• Informacje na temat:

    tunczyk z czerwona fasola

Przepisy na temat: tunczyk z czerwona fasola
  • Składniki: 1 paczka ryżu długoziarnistego, 3-4 puszki tuńczyka w oleju, ogórek kiszony, 1 puszka kukurydzy, 1 puszka fasoli czerwonej, 3 jaja ugotowane na twardo, 1 cebula drobno posiekana, groszek - choć niekoniecznie.

  • Kolejny smaczny, dietetyczny obiadek :) Niech na talerzu bedzie kolorowo, skoro pogoda nas nie rozpieszcza.

  • Włoskie danie pasta e fagioli doskonałe na zimę

    ...i pęczaku. Jak zauważa Piretta, dania te pomagają organizmowi zwalczyć sezonowe choroby, od infekcji i przeziębienia po grypę. Takie działanie mają też bogate w witaminę A dynia, czerwona sałata...

  • Jest to przepis wzorowany na kuchni Ameryki Łacińskiej, w której króluje fasola. Latynosi jak wiemy, w kuchni używają mnóstwo fasoli. I dobrze, bo jest bardzo zdrowa. Jest sycąca, może zastąpić mięsny posiłek (wysoka ilość białka), jest odżywcza (witaminy z grupy B). Przepis, który tutaj zamieszczam jest jarski, ale oczywiście można go zmodyfikować na własne potrzeby. Szczególnie polecane jest tutaj jajko sadzone na fasoli, starty ser żółty lub polędwiczki wieprzowe.

  • 1 puszka kukurydzy; 1 puszka groszku; 1 puszka fasoli czerwonej; 1 puszka tuńczyka w oleju; nataka pietruszki; sól

  • Salatkowe danie

  • puszka czerwonej fasoli; słoik marynowanych cebulek; puszka tuńczyka w sosie własnym; puszka kukurydzy; 30 dag pieczarek ugotowanych w lekko osolonej wodzie

  • Jak nie mam pomyslu na szybkie danie zawsze podaje tak tunczyka

  • Kolacja na smaczny sen

    Porcja kaszki, kanapka, a może naleśniki? Jeśli nie wiesz, co podać dziecku na wieczorny posiłek, mamy dla ciebie kilka propozycji.

  • Wspaniały dodatek do zapiekanek.

Artykuły na temat: tunczyk z czerwona fasola
  • Tuńczykowe obiady

    Filety z tej ryby można smażyć na patelni w towarzystwie różnych warzyw, a smak gotowego tuńczyka wyeksponować w najróżniejszych sałatkach.

  • Co jeść, aby wzmocnić włosy i paznokcie

    Pamiętaj o owocach i warzywach - zwłaszcza strączkowych, jak  np. soja, fasola, soczewica, ciecierzyca. Postaw na tłuszcze roślinne, ryby morskie, a także orzechy, migdały, pestki dyni albo słonecznika. Śniadanie  Pieczywo pełnoziarniste z ziarnami słonecznika, posmarowane masłem, z tuńczykiem i rukolą, herbata z cytryną. Drugie śniadanie Serek wiejski z papryką, grahamka, napar z rumianku...

  • Co jeść, aby uniknąć udaru mózgu

    Postaw na zdrowe tłuszcze roślinne, ryby morskie, a także orzechy, migdały, pestki dyni i słonecznika. Do każdego posiłku dodawaj warzywa i owoce, np. pietruszkę, paprykę, brukselkę, marchew, szpinak, awokado, czarne porzeczki, aronię, truskawki, śliwki.

  • Ostra potrawka meksykańska

    To danie z kuchni meksykańskiej polecamy rodzicom. Dzieci nie powinny jeść tak mocno doprawionych potraw. Danie podawaj bardzo gorące z podgrzaną tortillą (można je dostać w większości sklepów spożywczych).

  • Dieta łagodząca objawy Hashimoto

    ..., soczewica, fasola biała i czerwona, pestki dyni, kasza gryczana, migdały, kakao, mleko (bez laktozy). Zalecana dawka: 10 mg (miligramów) cynku na dzień. Zapewni ją, np.: 10 dag kaszy gryczanej + 10 dag...

  • Jak jeść, by dożyć stu lat

    ..., oczywiście z umiarem. Menu gwarantujące długowieczność Produkty zalecane: rośliny strączkowe: czarna fasola, fasola czarne oczko, ciecierzyca, soczewica warzywa, a zwłaszcza: zielone (jarmuż, rukola...

  • Coś na ząb: Witaminy i minerały

    ...róży, rokitnik, czarne porzeczki, czerwona papryka, pomidory, kapusta, natka pietruszki, chrzan, brukselka, ziemniaki. Witamina A Służy dziąsłom - przyspiesza gojenie ranek i wspomaga ślinianki(...), fasola, orzeszki ziemne, pestki dyni i słonecznika, banany.

  • Dieta bez glutenu

    ...naturalnie bezglutenowe (ryż, gryka, proso, komosa ryżowa, kukurydza, ziemniaki, soja, soczewica, fasola, mięso, ryby, jaja, warzywa, owoce, orzechy) oraz na takie, które uznaje się za bezglutenowe...

  • Wielkanoc w tradycyjnej i nowoczesnej odsłonie

    Wielkanoc – wielu z nas nie wyobraża sobie jej bez klasycznego żurku z białą kiełbasą, mazurka czy faszerowanych jajek. A może tym razem zrobić coś inaczej? Chcesz nieco odświeżyć wielkanocny stół? Tradycyjnie czy nowocześnie – jeśli co roku masz ten dylemat, to ten tekst jest dla ciebie! Zainspiruj się!

  • Nietolerancja histaminy - choroba, która udaje alergię

    ..., wędzony węgorz, krewetki, małże, kalmary, langustynki, homary. Owoce i warzywa: Pomidory, rośliny strączkowe (fasola, fasolka szparagowa, groch, groszek śnieżny, soja), szpinak, pieczarki, bakłażany...