• Informacje na temat:

    tradycyjne przygotowanie

Przepisy na temat: tradycyjne przygotowanie
  • Jaki przygotować tradycyjny żurek na Wielkanoc?

    ..., czyli pytlową. Jaką kiełbasę wybrać do żurku? W tradycyjnej wersji żurku nie może zabraknąć białej kiełbasy. Zamienie można też użyć kiełbasy wiejskiej, śląskiej, myśliwskiej lub jałowcowej...

  • Przepis wart wypróbowania: "Tradycyjne chińskie pierożki"

  • Tradycyjne flaki wołowe

    Przygotowanie Flaki rozmrażamy i dokładnie płuczemy w zimnej wodzie. Wkładamy do garnka, zalewamy wrzątkiem i gotujemy ok. 15 minut. Odcedzamy i ponownie płuczemy w zimnej wodzie. Marchewki, cebulę, pietruszki, seler obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Na rozgrzany na patelni olej wrzucamy pokrojone warzywa i smażymy 3-5 minut, mieszając. Patelnię zdejmujemy z ognia, zostawiamy do...

  • Pierogi ruskie to jeden z popularniejszych typów pierogów i jeden z najbardziej lubianych. Sporo osób na pytanie, jakie pierogi to ich ulubione - odpowiada, że ruskie :) Cóż, nie dziwię się, sama je uwielbiam :) łagodne ziemniaczki, pomieszane z twarogiem i smażoną cebulką, do tego duuużo pieprzu i soli, majeranek, a wszystko to zamknięte w delikatnym cieście, otulone smalczykiem ze skwareczkami... żyć nie umierać :) Co ciekawe - w Rosji o naszych pierogach ruskich nikt prawie nie...

  • Tradycyjne flaki wołowe

    Przygotowanie Flaki rozmrażamy i dokładnie płuczemy w zimnej wodzie. Wkładamy do garnka, zalewamy wrzątkiem i gotujemy ok. 15 minut. Odcedzamy i ponownie płuczemy w zimnej wodzie. Marchewki, cebulę, pietruszki, seler obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Na rozgrzany na patelni olej wrzucamy pokrojone warzywa i smażymy 3-5 minut, mieszając. Patelnię zdejmujemy z ognia, zostawiamy do...

  • Przepis wart wypróbowania: "Tradycyjne gazpacho"

  • Tradycyjny bigos

    Jeśli chcemy przygotować tradycyjny polski bigos, musimy uzbroić się w cierpliwość, ale niewątpliwie się to nam opłaci. Należy ugotować go minimum dwa dni przed podaniem, bo najlepiej smakuje, gdy zostanie kilkukrotnie podgrzany i "swoje odstoi".

  • Przepis wart wypróbowania: "Tradycyjne sajgonki"

  • Tradycyjny kapuśniak

    Przygotowanie Włoszczyznę i pasternak oczyść i pokrój w drobną kostkę. Wlej 3 szklanki wody i gotuj na niewielkim ogniu przez około 30 minut. Wrzuć pokrojone i umyte żeberka. Gotuj, aż będą miękkie. W głębokim rondlu na oleju podsmaż posiekaną cebulę i kapustę. Wlej wywar z warzyw i wrzuć liść laurowy, ziele angielskie i pokrojone w kostkę ziemniaki. Całość gotuj na małym ogniu około 40

  • Prosty przepis na tradycyjne placki ziemniaczane z kwaśną śmietaną. Ja ścieram ziemniaki na grubej tarce, dzięki czemu placki są bardziej chrupiące. Można też przygotować je na tarce z małymi oczkami. Jeśli chcemy zrobić placki na słodko to nie dodajemy cebuli, czosnku, pieprzu, a soli dodajemy tylko szczyptę.

Artykuły na temat: tradycyjne przygotowanie
  • Tradycyjna napoleonka

    Tradycyjne polskie ciasto składające się z dwóch płatków ciasta przełożonego masą budyniową.

  • Tradycyjne niemieckie lebkuchen

    Przygotowanie: Mąkę, migdały, proszek do pieczenia i przyprawy wymieszaj w misce. W garnuszku rozpuść masło i miód. Lekko przestudź i wlej do suchych...

