• Informacje na temat:

    udka z porem i serem

Przepisy na temat: udka z porem i serem
  • Fast food z różnych stron świata

    ..., smażymy placki na złoty kolor z obu stron. 8. Gotowe placki polewamy sosem czosnkowym i posypujemy startym serem. Brazylijskie coxinhas Danie w duchu "zero waste" - stanowi sposób na wykorzystanie mięsa drobiowego po gotowaniu zupy. Tek powstałe kotleciki wspaniale smakują i interesująco wyglądają. Według tradycji formuje się je tak, by przypominały kurze udka. 1. Udka obieramy ze skóry i kości...

  • Mięso z kurczaka przykryte sosem połączonym z porem i zapiekane z serem to coś innego na niedzielny obiadek.

  • Ramen – egzotyczny i sycący przysmak na jesienną chandrę

    ...żółtego. Sposób przygotowania Włoszczyznę obrać, udka z kaczki umyć i wszystko włożyć do garnka oraz zalać zimną wodą. Doprawić solą, sosem sojowym i gotować na bardzo wolnym ogniu do momentu, aż...

  • Przepis wart wypróbowania: "Udka z kurczaka z porem"

  • Pyszne kartoflanki

    ....  2. Bekon potnij w paski, wysmaż na chrupko na suchej patelni. Zupę zmiksuj. Połącz ze śmietaną. Przypraw solą, pieprzem i gałką. Podgrzej. Rozlej do kokilek. Posyp bekonem, serem i posiekanymi(...). Gotową zupę przelej do talerzy. Posyp mięsem oraz natką. Drobiowa przyprawiona curry Sposób przygotowania 1. Udka umyj, włóż do garnka. Zalej je 6 szkl. wody. Posól i zagotuj, zbierając...

  • Smaczny pomysł na "Kartoflanka z porem i serem"

  • Ważne zasady żywienia na wakacjach

    ...nigdy nie wiadomo, jakiej jest jakości. Unikaj też tłustych panierek, które są bardzo ciężkostrawne. Lepiej zamów dla swojego smyka zupę, udko kurczaka, pierogi z owocami czy naleśniki z serem...

  • Oj! bardzo posmakowało nam to danie kuchni kaszubskiej. Mięso jest delikatne i rozpływa się w ustach.

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    ...z porami i sosem z patelni, np. z ziemniakami lub chlebem. Kurze udka w miodzie Składniki: - 8 udek z kurczaka (samych pałek) - 4 łyżki wielokwiatowego, płynnego miodu - 2 łyżki musztardy(...) gotowej przyprawy do kurczaka). - Udka umyj, osusz, lekko osól, po czym wrzuć je do miski, obtocz dokładnie w marynacie, przykryj miskę i wstaw ją do lodówki na co najmniej 2 godziny (albo nawet na całą...

  • Bardzo rozgrzewająca, odżywcza zapiekanka na chłodniejsze wieczory. Szybkie i łatwe danie. Nie jestem zbyt dobrym fotografem, zdjęcie nie oddaje pyszności tej zapiekanki, a jedynie służy przykuciu uwagi.

Artykuły na temat: udka z porem i serem
  • Atmosferę przy stole tworzą ludzie

    ...nie zawsze jestem zadowolona - żabie udka jedliśmy późnym wieczorem, więc nie było szans, aby zrobić ładne zdjęcia, bo światła dziennego już nie było. Nie mam akcesoriów typu namiot bezcieniowy czy(...) zamiennik tych świeżych. Jaka jest twoja kuchnia? - Nie wymyślam nie wiadomo czego, staram się gotować tak, na ile mnie stać: prosto, z osiągalnych składników. Wspomniane żabie udka kosztowały...

  • Jak żaby trafiły na francuskie salony, jaka dieta obowiązuje ślimaki przed wejściem na talerze i co jadał Casanova, legendarny kochanek wszechczasów? Fot. 123RF/Picsel Większości turystom, odwiedzającym kraj nad Sekwaną, francuska kuchnia kojarzy się przede wszystkim z żabimi udkami. Jakże muszą czuć się więc rozczarowani, kiedy w menu kolejnej odwiedzanej restauracji nie znajdują ani jednej potrawy potwierdzającej mit francuskiego żabojada. Zacznijmy jednak od początku. Historia jedzenia...

  • Dania z drobiu

    Udka pieczone Składniki na 4 porcje: 12 udek kurczaka, sól, pieprz, 3 łyżki masła, 500 g pomidorków koktajlowych. Pesto: pieprz, sól, 250 g liści szpinaku, 3 ząbki czosnku, 50 g niesolonych(...) ząbki czosnku oraz migdały (można je zastąpić np. orzeszkami piniowymi). Składniki zmiksować na gładko. Miksując, stopniowo dolewać oliwę i dodawać tarty parmezan. Doprawić solą i pieprzem. Udka...

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

  • Ziemniaki w roli głównej

    Nie doceniamy ich i najczęściej są tylko dodatkiem do dań głównych.

  • Por w polskiej kuchni wykorzystywany jest niemal wyłącznie jako składnik włoszczyzny. Na stoły raczej nie trafia, a kojarzy się z rozgotowanymi w zupie zielono-białym pędami. Por ma jednak znacznie więcej zastosowań i ze względu na jego smak oraz wartości odżywcze warto go docenić. Fot. 123RF/Picsel Por to warzywo czosnkowate i jak wszystkie z tej rodziny - m.in. czosnek i cebula - jest bardzo zdrowy. Jest on bogatym źródłem istotnej dla odporność witaminy C. Por zawiera także wzmacniającą...

  • Płaski brzuszek w 7 dni

    Zawsze jest dobry czas, by zadbać o figurę, ale lato szczególnie sprzyja dietom tak prostym i skutecznym jak nasza kuracja.

  • Chrzan to nieodłączny dodatek tradycyjnych dań wielkanocnych, mięs, domowych wędlin czy sałatek. Jego prawdziwą moc warto odkryć również w bardzo oryginalnej odsłonie. Fot. materiały prasowe Zupa chrzanowa z kremowym serkiem śmietankowym Hochland to wyjątkowa, świąteczna inspiracja - idealna, by skorzystać z niej już w te Święta!Aksamitna kremowa zupa chrzanowa z jajkami i chrupiącymi grzankami to znakomita alternatywna dla tradycyjnego żurku lub propozycja pierwszego dania podczas...

  • Obiad dobrze przemyślany

    ...z nich woda, a następnie przestudź. 2. Jarzębinę suszoną (ok. 1 łyżki) zalej wrzątkiem, przykryj i odstaw na 20 minut. 3. Gdy pieczarki ostygną, wymieszaj je z serem żółtym, bułką tartą, natką...

  • Pieczone pierogi z nadzieniem słonym lub słodkim to znakomita propozycja na przekąskę, która możesz przygotować samodzielnie. Jakich produktów będziesz potrzebować? Sprawdź na liście składników. Ciasto (na ok. 24 sztuki) 900g mąki typ 65014g soli morskiej2 jaja2 łyżeczki białego octu winnego 100g tłuszczu gęsiego, kaczego lub smalcu 420g zimnej wody Do smarowania 2 jaja + 2 łyżki wody Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki ciasta i wyrabiać ręcznie przez 3 minuty. Dać ciastu odpocząć przez 5...