• Informacje na temat:

    tuszka królika czosnek

Przepisy na temat: tuszka królika czosnek
  • Rarytas z królikiem

    Tuszkę królika umyj, oczyść i podziel na porcje. Mięso natrzyj solą i pieprzem. Odstaw na godzinę.

  • Królik duszony w winie

    Składniki na 4 porcje: - 1 tuszka z królika, - 3 łyżki oliwy, - zioła prowansalskie, - 2 ząbki czosnku, - 2 łyżki masła, szklanka wina, - sól, ziele angielskie, ziarna jałowca, - pół szklanki śmietany, suszone śliwki. Przygotowanie: Sprawioną tuszkę królika natrzeć oliwą, ziołami, czosnkiem, dodać jałowiec i ziele angielskie, posolić. Odstawić na kilka godzin w chłodne miejsce...

  • Natura i tradycja na talerzu

    ...pieprzu, ziele angielskie, listek laurowy, czosnek). • Czytaj etykiety. To podstawowy nawyk. Kupując cokolwiek dla malca, czytaj skład produktu. Sięgaj po te, które zawierają jak najmniej(...) i wędliny Staraj się wybierać dla malca chude odmiany mięsa (np. pierś kurczaka, indyka, chudy schab środkowy, tuszkę królika, polędwicę wołową). Jest ono potrzebne dziecku, gdyż dostarcza dobrze...

Artykuły na temat: tuszka królika czosnek
  • Niebo w gębie

    ...ziemniakami. Przygotowanie: 215 minut Porcja: 510 kalorii Potrawka z królika w piwie Składniki na 6 porcji: 1 tuszka królika, 2 litry piwa, zielona papryka, marchew, cebula, ząbek czosnku, gałązka świeżego(...) Pieczona gęś po niemiecku Składniki na 8 porcji: 1 sprawiona tuszka młodej gęsi, 4 ząbki czosnku, 50 dag jabłek, 25 dag suszonych śliwek bez pestek, najlepiej słodkich - kalifornijskich, 1/2 szklanki...

  • Licz z nami kalorie

    ...- 321 kcal; pieczeń wołowa - 117 kcal; szponder wołowy - 217 kcal; nogi wieprzowe - 274 kcal; wątroba wieprzowa - 130 kcal; wątroba wołowa - 125 kcal; tuszka z królika - 156 kcal Drób i podroby(...); tuszka z gęsi - 339 kcal; tuszka z indyka - 168 kcal; tuszka z kaczki - 308 kcal; tuszka z kurczaka - 158 kcal; wątróbka z kurczaka - 136 kcal; żołądek z kurczaka - 114 kcal Bez tego nie masz szans...

  • Policz swoje kalorie

    ...wołowa - 117 kcal; szponder wołowy - 217 kcal; nogi wieprzowe - 274 kcal; wątroba wieprzowa - 130 kcal; wątroba wołowa - 125 kcal; tuszka z królika - 156 kcal; Drób i podroby Wartości podane dla 100 g produktu Pierś z indyka - 84 kcal; pierś z kurczaka - 99 kcal; podudzie z indyka - 100 kcal; udo z kurczaka - 158 kcal; skrzydło indycze - 168 kcal; skrzydło kurze - 186 kcal; tuszka z gęsi - 339

  • Pyszne mięso na słodko

    Królik w czekoladzie Składniki na 4 porcje: 4 porcje królika (wcześniej mrożone), kości od combra, 2 cebule, 2 ząbki czosnku, po 5 dag marchewki oraz selera, 2 czerwone papryczki chili, 6 łyżek(...), 1/2 l esencjonalnego wywaru mięsnego, 5 dag gorzkiej czekolady, sól, pieprz, 10 dag szalotek, tymianek do dekoracji Przygotowanie: 1. Posiekaj cebule i czosnek. Marchewkę i seler pokrój w drobną kostkę...

  • Natura i tradycja na talerzu

    ...pieprzu, ziele angielskie, listek laurowy, czosnek). • Czytaj etykiety. To podstawowy nawyk. Kupując cokolwiek dla malca, czytaj skład produktu. Sięgaj po te, które zawierają jak najmniej(...) i wędliny Staraj się wybierać dla malca chude odmiany mięsa (np. pierś kurczaka, indyka, chudy schab środkowy, tuszkę królika, polędwicę wołową). Jest ono potrzebne dziecku, gdyż dostarcza dobrze...