół brukselki gotujemy w osobnych garnkach w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy...

  • Karmelizowane udka z imbirową nutą

    Sposób przygotowania: 1. Podudzia umyj i osusz. Lekko oprósz je świeżo zmielonym pieprzem. Cebulę obierz i pokrój w kosteczkę. Papryczkę chili rozetnij, usuń pestki, a strączek potnij w plasterki. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę. Imbir obierz i drobno zetrzyj albo zeskrob łyżeczką do herbaty.  2. W misce wymieszaj sos sojowy z miodem, musztardą, imbirem, cebulą i czosnkiem. Na patelni...

  • Pikantne udka

    Przygotowanie: Cebule obrać, przekroić na pół, a następnie pokroić w plasterki. Czosnek obrać, pokroić w cieniutkie plasterki. Papryki rozkroić, pozbawić pestek, miąższ pokroić na kawałeczki. Pomidory sparzyć wrzącą wodą i zdjąć skórkę. Miąższ oczyścić z pestek, pokroić w grubą kostkę. Oregano opłukać, osuszyć, odłożyć trochę do dekoracji, resztę posiekać. Na dużej patelni rozgrzać 2 łyżki...

  • Udka kurczaka ze słodką owocową nutą

    ...1. Cebule obierz, pokrój na kawałeczki. Udka kurczaka opłucz, osusz. Natrzyj solą, pieprzem i słodką papryką. Na patelni rozgrzej sklarowane masło. Smaż...

  • Kurczak w aromatycznym sosie

    Udka kurczaka umyć, osuszyć, posypać solą, pieprzem i papryką. Obsmażyć na gorącym oleju z obu stron, zdjąć z patelni.  Paprykę i cebulę oczyścić, pokroić...

  • Udka na 7 sposobów

    ...i połową rozmarynu. Całość dokładnie wymieszaj. Marynatą zalej udka i odstaw na godzinę do lodówki. Na patelni rozgrzej olej i przesmaż udka na złoty kolor. Pod koniec smażenia dodaj przeciśnięty(...) cytryny pokroić, przybrać nimi udka. Podawać z sosem. >>Na następnej stronie - kolejne przepisy!

  • Roladka drobiowa. Przepis Mariety Mareckiej

    Z purée bazyliowo-brukwiowym, sosem winno-malinowym i cykorią z topinamburem. Przepis Mariety Mareckiej.

  • Kuchnia pachnąca bazylią

    ...  Bazyliowe gnocchi z sosem pomidorowo-ricottowym Składniki: 800 g ziemniaków 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki oliwy 500 g przetartych pomidorów 125 g śmietany 125 g sera(...). Gnocchi obsmażyć na maśle i doprawić solą i pieprzem. Podawać z sosem posypane bazylią.   10 pomysłów na szybki obiad Martha Stewart: 2 sekrety smażonego kurczaka Proste potrawy...

  • Daj się zaskoczyć MAGGI!

    ...pieprzem. Po ostudzeniu i odsączeniu masła do filetów wkładamy farsz i spinamy je patyczkami. Następnie w naczyniu do zapiekania ukłądamy mięso i polewamy je masłem z patelni. Na koniec wstawiamy do(...). Kolejnym krokiem jest rozgrzanie na patelni masła i usmażenie małych placuszków na rumiano. Tak przygotowane danie podajemy z sałatką z pomidora, posypaną oliwkami i bazylią oraz skropioną oliwą z oliwek...