• Informacje na temat:

    tradycyjne ciasto na pizze

Przepisy na temat: tradycyjne ciasto na pizze
  • Pizza z patelni

    Powstaje w błyskawicznym tempie i zasmakuje też miłośnikom pizzy tradycyjnej. Kolejne dobre wiadomości - nie trzeba czekać na wyrośnięcie ciasta ani zapiekać go w piekarniku.

  • Pyszne, cienkie ciasto na pizze - chrupiące i łatwe w przygotowaniu.

  • Domowa pizza na dwa sposoby

    Klasyczna pizza na cienkim cieście Ciasto: 1. Do większej miski wsypujemy suche składniki (mąkę, sól, cukier), dodajemy olej, mieszamy wszystko razem. 2. Drożdże kruszymy i rozpuszczamy w szklance mleka (powinno być tylko odrobinę cieplejsze niż temperatura pokojowa). 3. Tak przygotowany rozczyn dodajemy do składników w misce, mieszamy, zagniatamy całość na ciasto. Wyrabiamy je...

  • Mój niezawodny przepis na pyszne i chrupiące ciasto na pizzy ;-D

  • Domowa pizza hawajska

    ...pizzerii, przygotujecie ją samodzielnie, wykorzystując przepis na tradycyjny, neapolitański spód.

  • szybkie i łatwe

  • Doskonały przepis na pizzę

    W studiu "Dzień Dobry TVN" królowała pizza. I to nie tylko w wersji tradycyjnej na drożdżowym cieście. - Pamiętajmy, żeby nastawić piekarnik na maksymalną...

  • szybkie i bardzo dobre

  • Dominika Wójciak poleca pizzę na spodzie z... kalafiora

    Jeśli "boisz" się ciasta drożdżowego i wolisz dietetyczną wersję pizzy, ten przepis jest właśnie dla ciebie - kalafiorowa pizza z sosem z pieczonych pomidorów oraz ricottą. "Nie trzeba czekać aż ciasto wyrośnie" - zachęca PAP Life Dominika Wójciak, autorka przepisu.

  • U nas karnawałowych słodkości ciąg dalszy;)....

Artykuły na temat: tradycyjne ciasto na pizze
  • Lahmacun – pizza z mielonym mięsem

    Lahmacun to tradycyjna pizza turecka. W jej skład wchodzi bardzo cienkie ciasto oraz mięsne nadzienie.

  • Czy jest danie, które kojarzy się z Gruzją bardziej niż chaczapuri? Tak! To chinkali, czyli pyszne gruzińskie pierożki, które zachwycają nie tylko kształtem, ale przede wszystkim smakiem. Dzięki temu przepisowi odtworzysz smak kuchni kaukaskiej bez wychodzenia z domu! Fot. materiały prasowe Chinkali, od polskich pierogów różnią się nie tylko kształtem, ale też sposobem spożywania. Do skonsumowania tego gruzińskiego przysmaku nie będą nam potrzebne sztućce. Należy chwycić za wystającą...

  • Ciasto kruche: Przepis podstawowy

    Kruche ciasto jest jednym z najczęściej używanych i zarazem jednym z najłatwiejszych do wykonania.

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Co papież je w Wielkim Poście?

    Desery i pizza należą do ulubionych przysmaków Ojca Świętego. To właśnie z nich Franciszek rezygnuje w czasie Wielkiego Postu.

  • Mazurek, babka wielkanocna lub aromatyczna pieczeń – świąteczne wypieki od lat podbijają polskie stoły. Poszukaj sprawdzonych przepisów Dziś prezentujemy kilka wskazówek, które sprawią, że przygotowywane przez ciebie w piekarniku ciasta i mięso będą smakować i prezentować się nienagannie. Sekret tkwi w idealnym połączeniu tradycji i nowoczesnej techniki! Najlepszy sprzęt i szczere chęci nie pomogą ci w przygotowaniu idealnych wypieków, jeśli nie zaczniesz od znalezienia sprawdzonego...

  • Mamma mia!, czyli miłość po włosku

    Neapolitańczycy, ale i w Wiecznym Mieście pizzerie znajdziecie na każdym rogu (chyba ich tu nawet więcej niż samych restauracji). Rzymska pizza charakteryzuje się cienkim ciastem i jest wypiekana(...) najmniej rok wcześniej. To samo dotyczy również konkretnego kościoła. Niektóre pary decydują się tylko na ślub cywilny, inne marzą o tradycyjnej ceremonii w języku polskim, w przepięknym rzymskim...

  • Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna i wyjątkowa? Fot. 123RF/Picsel Korzenie pizzy sięgają starożytności. Jej pierwowzór podawali już starożytni Egipcjanie, Grecy czy Rzymianie. Pierwotnie był to płaski chleb posmarowany oliwą, czosnkiem, posypany ziołami, którym żywiła się uboga ludność. Pizza we współczesnej formie zaczęła robić karierę za sprawą...

  • Ania Starmach: Obiady trzeba celebrować

    W swojej najnowszej książce "Pyszne obiady" jurorka Masterchefa, Anna Starmach, dzieli się swoimi ulubionymi przepisami na tradycyjne i nowoczesne dania obiadowe. O tym, dlaczego warto przykładać wagę do tego posiłku, jak wyglądały tradycyjne obiady w jej rodzinnym domu i co jadła w podróży poślubnej opowiada w rozmowie ze Styl.pl.

  • Trudno wyobrazić sobie święta bez tradycyjnego makowca. Zobacz, w jaki sposób przygotowuje go Beata Śniechowska. Składniki: Ciasto: 250 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 25 g cukru 100 ml ciepłego mleka 2 żółtka Ok. 30 g masła (w temperaturze pokojowej) Masa makowa: 200 g zmielonego maku 4 łyżki miodu Ok. 50 g rodzynków Ok. 50 suszonej żurawiny Ok. 50 g orzechów włoskich, posiekanych Ok. 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej Ok. 40 g masła (w temperaturze pokojowej) 3 białka Sól...