• Informacje na temat:

    tuńczyk na ananasach

Przepisy na temat: tuńczyk na ananasach
  • Sałatka z tuńczykiem i ananasem

    ...1. Ser i ananasa kroimy w kostkę (o ile ten nie jest już pokrojony), łączymy je w misce z odsączoną kukurydzą i tuńczykiem, którego dodatkowo rozgniatamy lekko widelcem.  2. Do składników w misce dodajemy dwie-trzy łyżki majonezu oraz dwie łyżeczki musztardy. Doprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Posypujemy całość suszoną natką i chłodzimy w lodówce ok. 40 minut. 

  • Wyborne niedzielne śniadanie.

  • Tuńczyk z salsą awokadowo-ananasową

    Składniki na 4 porcje: - 4 filety z tuńczyka, - 4 łyżki oliwy z oliwek, - 2 łyżki sosu sojowego, - 2 łyżki soku z limonki, - pół ananasa, - czerwona cebula, - papryczka chili, - pół pęczka kolendry, - awokado, - sól, pieprz, - peperoni, pieczone plasterki limonki i kolendra do dekoracji Przygotowanie: Filety skropić 2 łyżkami oliwy, sosem sojowym i sokiem z limonki, odstawić...

  • łatwa pyszna i szybka

  • Kukurydza, czarne oliwki, suszone śliwki, ananas, tuńczyk, majonez.

  • Tuńczyk wędzony na ziomno

  • Składniki: 1 paczka makaronu kolanka z falbanką (500g); 1 puszka kukurydzy; 1 puszka ananasa; 1 puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym; ok. 2 łyżki majonezu; sól, pieprz.

  • Robi się w 20 minut,nie wymaga dużego nakładu pracy, bardzo smaczne, trochę niestandardowe i ślicznie wygląda :)

  • Egzotyczne warzywo: Ogórek kiwano

    ...myjemy, osuszamy, kroimy na pół. Wydrążamy łyżeczką. Miąższ mieszamy z obraną, posiekaną cebulą, tuńczykiem i przyprawami. Nadziewamy połówki. Pomidorki myjemy, osuszamy i kroimy na pół. Układamy na...

  • Doskonałe i lekkie danie.

Artykuły na temat: tuńczyk na ananasach
  • Orientalny tuńczyk w sezamie

    Sposób przygotowania: 1. Tuńczyka marynowanego przez ok. 12 godzin pokrój na cztery steki, obtocz boki w wymieszanych ziarnach sezamu, opiecz na rozgrzanej patelni i włóż do piekarnika na 5 minut (temp. 180 C).  2. Tak przygotowanego tuńczyka podawaj z marynowanym imbirem, chrzanem wasabi, wakame, ananasem, ziołami i skrop sosem kabayaki.  Zobacz także:

  • Afrodyzjaki w sypialni

    ...z dodatkiem soku cytryny. Jeśli nie lubicie ostryg, na stole mogą się znaleźć ryby: łosoś , tuńczyk , rekin , węgorz , śledź , makrela , sardynka czy krewetki lub kawior . Podobno dzięki czarnemu...

  • Nie żałuj kurkumy

    ...w wołowinie i wieprzowinie, a także warzywach: szpinaku, bakłażanach i pomidorach. Znajdziesz ją również w owocach: gruszkach i ananasach.  Bogate w histaminę są owoce morza, pokarmy fermentujące (kiszonki(...) zmniejszenie bólu, obrzęków i sztywności stawów.  Najlepszym ich źródłem są tłuste ryby morskie: tuńczyk, łosoś, śledź, sardynki, makrela, halibut. Liczne badania naukowe potwierdziły, że spożywanie...

  • Co jeść, gdy bardzo bolą cię stawy

    ...tłuste ryby morskie: tuńczyk, łosoś, śledź, sardynki, makrela, halibut. Liczne badania naukowe potwierdziły, że spożywanie tłustych ryb co najmniej 2 razy w tygodniu (w ilości około 80-120 g) ma kluczowe(...): szpinaku, bakłażanach i pomidorach. Znajdziesz ją również w owocach: gruszkach i ananasach. Bogate w histaminę są owoce morza, pokarmy fermentujące (kiszonki), długo dojrzewające, np. sery, suszone...

  • Co jeść, żeby szybciej spalać kalorie?

    .... Niedostatek tych kwasów możemy uzupełnić jedząc ryby, w szczególności tuńczyki, śledzie, sardynki czy łososie. Bogatym źródłem kwasów omega-3 są również: olej rzepakowy i sojowy, migdały, nasiona lnu...

  • Dieta przeciwbólowa

    ..., tuńczyk, sardynki czy łosoś. Sporo kwasów omega-3 zawierają siemię lniane i olej lniany. Owoce i warzywa Właściwości przeciwzapalne i przeciwbólowe mają antocyjany (barwniki) zawarte w owocach...

  • Dlaczego warto jeść kukurydzę

    ...zalet Kukurydza świetnie dogaduje się z wędzonym kurczakiem, jajkiem, tuńczykiem w zalewie i z ananasem. Małe ziarenka mają sporo kalorii, ale są zdrowe, warto więc po nie sięgać jak najczęściej. Są...

  • Polinezja Francuska - wyspy na wulkanach

    Polinezyjczyków – steków z grillowanego tuńczyka w sosie waniliowym czy poisson cru (marynowaną rybę), piure z papai czy francuskich naleśników z oryginalnym owocowym nadzieniem. Na Tahiti jednak głównie...

  • Wielkanoc w tradycyjnej i nowoczesnej odsłonie

    ...? Klasycznie majonezem, chrzanem, bądź sosem tatarskim, albo też pokusić się o coś zupełnie nowego, np. pastę z awokado, siekane pieczarki, szpinak lub tuńczyka. Jajka nie może zabraknąć też...

  • Oczyszczą i wzmocnią zęby

    ...ryby, takie jak makrela, łosoś, śledź, sardynki, tuńczyk. Jest w nich dużo witaminy D, dzięki której wapń jest lepiej wchłaniany przez organizm. A to z kolei ma kluczowe znaczenie nie tylko w budowaniu...