• Informacje na temat:

    tuńczyk w sosie własnym z patelni

Przepisy na temat: tuńczyk w sosie własnym z patelni
  • Frykadelki z tuńczyka

    Polecamy niecodzienne danie z tuńczyka...

  • Kanapki z tuńczykiem

    Składniki: 2 duże jajka 2 pomidory pół czerwonej cebuli sól świeżo mielony pieprz 3 łodyżki natki pietruszki 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 8 kromek pieczywa(...) w dosyć grube plastry. 3. Obierz i cienko pokrój cebulę. 4. Natkę pietruszki drobno posiekaj. 5. Upraż na suchej patelni słonecznik, dynię, siemię lniane oraz sezam. 6. Rozgnieć widelcem...

  • Składniki: oliwa z oliwek, czosnek, cebula, tuńczyk, czarne oliwki, kukurydza, groszek, koncentrat pomidorowy, makaron.

  • ...2 puszki tuńczyka w sosie własnym; 40 dag makaronu rurki; 3 średnie marchewki; 2 średnie cebule; 2 szklanki rosołu instant; 3 łyżki masła; 2 łyżki koncentratu pomidorowego; 1 pęczek natki pietruszki; 1 łyżka marynowanych kaparów; 1 łyżka oleju; sól, grubo mielony biały pieprz.

  • Dlaczego warto jeść ryby?

    ...w kawałkach, nierozdrobnione. Najlepiej w pomidorach lub sosie własnym. Nie w oleju, bo jest słabej jakości. Ponadto ryby w oleju są bardziej kaloryczne, o czym pamiętać powinny zwłaszcza osoby(...) korzyści. Uwaga! Ryby wędzone, podobnie jak konserwy rybne, nie są wskazane przy nadciśnieniu! Dawka witaminy D Najlepszymi jej źródłami są: śledź, łosoś, makrela, tuńczyk i sardynki...

  • Ryba rybie nierówna

    ...kawałkach. Najlepiej w sosie własnym. Olej podnosi kaloryczność, a sos majonezowy czy śmietanowy to mnóstwo kalorii i mniej kwasów omega-3. Ryby w occie są zdrowe, ale powinny ich unikać osoby ze(...) ciężkich. Warto kierować się prostą zasadą - lepiej jeść mniejsze niż większe. Makrela, sardynka, śledź, mogą mieć śladowe ilości rtęci, ale mięso tuńczyka zgromadzi jej więcej. Wartości odżywcze ryb...

  • Prawdy i mity: ryby i owoce morza

    ...niskokalorycznym, podobnie jak prażynki czy chipsy krewetkowe. Nie powinno się zbyt często jadać także ryb konserwowanych w oleju (znacznie zdrowsze są te w sosie własnym) i wędzonych. Zawierają one(...) rybach morskich, takich jak łosoś, śledź, makrela czy tuńczyk. Wszystkie gatunki ryb są zdrowe. Przy wyborze możemy więc kierować się tylko smakiem. - Mit Ryba rybie nierówna. Niektóre gatunki mają...

Artykuły na temat: tuńczyk w sosie własnym z patelni
  • Tuńczykowe obiady

    Filety z tej ryby można smażyć na patelni w towarzystwie różnych warzyw, a smak gotowego tuńczyka wyeksponować w najróżniejszych sałatkach.

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Opanuj sztukę gotowania: Majonez i masło

    Emulsje są efektywnym narzędziem służącym do wzbogacania prostych smaków, co możemy uczynić na przykład poprzez dodanie dwóch łyżek masła do smażonego na patelni makaronu, łyżki majonezu do suchej i kruszącej się sałatki z jajek lub kremowego winegretu do pokrojonych w plasterki ogórków i pomidorów w celu uzyskania prostej i smacznej letniej sałatki - pisze Samin Nosrat w swojej książce "Salt...

  • O tuńczyku wiele się dyskutuje. Wydaje się być zdrowy, ponieważ jest rybą, których nie powinno brakować w naszym jadłospisie. Jednak okazuje się, iż nie każdy jego rodzaj pozytywnie wpływa na nasze zdrowie. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk to ryba, która wywołuje skrajne emocje wśród specjalistów do spraw zdrowego odżywiania. Z jednej strony jest bardzo bogaty w witaminy, białko oraz inne substancje niezbędne do prawidłowej pracy organizmu. Niestety, wiele osób zaznacza również, iż może być on dla...

  • Penne– kurczak – suszone pomidory   Gotuję penne.  Na osobnej patelni na paru kroplach oliwy z oliwek podsmażam pokrojona w kosteczkę pierś...

  • To jedna z najpopularniejszych konserw rybnych rybnych w naszym kraju. W jaki sposób wykorzystać puszkowanego tuńczyka, aby przygotować smaczne danie? Mamy dla was siedem ciekawych propozycji. Fot. 123RF/Picsel Tuńczyk w puszce to jeden z tych produktów, które zawsze warto mieć w lodówce. Wówczas dosłownie w kilka chwil jesteście w stanie przygotować zarówno pyszną kolację, a także ciekawą przekąskę dla niezapowiedzianych gości. Nie wiecie jak? Skorzystajcie ze sprawdzonych przepisów naszych...

  • Kukurydza. Z czym i jak ją jeść?

    ...z puszki, zielony ogórek, kapary i tuńczyk w sosie własnym. Do tej mieszanki dorzuć pokrojony żółty ser i jajko na twardo. Sos robimy z majonezu, a dla odchudzających się z jogurtu i oliwy. W różnych wersjach W Meksyku bardzo popularna jest zupa krem z kukurydzy, doprawiana cynamonem i chili. Zanim zmiksujesz żółte ziarenka, podsmaż je na patelni. Zupę możesz zrobić w różnych wariantach...

  • Nadaj im smak! Sięgnij po nowe Sosy do warzyw na ciepło Knorr: serowo-kremowy do brokułów i kalafiora, czosnkowo-serowy do szpinaku, ziołowo-maślany do mieszanki warzyw oraz tradycyjny do marchewki z groszkiem. Znakomitym sposobem na podanie rodzinie warzyw jest przygotowanie ich na ciepło - jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie. Teraz dzięki Sosom do warzyw na ciepło Knorr nabiorą one zupełnie nowego charakteru. Nowe sosy Knorr doskonale sprawdzają się w połączeniu ze świeżymi, jak i...

  • Dlaczego warto jeść ryby?

    ..., nierozdrobnione. Najlepiej w pomidorach lub sosie własnym. Nie w oleju, bo jest słabej jakości. Ponadto ryby w oleju są bardziej kaloryczne, o czym pamiętać powinny zwłaszcza osoby z nadwagą(...), podobnie jak konserwy rybne, nie są wskazane przy nadciśnieniu! Dawka witaminy D Najlepszymi jej źródłami są: śledź, łosoś, makrela, tuńczyk i sardynki. Pozostałe ryby, np. dorsz lub pstrąg, mają...

  • Patelnia jest jednym z najważniejszych sprzętów kuchennych. Trudno wyobrazić sobie bez niej smażenie i duszenie potraw. W sklepach jest dostępnych wiele różnych rodzajów patelni, które różnią się od siebie przeznaczeniem, materiałem z jakiego są wykonane i rodzajem powłoki. Zapoznanie się z najważniejszymi typami ułatwi wybór patelni najbardziej dopasowanej do naszych potrzeb. Do jakich potraw? - Patelnie grillowe - pozwalają na beztłuszczowe przygotowanie mięsa, warzyw i ryb- Patelnie...