• Informacje na temat:

    udka z kurczaka z farszem

Przepisy na temat: udka z kurczaka z farszem
  • Faszerowane udka

    Składniki: 4 udka kurczaka  brokuł 4 garści liści z młodych pokrzyw cebula 1/2 bułki czerstwej jajko łyżeczka majeranku olej do smażenia 1/2 pęczka pietruszki 2 ząbki czosnku sól pieprz Przygotowanie: 1. Udka umyj i osusz. Natnij je wzdłuż, odetnij mięso od kości, tak by została kostka ze skórą. Mięso zmiel w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę obierz...

  • Udka kurczaka duszone w sosie

    Po francusku z wonnymi ziołami Sposób przygotowania 1. Cytrynę sparz, wytrzyj, pokrój ją w plasterki. Zioła opłucz, osusz, posiekaj. Czosnek i szalotki obierz, pokrój w kostkę. Udka umyj, wytrzyj. Posyp solą i pieprzem. Obłóż czosnkiem, szalotkami i cytryną.  2. Na patelni rozgrzej masło. Włóż udka. Szybko je obsmaż. Dodaj składniki, którymi były obłożone. Mięso posyp ziołami. Podlej...

  • Kurczak faszerowany

    Sposób przygotowania Kurczaka umyj, wytrzyj do sucha. Odetnij skrzydła i szyję tak, by otwory w skórze były jak najmniejsze. Udka natnij, usuń kości. Tuszkę ułóż na desce grzbietem do góry(...). Winogrona umyj, oderwij od gałązek. Czosnek obierz, posiekaj albo przeciśnij przez praskę. Mięso kurczaka przepuść przez maszynkę. Wymieszaj z jajkiem, natką pietruszki, winogronami oraz oliwkami. Farsz...

  • Kurczak w cieście lub gęstym sosie

    Tymiankowe udka Sposób przygotowania 1. Listki tymianku oderwij od łodyżek. Wsyp do miseczki. Wlej 2 łyżki oleju, wsyp sól, pieprz i paprykę. Dodaj obrany, przeciśnięty przez praskę czosnek. Wymieszaj. Cebule obierz, grubo posiekaj.  2. Udka umyj, osusz. Natrzyj połową przypraw. Przykryj folią i schowaj do lodówki na 30 min. Jabłka umyj, podziel na ósemki, usuń gniazda nasienne. Piekarnik...

  • Lazania brokułowa z udkami

    Składniki: 2 duże udka kurczaka brokuł łyżka oregano 2 ząbki czosnku 2 żółte papryki 10 oliwek szklanka śmietany 18-proc. łyżka majonezu sól, pieprz 30 dag żółtego sera (najlepiej goudy) 2 pomidory opakowanie lazanii olej Przygotowanie: 1. Mięso udek pokrój w kostkę. Papryki oczyść, pokrój w drobną kostkę. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż mięso z paprykami. Brokuły gotuj...

  • Kurczak faszerowany grzybami

    ...i bułką tartą oraz jajkiem. Dopraw solą, pieprzem i papryką. Farszem nadziej kurczaka. Zwiąż udka, zepnij otwór. Tuszkę natrzyj solą, pieprzem i papryką, skrop olejem. Ułóż w piekarniku 200 st. C i piecz(...) kurczaka.

  • Fast food z różnych stron świata

    .... ośmiu cm, faszerujemy je mięsko-warzywnym farszem i zamykamy tworząc stożki imitujące kurze udka.  5. Stożki panierujemy w rozkłóconym jajku z dodatkiem mleka i w bułce tartej, smażymy na złoty kolor(...) mięsa drobiowego po gotowaniu zupy. Tek powstałe kotleciki wspaniale smakują i interesująco wyglądają. Według tradycji formuje się je tak, by przypominały kurze udka. 1. Udka obieramy ze skóry i kości...

  • Kuchnia na cały tydzień

    ...przez praskę jeden ząbek czosnku.  2. Po minucie zdejmij z ognia. Mięso wymieszaj z ugotowanym ryżem. Papryki napełnij farszem i przykryj odciętymi czubkami. Ułóż w garnku, zalej wodą, dodaj olej, sól, pieprz, jedną cebulę pokrojoną w plastry i pozostały czosnek. Posyp koperkiem i duś 60 minut.   Kurczak z rozmarynem Sposób przygotowania 1. Umyte i osuszone udka natrzyj solą i pieprzem...

  • Ziemniaczane przysmaki

    Udka opłucz, natrzyj solą oraz pieprzem. W dużym rondlu rozgrzej 2-3 łyżki oleju, wrzuć mięso, zrumień. Podlej 2 szklankami wody. Duś pod przykryciem 30-40 minut.  Ziemniaki umyj, ugotuj z solą do...

  • Świąteczne przysmaki

    ...obraną cebulę. Dodaj marchewki, por, seler i pietruszkę. Włóż umyte udka kurczaka, pokrojony boczek, zalej 2 litrami wody. Przypraw. Gotuj pod przykryciem 1,5 godziny.  2. Mięso wyjmij. Rosół przecedź przez gęste sitko. W wywarze namocz kajzerkę i odciśnij, a następnie dodaj umytą i oczyszczoną wątróbkę. Gotuj 20 minut. Mięso kurczaka obierz z kości. Dodaj boczek, odciśniętą bułkę, masło i ugotowaną...

Artykuły na temat: udka z kurczaka z farszem
  • Daj się zaskoczyć MAGGI!

