• Informacje na temat:

    udka drobiowe na kaszy

Przepisy na temat: udka drobiowe na kaszy
  • Michel Moran zdradza swoje najlepsze przepisy

    ...burgundzkie lub Syrah) 250 ml bulionu drobiowego 125 g masła 4 kromki chleba wiejskiego 2 ząbki czosnku 2 łyżki stołowe octu winnego 2 gałązki niekarbowanej pietruszki Sól Pieprz(...) 1 łyżka serka homogenizowanego 1 łyżka śmietany 2 łyżki kaszy manny 30 g mąki 50 g cukru 1 paczka cukru waniliowego 1 szczypta soli Sposób przygotowania: Przygotowanie ciasta...

  • Jedno z popularniejszych dań obiadowych, przygotowanie jest szybkie a po wstawieniu do piekarnika danie robi się samo. Poza kapitalnym aromatem krążącym po domu dodatkową zaletą jest to że za każdym razem można zmieniać sobie zestaw warzyw.

  • Pyszne i soczyste kotlety, które robi się w kilka chwil.

  • W zasadzie dziwimy się dlaczego wiele osób mówi, że kotlety z piersi kurczaka wychodzą suche…nie wiemy, co robimy „nie tak” ale zawsze wychodzą nam soczyste. Pyszną alternatywą są trybowane udka kurczaka. Zapewniamy! Zawsze wyjdą soczyste! Tym razem marynowaliśmy je 12 godzin.

  • Wspaniale na zimno,krojone w plastry, na przyjecie jako przystawka lub na romantyczna kolacje we dwoje.

  • Przepis wart wypróbowania: "Drobiowe udka po gospodarsku"

  • Przepis wart wypróbowania: "Drobiowy tażin z sałatką z kaszy"

  • Smaczny pomysł na "Faszerowane udka"

  • Przy okazji gotowania rosołu na mięsie drobiowym, ugotowane mięsko można wykorzystać i zrobić tymbaliki. Proste i szybkie w wykonaniu, no i bardzo smaczne. Poniżej składniki na 10 galaretek w zwykłych plastikowych białych kubkach.

  • Rozgrzewająca i smaczna zupa na obiad.

Artykuły na temat: udka drobiowe na kaszy
  • Dieta śródziemnomorska wzmocni twoje serce

    ...1-2 razy w tygodniu (chude, drobiowe). Rośliny strączkowe, ryż, makaron: są źródłem białka, soli mineralnych i błonnika. Są jednak kaloryczne, więc porcje nie powinny być zbyt obfite (pół jednorazowego woreczka kaszy, 100-gramowa "wiązka" suchego spaghetti). Jedz je bez tłustych sosów, za to z warzywami. Ciemne pieczywo: jest bogate w błonnik i minerały. Orzechy, migdały: zawierają NNKT, które...

  • Choć na świecie kasza jest ważnym składnikiem wielu potraw, w Polsce ustępuje miejsca ziemniakom. Jest to zaskakujące, bo do czasów potopu szwedzkiego, kasza była podstawowym składnikiem diety większości Polaków. Obecnie w polskiej kuchni stosuje się ją rzadko albo wcale. Niesłusznie! Kasza to niezwykłe źródło witamin. / fot. 123rf.com   Źródło witamin Kaszy nie można odmówić przede wszystkim bogactwa witamin i minerałów. Zawiera magnez, cynk, żelazo, potas oraz fosfor, a także witaminy z...

  • Kasza, która … stawia na nogi

    ...zdrowy posiłek dla całej rodziny. Udka kurczaka faszerowane kaszą jaglaną z warzywami Składniki: 1 torebka kaszy jaglanej z warzywami Fit`s, 4 udka kurczaka, 100 g wątróbki drobiowej, sól, pieprz(...) starogreccy bogowie znali jej wartość, dlatego właśnie z kaszy jaglanej słodzonej miodem przyrządzali swą boską ambrozję. Kasza ta była jednym z podstawowych produktów w domach naszych przodków. W XIX wieku...

  • Jak żaby trafiły na francuskie salony, jaka dieta obowiązuje ślimaki przed wejściem na talerze i co jadał Casanova, legendarny kochanek wszechczasów? Fot. 123RF/Picsel Większości turystom, odwiedzającym kraj nad Sekwaną, francuska kuchnia kojarzy się przede wszystkim z żabimi udkami. Jakże muszą czuć się więc rozczarowani, kiedy w menu kolejnej odwiedzanej restauracji nie znajdują ani jednej potrawy potwierdzającej mit francuskiego żabojada. Zacznijmy jednak od początku. Historia jedzenia...

  • Kasza jaglana coraz częściej jest podawana na naszych stołach. Wszystko dzięki jej dobremu wpływowi na cały organizm. Jej walory smakowe docenili użytkownicy Smakera. Poznaj wyjatkowe przepisy z kaszą jaglaną w roli głównej. Fot. 123RF/Picsel Właściwości kaszy jaglanej doceniono już w starożytności. Nic dziwnego, bo jest lekkostrawna i ma dobroczynny wpływ na włosy, skórę i paznokcie. Kasza to również świetne lekarstwo na katar, gdyż zmniejsza stan zapalny błon śluzowych oraz idealne...

  • Gotowanie sypkich produktów w woreczkach jest ogromnym ułatwieniem dla wielu gospodyń. Jednak specjaliści do spraw żywienia alarmują, że w ten sposób możemy sobie zaszkodzić. Dlaczego powinniśmy uważać na tego typu produkty? Fot. 123RF W dzisiejszych czasach większość z nas chce odżywiać się możliwie najbardziej zdrowo i ekologicznie. Dbamy o to, aby do naszego pożywienia nie trafiały niepożądane związki chemiczne ani substancje, które mogłyby negatywnie wpływać na nasz organizm. Jednak...

  • Mięso drobiowe jest uznawane za najbardziej dietetyczne. Polecane jest osobom, będącym na diecie oraz tym, którzy właśnie ją zakończyli. Ma mnóstwo wartości odżywczych, a jego obróbka jest szybka i nieskomplikowana. Zobaczcie 5 propozycji na dania z kurczaka, które przygotujecie bez najmniejszego problemu. Mięso z kurczaka bardzo często pojawia się na naszych stołach. Jest niezwykle zdrowe, lekkostrawne i dietetyczne. Można podawać je na wiele sposobów - jako danie główne, dodatek do...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu. Zwykle przygotowujemy piersi, jednak warto pamiętać, że także pozostałe części kurczaka są niezwykle smaczne. Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Kanapki to niekwestionowane królowe polskich śniadań. Są proste w przygotowaniu, pożywne i smaczne. Jemy je prawie codziennie, jednak każdego może dopaść śniadaniowa rutyna. Jak jej się nie dać, a zjeść pożywny i smaczny posiłek? Oto propozycje naszych użytkowników Fot. 123RF/Picsel Szynka, ser, pomidor, a może dżem? Kreatywność przy komponowaniu kanapek może być wręcz nieograniczona. Oczywiście największą wyobraźnię mają nasi użytkownicy, dlatego dzisiaj przedstawiamy wam ich pomysły na...

  • Drób jest jednym z tych mięs, które najczęściej gości na naszych stołach. Niestety, przygotowując go bardzo łatwo wpaść w rutynę. Jak uniknąć kuchennej nudy, a jednocześnie przygotować smaczne danie z drobiem? Pomogą wam w tym przepisy naszych użytkowników! Fot. 123RF/PICSEL Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...