• Informacje na temat:

    udka faszerowane z czosnkiem

Przepisy na temat: udka faszerowane z czosnkiem
  • Udka kurczaka duszone w sosie

    Po francusku z wonnymi ziołami Sposób przygotowania 1. Cytrynę sparz, wytrzyj, pokrój ją w plasterki. Zioła opłucz, osusz, posiekaj. Czosnek i szalotki obierz, pokrój w kostkę. Udka umyj, wytrzyj. Posyp solą i pieprzem. Obłóż czosnkiem, szalotkami i cytryną.  2. Na patelni rozgrzej masło. Włóż udka. Szybko je obsmaż. Dodaj składniki, którymi były obłożone. Mięso posyp ziołami. Podlej...

  • pyszne udka na zimno lub ciepło

  • Faszerowane udka

    Składniki: 4 udka kurczaka  brokuł 4 garści liści z młodych pokrzyw cebula 1/2 bułki czerstwej jajko łyżeczka majeranku olej do smażenia 1/2 pęczka pietruszki 2 ząbki czosnku sól pieprz Przygotowanie: 1. Udka umyj i osusz. Natnij je wzdłuż, odetnij mięso od kości, tak by została kostka ze skórą. Mięso zmiel w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę obierz...

  • Przepis wart wypróbowania: "Udka faszerowane"

  • Kurczak faszerowany

    Sposób przygotowania Kurczaka umyj, wytrzyj do sucha. Odetnij skrzydła i szyję tak, by otwory w skórze były jak najmniejsze. Udka natnij, usuń kości. Tuszkę ułóż na desce grzbietem do góry(...) przypraw czosnkiem, solą, pieprzem, słodką papryką i ziołową przyprawą do drobiu. Ułóż go na skó- rze. Zszyj ją, formując tuszkę. Posmaruj olejem. Piecz ok. 90 minut w temp. 190ºC. Udekoruj, np. oliwkami.

  • Udka faszerowane

  • Kotleciki coxinhas

    Brazylijski przysmak - kotleciki coxinhas to sposób na wykorzystanie mięsa drobiowego pozostałego po gotowaniu zupy. Kotleciki nie tylko wspaniale smakują, ale też interesująco wyglądają. Tradycyjne przepisy sugerują, by formować je tak, aby przypominały kurze udka.

  • danie dla miłośników zdecydowanych smaków,

  • Brazylijskie coxinhas

    Sposób na wykorzystanie mięsa drobiowego po gotowaniu zupy. Kotleciki wspaniale smakują i interesująco wyglądają. Według tradycji formuje się je tak, by przypominały kurze udka.

  • Idealne na obiad ,idealne na imprezy

Artykuły na temat: udka faszerowane z czosnkiem
  • Płaski brzuszek w 7 dni

    Zawsze jest dobry czas, by zadbać o figurę, ale lato szczególnie sprzyja dietom tak prostym i skutecznym jak nasza kuracja.

  • Jak żaby trafiły na francuskie salony, jaka dieta obowiązuje ślimaki przed wejściem na talerze i co jadał Casanova, legendarny kochanek wszechczasów? Fot. 123RF/Picsel Większości turystom, odwiedzającym kraj nad Sekwaną, francuska kuchnia kojarzy się przede wszystkim z żabimi udkami. Jakże muszą czuć się więc rozczarowani, kiedy w menu kolejnej odwiedzanej restauracji nie znajdują ani jednej potrawy potwierdzającej mit francuskiego żabojada. Zacznijmy jednak od początku. Historia jedzenia...

  • Ziemniaki w roli głównej

    ...przesmażamy na rumiano i dodajemy wraz z posiekanymi ziołami do zupy. Podgotowujemy zupę jeszcze 2-3 minuty i podajemy. Ziemniaki faszerowane Składniki na 6 porcji: 6 dużych ziemniaków, 500 g mięsa...

  • Faszerowane warzywa to jeden z najlepszych pomysłów na szybki, letni obiad dla całej rodziny. Sprawdzą się doskonale, gdy nie masz ochoty na spędzanie w kuchni długich godzin. Fot. 123RF/Picsel Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Latem w sklepach znajdziemy mnóstwo sezonowych warzyw, które idealnie nadają się do podania w ten sposób. Jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do...

  • Dobre, bo polskie

    ...spieczoną skórkę. Kiełbaski podawaj z pieczonymi ziemniakami, cebulą oraz czosnkiem (po obraniu można go rozsmarowywać na ziemniakach jak masełko). Udekoruj pociętą w cienkie paski surową czerwoną...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Obiad dobrze przemyślany

    Czysta zupa z twarogowymi kluseczkami, pieczona pierś indyka i małe przekąski. Po takim lekkim obiedzie powinno jeszcze zostać miejsce na deser.

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Dania z grilla

    ...miętą, solą i pieprzem. 3. Połówki papryk (bez pestek) posmarować oliwą, napełnić farszem. Posypać grubo startym parmezanem. Grillować 8-10 minut. Podawać z dipem ogórkowym. Udka grillowane(...) 1. Oczyszczone udka z kurczaka posypać przyprawą do grilla, kolorowym tłuczonym pieprzem i ewentualnie solą. Lekko skropić olejem. Rozgrzać ruszt. Ułożyć przygotowane udka, zgrillować. 2. Pomidory pokroić...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...