• Informacje na temat:

    tradycyjne muffinki z kremem

Przepisy na temat: tradycyjne muffinki z kremem
  • Słodki sposób na alergię

    Prawdziwym wyzwaniem okazało się pieczenie ciast i przygotowanie deserów, ponieważ tradycyjne receptury zawierają jajka, masło, śmietanę lub mleko. Jak przygotwać przysmaki, które nie szkodząc alergikowi zapewnią mu przyjemność jedzenia? Jak przygotować desery bez mleka, jajek i glutenu? W książce znajdziesz 161 oryginalnych przepisów na domowe wypieki, koktajle i desery. Pyszne muffinki...

  • Sześć sekretów długo świeżego ciasta

    ...brzegi nie obeschną.  3. Wilgoć jabłka skutecznie ochroni ciasto przed czerstwieniem, zwłaszcza to ucierane, kruche i piernikowe. Ciasteczka, pierniczki, muffinki przechowuj więc w szczelnie zamykanym...

Artykuły na temat: tradycyjne muffinki z kremem
  • Co zamiast…?

    ...zwykłego tortu Jeśli zastanawialiście się nad alternatywą dla tradycyjnego tortu i chcecie zaskoczyć swoich gości - sprawdźcie nasze propozycje: Puszysta beza ułożona na kilkupoziomowej paterze zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia. Tarta z warstwą świeżych owoców - idealna propozycja na letnie wesele. Kolorowe muffinki - rozwiązanie cieszące się coraz większą popularnością...

  • Ania znakomicie poradziła sobie z zadaniem i dla jurorów przygotowała babeczki przypominające postacie z gry Angry Birds. Ciasto: 150 ml oleju rzepakowego100 g cukru brązowego25 g cukru pudru1 łyżeczka ekstraktu z wanilii2 jaja130 g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia1½ łyżeczki cynamonu1 łyżeczka chili150 g startej marchewki50 g orzechów pekan25 g rodzynek Krem: 400 ml śmietany kremówki250 g serka mascarpone1 pomarańcza1 łyżeczka cukru pudrumasy cukrowe: żółta, pomarańczowa, czerwona,...

  • Serniczki podwójnie czekoladowe

    ...ciasto. Formę na muffinki wyłóż papilotkami i do każdej włóż łyżkę przygotowanego ciasta, mocno dociskając je do dna. Wstaw do lodówki na 10 minut, a potem przełóż do piekarnika rozgrzanego do 180°C na...

  • Orzechowiec to ulubione ciasto wielu Polaków, którzy nie wyobrażają sobie bez niego Świąt. Jak go upiec, żeby był idealny?     Na ciasto 500 g mąki pszennej 200 g cukru drobnego 160 g miękkiego masła 2 jajka 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Na masę orzechową ok. 250 g grubo posiekanych orzechów włoskich 80 g masła ok. 80 g miodu 2 łyżki cukru   Na krem 700 ml mleka 1 laska wanilii 1,5 łyżeczki namoczonej w zimnej wodzie żelatyny 2...

  • Gdzie jest tort? Na weselu!

    ....  Inne bardziej tradycyjne dekoracje to ażurowe czekoladowe listki, kolorowe posypki, świeże albo kandyzowane owoce, ziarna kawy czy lukier. Oczywiście do wyboru są też ślubne symbole wbijane na(...). Cupcake  to nic innego jak mała, wymyślnie udekorowana babeczka ze smacznym nadzieniem. Cupcake ma konsystencję tortu lub typowej muffinki. Ozdabia ją kolorowa śmietana, serek mascarpone albo lukier...

  • Czy jest danie, które kojarzy się z Gruzją bardziej niż chaczapuri? Tak! To chinkali, czyli pyszne gruzińskie pierożki, które zachwycają nie tylko kształtem, ale przede wszystkim smakiem. Dzięki temu przepisowi odtworzysz smak kuchni kaukaskiej bez wychodzenia z domu! Fot. materiały prasowe Chinkali, od polskich pierogów różnią się nie tylko kształtem, ale też sposobem spożywania. Do skonsumowania tego gruzińskiego przysmaku nie będą nam potrzebne sztućce. Należy chwycić za wystającą...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Mazurek, babka wielkanocna lub aromatyczna pieczeń – świąteczne wypieki od lat podbijają polskie stoły. Poszukaj sprawdzonych przepisów Dziś prezentujemy kilka wskazówek, które sprawią, że przygotowywane przez ciebie w piekarniku ciasta i mięso będą smakować i prezentować się nienagannie. Sekret tkwi w idealnym połączeniu tradycji i nowoczesnej techniki! Najlepszy sprzęt i szczere chęci nie pomogą ci w przygotowaniu idealnych wypieków, jeśli nie zaczniesz od znalezienia sprawdzonego...

  • Obejrzyj film, odpowiedz na pytanie konkursowe i wygraj jeden z trzech Multicookerów firmy Philips! Multicooker to wspaniałe, wielofunkcyjne urządzenie, które z powodzeniem zastępuje garnek, piekarnik, parowar i patelnię. Dzięki niemu będziesz w stanie przygotować smaczne i zdrowe dania główne oraz desery bez najmniejszego wysiłku. O zaletach Multicookera dowiesz się więcej czytając nasz Temat specjalny. Obejrzyj poniższy film, a następnie za pomocą formularza konkursowego odpowiedz na...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...