• Informacje na temat:

    udka kacze pieczone

Przepisy na temat: udka kacze pieczone
  • Kacze udka w pomarańczowym sosie

    .... Patelnię z kaczym tłuszczem zdejmij z ognia. Wlej do niej ćwierć szklanki wody, sok z pozostałych owoców, przypraw solą i pieprzem, wymieszaj. Sosem polej kacze udka, dodaj gałązki świeżego rozmarynu(...)Składniki: 4 udka z kaczki 4 pomarańcze cytryna 10 dag suszonych moreli olej z pestek winogron lub masło klarowane 4 dag rodzynek świeży rozmaryn sól, pieprz Przygotowanie...

  • Przepis wart wypróbowania: "Pieczone kacze udka"

  • Konfit z kaczego uda z pieczonymi warzywami

    Reserva, dopraw solą i pieprzem. Umieść warzywa na blasze , wstaw do nagrzanego do 190*C piekarnika  piecz Około 30 minut Kacze udka podawaj z pieczonymi warzywami. Porada szefa kuchni: Aby nieco(...)Składniki: 4 kacze uda 700g warzyw (bakłażan, cukinia, dynia, cebula i pomidory) 1 ząbek czosnku 200ml  oliwy z oliwek Gallo Reserva Do smaku: świeżo zmielone sól i pieprz  Przygotowanie...

  • Wykwintne danie na romantyczną kolację, jak i oryginalny domowy obiad.

  • Tradycyjne polskie dania mięsne z jabłkami

    ...pietruszki. Kacze udka pieczone po gorzowsku Składniki: 4 kacze udka; 4 jabłka; cytryna; 1/2 szkl. bulionu; kieliszek calvadosu; 2 ząbki czosnku; 2 łyżki soku z cytryny; 4 łyżki masła; majeranek(...) Kotleciki cielęce usmaż na rozgrzanym oleju na złoto. Podawaj je z jarzynką z czerwonej kapusty i jabłkami. Jako dodatek serwuj np. ziemniaki (pieczone lub z wody). Kaszanka z pieczonym jabłkiem...

  • Przygotowanie tego smacznego mięska nie jest specjalnie trudne. Warto od czasu do czasu je sobie zafundować. Smak wyśmienity. Polecam.

  • Kacze udka smażone z pieczarkami, podane z pieczywem i marynowanymi, papryczkami czereśniowymi.

  • Sprawdzony przepis na "Kacze udka z kminkiem"

  • Przepis wart wypróbowania: "Kacze udka z czosnkiem"

  • Smaczny pomysł na "Kacze udka w pomarańczowym sosie"

Artykuły na temat: udka kacze pieczone
  • ​Tartaletki z kaczką w cieście filo

    ...wymieszaj. Dodaj grzyby i wodę z moczenia, wlej wino. Pokrusz ciastka i wsyp okruszki do sosu, mieszaj aż zgęstnieje. Przełóż kacze udka na patelnię z sosem i duś aż mięso zacznie odchodzić od kości, a większość sosu odparuje. Uformuj z ciasta filo niewielkie miseczki i piecz aż będą chrupkie. Pokrój mięso jednego kaczego udka na drobne kawałki, a drugie kacze udko pokrój w plastry. Posmaruj...

  • Jak żaby trafiły na francuskie salony, jaka dieta obowiązuje ślimaki przed wejściem na talerze i co jadał Casanova, legendarny kochanek wszechczasów? Fot. 123RF/Picsel Większości turystom, odwiedzającym kraj nad Sekwaną, francuska kuchnia kojarzy się przede wszystkim z żabimi udkami. Jakże muszą czuć się więc rozczarowani, kiedy w menu kolejnej odwiedzanej restauracji nie znajdują ani jednej potrawy potwierdzającej mit francuskiego żabojada. Zacznijmy jednak od początku. Historia jedzenia...