    ...danie idealną propozycją są pyszne faszerowane udka z kurczaka. Do przygotowanie tej smacznej potrawy potrzebujemy 4 udka z kurczaka, filet z kurczaka, połowę czerwonej papryki, 2 łyżki masła, pieprz do(...) w płynie MAGGI oraz odrobiną pieprzu do smaku. Papryki wypełniamy farszem, przykrywamy odkrojonymi częściami papryki i skrapiamy całość oliwą. Tak przygotowane warzywa zapiekamy w piekarniku...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu. Zwykle przygotowujemy piersi, jednak warto pamiętać, że także pozostałe części kurczaka są niezwykle smaczne. Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Tradycyjne polskie dania z leśnymi grzybami

    ...jajkiem. Dopraw solą, pieprzem oraz papryką. Farszem nadziej umytego kurczaka. Zwiąż udka, otwór zepnij wykałaczkami. Kurczaka natrzyj solą, pieprzem i papryką, skrop olejem. Ułóż w piekarniku (temp(...). 30 minut. Podaj do nadziewanego kurczaka. Klopsy w sosie borowikowym Składniki: Na sos: 30 dag prawdziwków, cebula, szklanka bulionu warzywnego, pół szklanki śmietany 12 proc., łyżka mąki, ząbek...

  • Jak żaby trafiły na francuskie salony, jaka dieta obowiązuje ślimaki przed wejściem na talerze i co jadał Casanova, legendarny kochanek wszechczasów? Fot. 123RF/Picsel Większości turystom, odwiedzającym kraj nad Sekwaną, francuska kuchnia kojarzy się przede wszystkim z żabimi udkami. Jakże muszą czuć się więc rozczarowani, kiedy w menu kolejnej odwiedzanej restauracji nie znajdują ani jednej potrawy potwierdzającej mit francuskiego żabojada. Zacznijmy jednak od początku. Historia jedzenia...

  • Partnerstwo wschodnie

    ...roślinnego; 30 g solonej ryby suszonej, np. dorsza (www.sklep.solera.pl); 100 g filetów z udka kurczaka pokrojonych na kawałki; 2 jajka; 400 g długoziarnistego ryżu ugotowanego na parze; 1/2 szklanki(...) rybę do miseczki. Wrzuć do woka kurczaka, smaż 1-2 minuty, często mieszając. Wyjmij i także włóż do miseczki. W garnuszku roztrzep jajka. Wlej do woka pozostały olej i na rozgrzanym smaż jajka...

  • Mięso drobiowe jest uznawane za najbardziej dietetyczne. Polecane jest osobom, będącym na diecie oraz tym, którzy właśnie ją zakończyli. Ma mnóstwo wartości odżywczych, a jego obróbka jest szybka i nieskomplikowana. Zobaczcie 5 propozycji na dania z kurczaka, które przygotujecie bez najmniejszego problemu. Mięso z kurczaka bardzo często pojawia się na naszych stołach. Jest niezwykle zdrowe, lekkostrawne i dietetyczne. Można podawać je na wiele sposobów - jako danie główne, dodatek do...

  • Dania z grilla

    ...miętą, solą i pieprzem. 3. Połówki papryk (bez pestek) posmarować oliwą, napełnić farszem. Posypać grubo startym parmezanem. Grillować 8-10 minut. Podawać z dipem ogórkowym. Udka grillowane(...) 1. Oczyszczone udka z kurczaka posypać przyprawą do grilla, kolorowym tłuczonym pieprzem i ewentualnie solą. Lekko skropić olejem. Rozgrzać ruszt. Ułożyć przygotowane udka, zgrillować. 2. Pomidory pokroić...

  • Mięso z kurczaka można spożywać bez ograniczeń wiekowych. Jest wskazane dla dzieci od 6 miesiąca życia, a także dla osób w podeszłym wieku. Dzięki niskiej zawartości tłuszczu oraz bardzo drobnej budowie włókien, drób można podawać w dietach leczniczych (przy zaburzeniach pracy przewodu pokarmowego) oraz w okresie ciąży czy karmienia piersią. Fot. 123RF Jak wiadomo, mięso z kurczaka jest jednym z najzdrowszych. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały. Czy jednak filet z kurczaka jest...

  • Dobre, bo polskie

    ..., pieprzem, majerankiem i natką pietruszki. Dodajemy żółtka. Białka ubijamy na sztywno i mieszamy je z farszem. Farsz wkładamy do środka i spinamy gęś wykałaczkami namoczonymi w gorącej wodzie lub(...), 3 łyżki otartego suszonego majeranku, gałka muszkatołowa, pieprz, sól. Na bulion (2 litry): 1/2 kg mięsa wołowego (np. szponder), 1 udko z kurczaka, włoszczyzna (3 marchewki, 2 pietruszki, mały seler...

  • Mięso z kurczaka można spożywać bez ograniczeń wiekowych. Jest wskazane dla dzieci od 6 miesiąca życia, a także dla osób w podeszłym wieku. Dzięki niskiej zawartości tłuszczu oraz bardzo drobnej budowie włókien, drób można podawać w dietach leczniczych (przy zaburzeniach pracy przewodu pokarmowego) oraz w okresie ciąży czy karmienia piersią. Fot. 123RF/Picsel Jak wiadomo, mięso z kurczaka jest jednym z najzdrowszych. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały. Czy jednak filet z kurczaka...