• Informacje na temat:

    udka faszerowane składniki

Przepisy na temat: udka faszerowane składniki
  • Faszerowane udka

    Składniki: 4 udka kurczaka  brokuł 4 garści liści z młodych pokrzyw cebula 1/2 bułki czerstwej jajko łyżeczka majeranku olej do smażenia 1/2 pęczka pietruszki 2 ząbki czosnku sól pieprz Przygotowanie: 1. Udka umyj i osusz. Natnij je wzdłuż, odetnij mięso od kości, tak by została kostka ze skórą. Mięso zmiel w maszynce do mielenia mięsa. Cebulę obierz...

  • Udka kurczaka duszone w sosie

    Po francusku z wonnymi ziołami Sposób przygotowania 1. Cytrynę sparz, wytrzyj, pokrój ją w plasterki. Zioła opłucz, osusz, posiekaj. Czosnek i szalotki obierz, pokrój w kostkę. Udka umyj, wytrzyj. Posyp solą i pieprzem. Obłóż czosnkiem, szalotkami i cytryną.  2. Na patelni rozgrzej masło. Włóż udka. Szybko je obsmaż. Dodaj składniki, którymi były obłożone. Mięso posyp ziołami. Podlej...

  • Kurczak faszerowany grzybami

    Składniki: - cały kurczak (1,3 kg), - 30 dag grzybów leśnych, - jajko, - 1/2 szklanki bułki tartej, - pęczek natki, - sól, pieprz, - mielona papryka, - tymianek, - olej, - 2 łyżki(...) i bułką tartą oraz jajkiem. Dopraw solą, pieprzem i papryką. Farszem nadziej kurczaka. Zwiąż udka, zepnij otwór. Tuszkę natrzyj solą, pieprzem i papryką, skrop olejem. Ułóż w piekarniku 200 st. C i piecz...

Artykuły na temat: udka faszerowane składniki
  • Daj się zaskoczyć MAGGI!

    ...danie idealną propozycją są pyszne faszerowane udka z kurczaka. Do przygotowanie tej smacznej potrawy potrzebujemy 4 udka z kurczaka, filet z kurczaka, połowę czerwonej papryki, 2 łyżki masła, pieprz do...

  • Jak żaby trafiły na francuskie salony, jaka dieta obowiązuje ślimaki przed wejściem na talerze i co jadał Casanova, legendarny kochanek wszechczasów? Fot. 123RF/Picsel Większości turystom, odwiedzającym kraj nad Sekwaną, francuska kuchnia kojarzy się przede wszystkim z żabimi udkami. Jakże muszą czuć się więc rozczarowani, kiedy w menu kolejnej odwiedzanej restauracji nie znajdują ani jednej potrawy potwierdzającej mit francuskiego żabojada. Zacznijmy jednak od początku. Historia jedzenia...

  • ...sprawdzenia propozycji Jarosława Uścińskiego na proste i doskonałe w smaku tradycyjne polskie dania z Hiszpańską Oliwką w roli głównej.   Kluski z gotowanych ziemniaków faszerowane hiszpańską salsą oliwkową Składniki: wędzony dorsz, hiszpańskie zielone oliwki, kapary, koper - ilość według uznania, sól i pieprz do smaku Sposób przyrządzenia salsy: Wszystkie składniki siekamy (nie za...

  • Faszerowane warzywa to jeden z najlepszych pomysłów na szybki, letni obiad dla całej rodziny. Sprawdzą się doskonale, gdy nie masz ochoty na spędzanie w kuchni długich godzin. Fot. 123RF/Picsel Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Latem w sklepach znajdziemy mnóstwo sezonowych warzyw, które idealnie nadają się do podania w ten sposób. Jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do...

  • Obiad na ryżowo

    Papryki faszerowane ryżem Składniki na 4 porcje: 50 g ryżu, 4 duże papryki, 2 cebule, suszony tymianek, 100 ml śmietany 30 proc., po 250 g mielonej wołowiny i wieprzowiny, 400 ml pokrojonych(...). Rozłożyć na talerze, pośrodku ułożyć upieczone udka. Puszysty suflet Składniki na 4 porcje: 750 ml mleka, 100 g masła, 50 g miałkiego cukru, 200 g ryżu, 50 g cukru pudru, 3 jaja, skórka z cytryny...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Ziemniaki w roli głównej

    ...przesmażamy na rumiano i dodajemy wraz z posiekanymi ziołami do zupy. Podgotowujemy zupę jeszcze 2-3 minuty i podajemy. Ziemniaki faszerowane Składniki na 6 porcji: 6 dużych ziemniaków, 500 g mięsa(...)Pieczone ziemniaki z boczkiem Składniki na 2 porcje: 6 ziemniaków (mniej więcej tej samej wielkości), 6 plastrów wędzonego boczku, sól, mielony czarny pieprz, łyżeczka suszonego rozmarynu, gałka...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Dobre, bo polskie

    Pieczona faszerowana gęś Składniki na 12 porcji: gęś (ok. 4 kg), 2 łyżki suszonego majeranku, sól, 4 ząbki czosnku, 1/2 szklanki bulionu drobiowego, łyżka masła. Na farsz: 30 dag cielęciny. 20 dag(...). Flaczki wołowe Składniki na 6 porcji: 1 kg oczyszczonych flaków wołowych, średnia cebula, 3 łyżki masła, 2 łyżki mąki pszennej, 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki, 1 łyżeczka mielonego imbiru...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...