• Informacje na temat:

    udka zapiekane z ziemniakami w piekarniku

Przepisy na temat: udka zapiekane z ziemniakami w piekarniku
  • Fast food z różnych stron świata

    ...mięsa drobiowego po gotowaniu zupy. Tek powstałe kotleciki wspaniale smakują i interesująco wyglądają. Według tradycji formuje się je tak, by przypominały kurze udka. 1. Udka obieramy ze skóry i kości(...). ośmiu cm, faszerujemy je mięsko-warzywnym farszem i zamykamy tworząc stożki imitujące kurze udka.  5. Stożki panierujemy w rozkłóconym jajku z dodatkiem mleka i w bułce tartej, smażymy na złoty kolor...

  • Oryginalne przepisy na świąteczny obiad

    Porto 1 butelka czerwonego wina 10 ziarenek jałowca Z bażanta wycinamy pieści i udka. Pozostały korpus zapiekamy w piekarniku. Następnie wstawiamy z niego wywar z warzywami, który gotując(...) smażymy od strony skóry do złotego koloru i pieczemy w piekarniku 10 minut w temp. 180 stopni. Roladka z kurczaka z szałwia i szynką parmeńską Składniki: 2 szt. pierś z kurczaka Liście św...

Artykuły na temat: udka zapiekane z ziemniakami w piekarniku
  • Ziemniaki w roli głównej

    .... Rada: Do takiego dania idealnie pasuje zapiekana brukselka. Brukselkę gotujemy w lekko osolonej wodzie. Gdy wystygnie, kroimy na pół i układamy między ziemniakami (jeszcze przed pieczeniem(...) z lodówki, rozwałkowujemy i oblepiamy nim formę do tarty. Nadmiar ciasta po bokach odcinamy nożem. Ciasto podpiekamy ok. 15 min. w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180º C . Potem wykładamy na nie...

  • Jak żaby trafiły na francuskie salony, jaka dieta obowiązuje ślimaki przed wejściem na talerze i co jadał Casanova, legendarny kochanek wszechczasów? Fot. 123RF/Picsel Większości turystom, odwiedzającym kraj nad Sekwaną, francuska kuchnia kojarzy się przede wszystkim z żabimi udkami. Jakże muszą czuć się więc rozczarowani, kiedy w menu kolejnej odwiedzanej restauracji nie znajdują ani jednej potrawy potwierdzającej mit francuskiego żabojada. Zacznijmy jednak od początku. Historia jedzenia...

  • Tradycyjne polskie dania z leśnymi grzybami

    ...jajkiem. Dopraw solą, pieprzem oraz papryką. Farszem nadziej umytego kurczaka. Zwiąż udka, otwór zepnij wykałaczkami. Kurczaka natrzyj solą, pieprzem i papryką, skrop olejem. Ułóż w piekarniku (temp(...) przykryciem przez ok. 15 minut. Dolej śmietanę wymieszaną z łyżką mąki, zagotuj. Posyp posiekanym koperkiem. Podawaj np. z ziemniakami. Potrawka augustowska Składniki: 75 dag różnych grzybów (np...

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. W sklepach można już znaleźć polskie, młode ziemniaki. Warto więc zastanowić się w jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczne i ciekawe danie. Fot. 123RF/Picsel Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian tego warzywa. O ten porze roku na naszych stołach bezdyskusyjnie królują młode ziemniaki, będące nieodzownym elementem...

  • Daj się zaskoczyć MAGGI!

    ...w płynie MAGGI oraz odrobiną pieprzu do smaku. Papryki wypełniamy farszem, przykrywamy odkrojonymi częściami papryki i skrapiamy całość oliwą. Tak przygotowane warzywa zapiekamy w piekarniku(...) danie idealną propozycją są pyszne faszerowane udka z kurczaka. Do przygotowanie tej smacznej potrawy potrzebujemy 4 udka z kurczaka, filet z kurczaka, połowę czerwonej papryki, 2 łyżki masła, pieprz do...

  • W sklepach od kilku tygodni można znaleźć polskie, młode ziemniaki. Warto więc zastanowić się w jaki sposób je wykorzystać, aby przygotować smaczne i ciekawe danie. Fot. 123RF/Picsel Smaku młodych ziemniaczków nie da się podrobić. Są wyjątkowo delikatne i właściwie nie potrzebują żadnych dodatków. Najczęściej dorzucamy do nich jedynie koperek i odrobinę masła, aby cieszyć się szybkim i sezonowym daniem. Czasem warto jednak nieco bardziej się wysilić, aby przygotować potrawę, która zaskoczy...

  • Dlaczego warto wprowadzić do diety dziecka śledzie? Najnowsze badania wykazały, że dzięki dużej zawartości kwasów omega-3 dzieci łatwiej zapamietują i koncetrują się. Składniki: 4-6 solonych filetów ze śledzia norweskiego 8-12 młodych ziemniaków 1 cebula 100 g marynowanych buraczków 200 ml słodkiej śmietanki sól pieprz koperek do dekoracji Przygotowanie: 1. Filety ze śledzia norweskiego dobrze oczyścić i wymoczyć. Następnie pokrajać w paski grubości ok. 1 cm. 2. Młode ziemniaki...

  • Ile razy w tygodniu obieramy ziemniaki i wyrzucamy obierki do kosza? Okazuje się, że wykonując tę prozaiczną czynność, popełniamy duży błąd. Oto kilka pomysłów na ich recykling. Fot.123RF/Picsel 1. Płukanka do włosów (za 0 zł) Po gotowaniu obierków ziemniaka przez 30 minut na małym ogniu, czakamy aż woda ostygnie. Wlewamy ją do szczelnego pojemniczka i stosujemy jako płukankę po myciu włosów. To naturalny "ściemniacz" siwych pasemek, dzięki któremu unikamy stosowania chemicznych farb do...

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. Nie ograniczajcie się jedynie do tradycyjnych ziemniaków z wody! Ten produkt daje wam niemal nieograniczone możliwości kulinarne. Fot. 123RF Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian ziemniaków. Bez względu na to jaki rodzaj wybierzecie, z pewnością bez problemu wyczarujecie pyszne danie. Jeśli jednak brakuje wam pomysłów,...

  • Ziemniak to jedno z najpopularniejszych warzyw w naszym kraju, a wiele osób zjada je niemal codziennie. Nie ograniczajcie się jedynie do tradycyjnych ziemniaków z wody! Ten produkt daje wam niemal nieograniczone możliwości kulinarne. Fot. 123RF Pyry, kartofle, bulwy i grule. Nie dość, że mamy na nie wiele nazw, to znamy aż 100 jadalnych odmian ziemniaków. Bez względu na to jaki rodzaj wybierzecie, z pewnością bez problemu wyczarujecie pyszne danie. Jeśli jednak brakuje wam pomysłów,...