• Informacje na temat:

    tradycyjny gołąbki z kapusty włoskiej

Przepisy na temat: tradycyjny gołąbki z kapusty włoskiej
  • Gołąbki tradycyjne

    Składniki: - 1 główka kapusty włoskiej, - 0,75 kg mielonego mieszanego mięsa, - 1 czerstwa bułka, - 1 szklanka mleka, - 1 jajko, - 10 dag ryżu, - 1cebula, - sól, pieprz, - 1 kostka rosołowa, - 2 łyżki koncentratu pomidorowego, - 3 łyżki masła, - 3 łyżki mąki Przygotowanie: Ryż ugotować, schłodzić. Bułkę namoczyć w mleku. Z kapusty zdjąć wierzchnie, brzydkie liście, resztę liści...

  • Gołąbki z przepisu mojej Babci.

  • Warzywo w pogniecionej sukience, czyli co może zdziałać kapusta

    Projektanci strojów lub tkanin szukają inspiracji wszędzie. Silnie pokarbowane, ciemnozielone liście kapusty włoskiej mogą pobudzić ich wyobraźnię.

  • Prawdziwe gołąbki z włoskiej kapusty - tradycyjny przepis - jedyny prawdziwy. I kilka niuansów, dzięki którym będą najlepsze!

  • Gołąbki z włoskiej kapusty. Naszym zdaniem są o wiele smaczniejsze i delikatniejsze niż te tradycyjne z białej kapusty. Włoska kapusta jest szybko miękka po sparzeniu więc robienie gołąbków jest o wiele szybsze. Polecam!

  • gołąbki z włoskiej kapusty są delikatniejsze w smaku niż ze zwykłej kapusty :) Można je też przygotować z mięsa z rosołu wtedy dusimy ok 20 min.

  • Propozycja na smaczne, nieco urozmaicone gołąbki, zawinięte w liście młodej kapusty włoskiej. Tak przygotowane gołąbki są miękkie, delikatne i niezwykle aromatyczne :)

  • Chyba ie ma Polaka który nie kocha gołąbków. Te troszkę w innym wydaniu.

  • pyszne gołabki w pomidorowym sosie.....

  • Cóż pisać...klasyka ,pycha....

Artykuły na temat: tradycyjny gołąbki z kapusty włoskiej
  • Tradycyjne gołąbki

    Tradycyjna polska kuchnia, gołąbki według przepisu babci.

  • Jakie właściwości ma włoska kapusta?

    Projektanci strojów lub tkanin szukają inspiracji wszędzie. Silnie pokarbowane, ciemnozielone liście kapusty włoskiej mogą pobudzić ich wyobraźnię.

  • Gołąbki zapiekane w sosie karmelowym

    Od robienia tradycyjnych gołąbków zawsze odstraszał mnie długi czas ich przygotowania. Trzeba przecież poświęcić chwilę na zawinięcie każdej sztuki, a potem wszystkie pieczołowicie ułożyć w wielkim garze i pilnować, żeby się nie przypaliły. Pieczone gołąbki są prostsze, szybsze i co najmniej tak samo smaczne.

  • Siostra Anastazja: Nie można co do joty kierować się przepisem

    ...panie z nich korzystają, kiedy mnie nie ma. Jak ustala siostra jadłospis dla ojców jezuitów? - Na ogół jak gotujemy kaszę, to zupę z ziemniakami. Jak gołąbki, to pikantniejszą zupę, na przykład ogórkową. Ale kiedy usłyszałyśmy, że się zorientowali, że jak jest ogórkowa, to będą gołąbki, wszystko pozmieniałyśmy (śmiech). Jeśli jest zupa czerwona, to nie podajemy kapusty czerwonej i marchewki...

  • Najoryginalniejsze potrawy wigilijne

    ...ziemniaczanej, śmietany, cynamonu i masła. Gołąbki z kaszą i orzechami zamiast pierogów Regionalna mapa smaków może także stać się inspiracją w doborze wigilijnych dań głównych. Miejsce tradycyjnych pierogów z kapustą i grzybami są w stanie zastąpić serwowane w Wielkopolsce gołąbki z kaszą i orzechami włoskimi. Przyrządza się je z wykorzystaniem czerwonej kapusty, czerstwych bułek, gruszek, cebul...