• Informacje na temat:

    trójkąty z białym serem

Przepisy na temat: trójkąty z białym serem
  • Jak kreatywnie spędzić ferie z dzieckiem?

    Ferie zimowe głównie kojarzą się nam z szaleństwem na śniegu. Niestety, zima w tym roku nie rozpieszcza. Co więc robić z dzieckiem, gdy za oknem nie ma śladu po białym puchu? Jest na to sposób! Oprócz planszówek i czytania książek możecie wspólnie urzędować w kuchni i zorganizować kreatywne gotowanie. Jakie przekąski przygotować? Przedstawiamy nasze przepisy na wymyślne dania dla najmłodszych...

  • Przepisy na śniadanie, obiad i kolację

    .... Z pomidorów odetnij czubki, wydrąż i ponacinaj brzegi w trójkąty.  2. Wymieszaj serek, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryny i pieprz. Wypełnij nim pomidory i zwinięte plastry bakłażana. Podawaj(...) żaroodpornego.  2. Podlej wodą i piecz 2,5 godziny w temp. 120°C, przekręcając mięso od czasu do czasu. Zrumień posiekane cebule, dodaj wino, musztardę i śmietanę. Przypraw solą i białym pieprzem, zagotuj...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...cienkie paski, resztę składników drobno posiekaj. Umyj cytrynę i pokrój w plasterki, a następnie w trójkąty. Ułóż na talerzu. W otwory po żółtkach nałóż porcję majonezu z żółtkami. Wymieszaj składniki(...) z solą w moździerzu. Dodaj oberwane z gałązki listki rozmarynu. Mięso umyj, osusz i natrzyj mieszanką przypraw oraz odrobiną oleju. Odstaw na 3-4 godz., obwiązane białym, bawełnianym sznurkiem (aby nadać...

  • Walentynkowe menu

    ...krain rozkoszy Propozycje dań głównych: Roladki cielęce nadziewane suszonymi pomidorami i kozim serem oraz ziemniaczany gratin z parmezanem Składniki na 2 porcje: - 600 g mączystych(...) kawałki, zmieszać z kozim serem. Kotlety cielęce rozciąć i nieco rozbić, doprawić solą i pieprzem. Nakładać farsz i zawijać roladki i spinać wykałaczką. Fasolkę wrzucić do osolonego wrzątku na 7 minut...

Artykuły na temat: trójkąty z białym serem
  • Naleśnikowe różności

    Klasyczne z serem to łatwizna! Ale z brokułami, szpinakiem lub kaczką? Wspaniałe!

  • Choć walory serów zostały docenione wieki temu, znana dziś doskonale deska serów stała się popularna dopiero w XX wieku. Dlaczego? Głównie ze względów ekonomicznych. Dawniej ser był przysmakiem i nawet zamożni nie zawsze mogli sobie pozwolić na to, aby na ich stole gościło kilka gatunków jednocześnie. Zdjęcie 123 RF/Picsel Dziś trudno sobie wyobrazić przyjęcie urodzinowe, wesele czy letnie garden party bez deski serów. Jak więc przygotować serową ucztę, aby zachwycić gości? Oto kilka...

  • Chrzan to nieodłączny dodatek tradycyjnych dań wielkanocnych, mięs, domowych wędlin czy sałatek. Jego prawdziwą moc warto odkryć również w bardzo oryginalnej odsłonie. Fot. materiały prasowe Zupa chrzanowa z kremowym serkiem śmietankowym Hochland to wyjątkowa, świąteczna inspiracja - idealna, by skorzystać z niej już w te Święta!Aksamitna kremowa zupa chrzanowa z jajkami i chrupiącymi grzankami to znakomita alternatywna dla tradycyjnego żurku lub propozycja pierwszego dania podczas...

  • Gwarantujemy, że ten przepis zagości u was na stałe. Składniki na ciasto4 g drożdżyok. 120-150 g mleka w zależności od chłonności mąki 300 g mąki typu 5002 szt. żółtek6 g drobnej soli morskiejświeży lubczykpieprz w ziarnach gałka muszkatołowa w całości60 g miękkiego masła30 g tłuszczu gęsiego (smalec bez skwarek) smalec gęsi do smarowania formybułka tarta do wysypania formy Drożdże moczyć przez 10 minut w 50 g mleka.Przesiać mąkę i dodać żółtka oraz mleko z drożdżami.Pozostałe mleko dodawać...

  • Ser jest nie tylko przekąską, ale i wspaniałą przyprawą - dowiedz się, jak wzbogacić smak ulubionej potrawy, dodając do niej dojrzewający ser. Fot. 123RF/Picsel Dojrzewające i dojrzałe sery doskonale komponują się nie tylko z białym wytrawnym winem. Dodane do dań z makaronem, pizzy lub zup potrafią wydobyć ich głębię smaku! Najpopularniejszymi serami dojrzewającymi są włoskie Parmigiano Reggiano i Grana Padano. Ten pierwszy, wyrabiany z krowiego mleka, zazwyczaj dojrzewa od 12 do 18...

  • Pieczone pierogi z nadzieniem słonym lub słodkim to znakomita propozycja na przekąskę, która możesz przygotować samodzielnie. Jakich produktów będziesz potrzebować? Sprawdź na liście składników. Ciasto (na ok. 24 sztuki) 900g mąki typ 65014g soli morskiej2 jaja2 łyżeczki białego octu winnego 100g tłuszczu gęsiego, kaczego lub smalcu 420g zimnej wody Do smarowania 2 jaja + 2 łyżki wody Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki ciasta i wyrabiać ręcznie przez 3 minuty. Dać ciastu odpocząć przez 5...

  • Kołocz to regionalny śląski wypiek. Od staropolskiego kołacza odróżnia go prostokątny kształt oraz posypka. Zobacz, jak łatwo przygotować to drożdżowe ciasto w domu. Ciasto drożdżowe115 g mleka 12 g świeżych drożdży335 g mąki typ 50050 g masła 80 g jaj10 g żółtka35 g cukru1,35 g drobnej soli morskiejświeżo starta skórka z 1 pomarańczy białko do smarowania ciastabułka tarta do obsypania ciasta przed nałożeniem nadzienia Zrobić zaczyn drożdżowy z mleka, drożdży i łyżki mąki. Odstawić na 10-15...

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...

  • Ferie zimowe głównie kojarzą się nam z szaleństwem na śniegu. Niestety, zima w tym roku nie rozpieszcza. Co więc robić z dzieckiem, gdy za oknem nie ma śladu po białym puchu? Jest na to sposób! Fot. materiały prasowe Oprócz planszówek i czytania książek możecie wspólnie urzędować w kuchni i zorganizować kreatywne gotowanie. Jakie przekąski przygotować? Przedstawiamy nasze przepisy na wymyślne dania dla najmłodszych. Zabawa w kucharza Podczas ferii bez śniegu kuszącą dzieci alternatywą jest...

  • Ojczyzną serów pleśniowych jest Francja. To tam produkuje się największe ilości tego przysmaku. Jednak od kilku lat popularnością cieszy się także w Polsce. Poznaj wszystkie sekrety sera pleśniowego i dołącz do grona jego wiernych fanów. Zdjęcie 123 rf Najprościej możemy podzielić sery pleśniowe na te z porostem pleśniowym i z przerostem pleśniowym. Pierwszy rodzaj dojrzewa od 2 do 6 tygodni i ma charakterystyczną zewnętrzną białą pleśniową skórkę. Ten rodzaj sera pleśniowego Francuzi jedzą...