• Informacje na temat:

    tuszka z kaczki

Przepisy na temat: tuszka z kaczki
  • Kaczka doskonale upieczona

    ...●Mięso kaczki świetnie nadaje się do pieczenia, smażenia, duszenia, a ponadto jest lekkostrawne, bogate w białko, potas i witaminy, zwłaszcza z grupy B. ● Piekąc kaczkę należy pamiętać, by nie(...) kaczki, tak samo jak przyprawy oraz dodatki, decyduje temperatura i czas pieczenia. Ten ostatni powinien być na tyle długi, by kaczka była miękka i soczysta, ale nie przepieczona. Najlepiej piec ją...

  • Smaczny pomysł na "Korzenna tuszka z indyka"

  • Na wyjątkowe okazje.

  • Sprawdzony przepis na "Tuszka kurczaka pieczona z jabłkami"

  • Kaczka w pikantnym sosie

    Na elegancką kolację.

  • Przepis wart wypróbowania: "Tuszka gęsi po magnacku"

  • Pyszności na obiad

    ...wyłożonej pergaminem. Piecz 30 min w temp. 180 st. Podawaj np. z zimnymi dipami. Filety z kaczki zapieczone z grzybami Sposób przygotowania 1. Grzyby rozmroź, opłucz i osusz. Mniejsze kawałki(...). Skórkę możesz ponacinać w kratkę, ale tak, by nie uszkodzić mięsa. Oprósz i natrzyj solą oraz pieprzem.     3. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 st. Przyprawione filety z kaczki ułóż na zimnej...

  • Wypróbowany przepis na "Tuszka kurczaka w solnej skorupce"

  • Uroczysty obiad

    Spodziewasz się gości? Szykuje się jakaś wyjątkowa okazja? Podpowiadamy, jakie potrawy idealnie nadadzą się na uroczyste spotkanie.

  • Smaczny pomysł na "Tuszka karpia pieczona w cebuli"

Artykuły na temat: tuszka z kaczki
  • Pomysł na kaczkę

    Przygotowanie Jabłko obierz, pokrój w kosteczkę. Obierz i posiekaj 1 cebulę, wymieszaj ją z kosteczkami jabłka. Przypraw solą, pieprzem i suszonym majerankiem. Odetnij szyję kaczki, wyjmij podroby(...) skarmelizuje. Dodaj koncentrat pomidorowy, zasmaż. Dolej wino i sos z pieczenia kaczki. Poczekaj, aż całość zawrze, wtedy zmniejsz płomień, gotuj 15-20 minut.  Potem sos zmiksuj na gładko...

  • To przyprawa nad przyprawami, wszystkim doskonale znana, z nią wszystko od razu smakuje lepiej! Kucharze w Restauracji Hawełka dodają jej do każdej potrawy. Jaka to przyprawa? To gotowanie z sercem i myślą o osobie, dla której przygotowujemy danie... Zdjęcia dzięki uprzejmości restauracji Hawełka Tradycyjna liczba potraw przygotowywanych na Święta Bożego Narodzenia przyprawia o zawrót głowy nawet biegłych w sztuce kulinarnej. Dwanaście dań w wigilię, obfity obiad świąteczny, a do tego góra...

  • Kaczka z sosem morelowym

    ...w piórka, seler pokroić w kostkę, obraną marchew - w talarki. Doprawić ziołami. Tuszkę kaczki umyć, oprószyć solą, pieprzem, natrzeć ziołami, wypełnić pokrojonymi warzywami, spiąć wykałaczkami. Morele...

  • Ryby, pierogi, grzyby, pieczone mięsa i słodkie ciasta - wszystko to doskonale znamy, jednak siostry Salomea i Anastazja potrafią wydobyć z nich zupełnie nowe smaki. Dzisiejsza kuchnia bardzo się zmienia, ale mimo wszystko cenimy w niej to, co dobrze znane. Lubimy, kiedy obok nowych smaków pojawiają się te tradycyjne, przywodzące na myśl nasz dom z okresu dzieciństwa. Dzieje się tak zwłaszcza podczas świąt. Pamiętamy doskonale smak wigilijnych i bożonarodzeniowych potraw, zapachy, które...

  • Kaczka pieczona w pikantnym sosie

    Jeśli kaczka jest bardzo tłusta, warto przed pieczeniem osączyć ją i wytrzeć z marynaty, po czym obsmażyć na suchej patelni, żeby wytopić jak najwięcej tłuszczu.

  • Tym razem Piotr Sajdak przygotuje dla Was danie, którym zachwycił jury programu Masterchef Polska.   Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • Kaczka na kilka sposobów

    ...kurczaka Proste potrawy z mięsa mielonego 12 największych błędów, jakie możesz popełnić podczas pieczenia ciasta Kaczka orzechowa Składniki na 4 porcje: 4 piersi kaczki, 250 ml(...), 1/2 łyżeczki cynamonu. Kaczkę opłukać, osuszyć. Cynamon, cukier, i roztarty z solą czosnek wymieszać z sosem sojowym, wódką oraz 2 łyżkami wody. Natrzeć tuszkę kaczki na zewnątrz i od wewnątrz. Trzymać...

  • Mówi się, że w ich przygotowanie trzeba włożyć serce - być może dlatego niegdyś nazywane były kordiałami. Ich walory smakowe i zdrowotne odkryto już w starożytności, a przez długie lata sposób ich przyrządzania owiany był tajemnicą. Wiśniówka, benedyktynka czy krupnik - aromatyczne nalewki do dziś królują na polskich stołach i w domowych spiżarniach. Fot. 123RF/Picsel Tajniki wyrobu nalewek znano już w czasach starożytności. Prekursorem w tej dziedzinie sztuki kulinarnej był ponoć sam...

  • Kaczka na trzy sposoby

    ...kupujesz kaczkę mrożoną, sprawdź, czy jest hermetycznie opakowana, czy na jej skórze nie ma sinych plam (to znak, że tuszka była przemrożona). Rozmrażaj powoli, najlepiej pozostawiając na dole lodówki. Tuszka pieczona Przed pieczeniem kaczkę należy uformować - najlepiej skrępuj bawełnianą nicią. Piecz w 180-200°C, przyjmując 25 minut na każde 50 dag tuszki. Dla lepszego smaku podlewaj ją bulionem lub...

  • Wydaje ci się, że polska kuchnia nie ma przed tobą tajemnic? Przekonaj się, czy znajomość produktów spożywczych, jest dla ciebie prosta niczym „A,B,C...”. Okazją ku temu jest zbliżający się Dzień Polskiej Żywności, który obchodzić będziemy 25 sierpnia. Zapoznaj się z alfabetycznym zestawieniem polskich produktów. A jak Auflauf Czy komukolwiek ta niemiecko brzmiąca nazwa coś mówi? Podpowiadamy - to znana wszystkim zapiekanka - danie jednogarnkowe z makaronów, mięs, serów oraz jarzyn, które...