  • Tradycyjne pączki nadziewane konfiturą

    Przygotowanie: 1. Mąkę wymieszaj z drożdżami. Dodaj mleko, cukier, jajko, żółtka, spirytus, cukier waniliowy i sól. Ciasto wyrabiaj przez 3 minuty. Dodaj...

  • Tradycyjne kimchi

    Koreański przysmak znalazł się na „zdrowej liście dań” sporządzonej przez amerykańskich naukowców. Na taką nagrodę zasłużył sobie głównie bogactwem naturalnych probiotyków, które poprawiają pracę jelit i wzmacniają odporność. Oprócz tego kimchi jest wsparciem dla naszego serca, bo obniża poziom złego cholesterolu. Działa również przeciwzapalnie i antybakteryjnie.

  • Tradycyjne flaki wołowe

    Przygotowanie: Flaki rozmrażamy i dokładnie płuczemy w zimnej wodzie. Wkładamy do garnka, zalewamy wrzątkiem i gotujemy ok. 15 minut. Odcedzamy i ponownie płuczemy w zimnej wodzie. Marchewki, cebulę, pietruszki, seler obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Na rozgrzany na patelni olej wrzucamy pokrojone warzywa i smażymy 3-5 minut, mieszając. Patelnię zdejmujemy z ognia, zostawiamy do...

  • Tradycyjne pączki z dżemem

    Przygotowanie: Przygotuj rozczyn. Rozkrusz w misce drożdże, zasyp je 2 łyżkami cukru i wlej pół szklanki letniego mleka. Dokładnie wymieszaj, a następnie dodaj 5 łyżek mąki i ponownie wymieszaj, by nie było grudek. Przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 20 minut. Do rozczynu dodaj pozostałe składniki i wyrób gładkie, miękkie ciasto. Będzie się ono trochę kleić...

  • Tradycyjny klops z jajkiem

    Przygotuj na święta coś pysznego, nawet jeśli nie wszyscy dojadą. Taka pieczeń będzie też pyszną wędliną po świętach.

  • Tradycyjna pascha z karmelem

    Wolisz tradycję czy stawiasz na kulinarne eksperymenty? W te święta nie zabraknie ci inspiracji

  • Tradycyjne polskie dania z ziemniaków

    Farszynki, moskole, rwaki, szagówki i soczewiaki - choć te nazwy mogą ci niewiele mówić, to tradycyjne polskie dania z ziemniaków. Sprawdź przepisy!

  • Tradycyjne chińskie pierożki

    Przygotowanie: Grzyby namoczyć, posiekać. Imbir obrać, zetrzeć. Kapustę poszatkować, dymkę i koperek posiekać. Wszystko podsmażyć, doprawić solą, pieprzem...

Zdjęcia na temat: tradycyjne przygotowanie
Wideo na temat: tradycyjne przygotowanie
  • Zmysłowe smaki: Tradycyjny makowiec

    Czy Boże Narodzenie może istnieć bez makowca? Naszym zdaniem - nie! To tradycyjne ciasto jest chyba najsmaczniejszą ozdobą świątecznego stołu. Przygotowanie makowca może wydawać się trudne i pracochłonne, ale z naszym sprawdzonym przepisem stanie się dziecinnie proste! TRADYCYJNY MAKOWIEC ZAWIJANY – DOKŁADNY PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ. KLIKNIJ! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Zmysłowe smaki: Tradycyjny makowiec

    Czy Boże Narodzenie może istnieć bez makowca? Naszym zdaniem - nie! To tradycyjne ciasto jest chyba najsmaczniejszą ozdobą świątecznego stołu. Przygotowanie makowca może wydawać się trudne i pracochłonne, ale z naszym sprawdzonym przepisem stanie się dziecinnie proste! TRADYCYJNY MAKOWIEC ZAWIJANY – DOKŁADNY PRZEPIS ZNAJDZIESZ TUTAJ. KLIKNIJ! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

  • Tradycyjne potrawy kuchni śląskiej

    Jak wyglądał górniczy obiad? Uczestniczka programu "MasterChef" Magda Nowaczewska przygotowała typowe dania kuchni śląskiej.