  • Polak Nienażarty, Gosia Molska

    ...królikiem albo kaczką, a jesienią gęsią. Poznamy przepis na wielkopolskie szagówki z aromatycznym masłem, kacze udka po poznańsku i małopolską zupę kminkową i zakochamy się w tradycji polskiej kuchni(...) słynnymi zagranicznymi: oscypek, kiełbasa myśliwska, bryndza podhalańska, perekaczewnik, ser koryciński, obwarzanek krakowski, czy rogal świętomarciński - to tylko kilka pozycji z listy, którą znajdziemy...

  • Przygotowane według przepisu Beaty Śniechowskiej będą ciekawą alternatywą dla tradycyjnych, gotowanych pierogów. Równie dobrze smakują na ciepło i na zimno. Składniki: Ciasto: Ok. 180 g masła w temperaturze pokojowej 600 g mąki pszennej + dodatkowo do podsypywania 3 jajka 150 g śmietany 18% 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Farsz: 300 g posiekanej, kiszonej kapusty 100 g suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego Do...

  • Z wiśniowego sadu

    ...: 2 kacze piersi i dwa udka, 4 łyżki oleju, mielony cynamon, 1/2 łyżeczki ziela angielskiego, 1 łyżka przyprawy do drobiu, cukier, sól, 150 g boczku, 1 szalotka, 250 g wiśni, 200 ml czerwonego wina, 1 kostka rosołowa l 1 łyżka skrobi ziemniaczanej, 1 cytryna. Przygotowanie: Kacze piersi i udka umyj, osusz i natnij ostrym nożem. W misce wymieszaj 2 łyżki oleju, cynamon, ziele angielskie, przyprawę do...

  • Gotowane w wodzie i na parze warzywa od lat są dla nas synonimem zdrowego odżywiania. Coraz częściej zaczynamy jednak stosować równie smaczną i zdrową alternatywę - warzywa upieczone w piekarniku. Fot. 123RF/Picsel Pieczenie warzyw ma kilka istotnych zalet, w porównaniu z gotowanymi. Przede wszystkim piekąc warzywa nie tracimy cennych wartości odżywczych i witamin. Woda, w której gotujemy warzywa przejmuje te drogocenne substancje, i zostaje razem z nimi wylana. Dzięki pieczeniu zachowujemy...

  • Niebo w gębie

    ..., tymianek, cukier, sól, pieprz Przygotowanie: 1. Udka umyj, oczyść, osusz. Sok z połowy cytryny wymieszaj z łyżką majeranku, ząbkami czosnku roztartymi ze sporą szczyptą soli, tymianku i pieprzu. Natrzyj nimi udka kaczki. Odstaw pod przykryciem do lodówki na 3 godziny. Jeśli masz świeże udka, obłóż je przyprawami, owiń folią i włóż do zamrażarki na 2 dni. 2. Po tym czasie rozmrażaj kaczkę powoli...

  • W siódmym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Michał Bryś poprosił uczestników o przygotowanie mistrzowskiego chaczapuri z kaczką i jabłkami. Mamy dla was przepis, z którym musieli zmierzyć się zawodnicy. Ciasto: 150-200 g kefiru (w zależności od chłonności mąki) 7,5 g świeżych drożdży 250 g mąki pszennej typ 500 4 g soli Do smarowania: 2 łyżki masła roztarte z 2 ząbkami czosnku   Wykonanie : Rozgrzać piekarnik do...

  • Wiodący producent słonych przekąsek Lay's przedstawia nową linię najwyższej jakości chipsów ziemniaczanych. Lay's Prosto z Pieca w dwóch wariantach smakowych - Naturalne Solone i Grillowana Papryka to pierwsze na polskim rynku pieczone chipsy ziemniaczane. Dzięki unikalnemu procesowi powolnego pieczenia, Lay's Prosto z Pieca zawierają 70% mniej tłuszczu niż standardowe, smażone chipsy, przy jednoczesnym zachowaniu wyjątkowej chrupkości i niepowtarzalnego smaku. Wiele konsumentek, które cenią...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu. Zwykle przygotowujemy piersi, jednak warto pamiętać, że także pozostałe części kurczaka są niezwykle smaczne. Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...