• Informacje na temat:

    tradycyjna marynata do mięsa

Przepisy na temat: tradycyjna marynata do mięsa
  • Wielkanoc tradycyjna i wegetariańska

    Uwielbiamy żurek i szynkę, ale niech nie zabraknie na świątecznym stole także dań bezmięsnych. Zwłaszcza, że mogą być takie pyszne!

  • Tradycyjne polskie dania mięsne z jabłkami

    Słodko-kwaskowe dojrzałe owoce idealnie komponują się z każdym mięsem. Z wołowiną, wieprzowiną, drobiem... Spróbuj, a nie pożałujesz!

  • Tradycyjne polskie żeberka na 6 sposobów

    Na ostro lub w delikatnym sosie, z owocami, warzywami, ziołami, w pysznej glazurze, pieczone albo duszone... Żeberka palce lizać!

  • Wielkanoc pełna smaku - Pieczony Kurczak Zagrodowy z wiosennymi warzywami

    Pełne radości, rodzinne, wiosenne – takie właśnie są Święta Wielkanocne. W uroczystej atmosferze spotykają się bliscy i znajomi, a na świątecznych stołach pojawiają się tradycyjne wielkanocne potrawy. Oprócz żurku czy jajek, królują przygotowywane na wiele sposób mięsa. Wiosenny, oryginalny w smaku i prosty do przygotowania Kurczak Zagrodowy to doskonały pomysł na pyszne ucztowanie.

  • Grill idealny – jak zaskoczyć gości?

    ...bardziej wyszukanego. Chudą wieprzowinę pokrój w plastry i zamarynuj w musztardowo-orzechowym sosie. Następnie w plastrach mięsa ukryj aromatyczny ser pleśniowy wraz z odrobiną cebuli. Zawinięte zraziki(...)! Burgery Przygotowanie burgerów zamiast kiełbasy będzie ciekawym urozmaiceniem dla tradycyjnego grilla. Jeśli lubisz eksperymentować, oprócz tradycyjnych dodatków do bułki i mięsa, spróbuj przyrządzić...

  • Potrawy na rodzinne spotkanie

    Stół pełen przysmaków cieszy nie mniej niż prezenty pod choinką. Postaw na tradycyjne dania z nutą nowoczesności, a zadowolisz i teściów, i kuzynów.

  • Sokołów: Najlepsze sposoby na pieczoną szynkę

    Pieczona szynka to element obowiązkowy bożonarodzeniowego stołu. Jej aromatyczny zapach kojarzy się z ciepłem domowego ogniska i spotkaniami w rodzinnym gronie. Teraz każdy, kto chce czerpać z kulinarnej, polskiej tradycji w prosty sposób, przygotuje kruchą, pachnącą szynkę prosto z pieca! Jeżeli w świątecznym przejedzeniu nie uda się jej w całości zjeść, z pozostałego upieczonego mięsa...

  • Pomarańcza, koper i herbata, czyli modne letnie grillowanie

    ...szaszłyki, kruchy kurczak i soczysta wołowina - grill nie musi być nudny" - zapewnia. Dania bez mięsa W letnich miesiącach mamy dużo sezonowych produktów. Dojrzałe warzywa, owoce i zioła(...) jedna z wielu propozycji na dania bez mięsa. Niecodziennymi połączeniami zawojować można każdego grilla. Przepis, którym Śniechowska robi wrażenie, jest sałatka warzywna z sosem na bazie herbaty...

  • Wigilia i Boże Narodzenie dla dzieci

    ...dzieci zbyt ciężkostrawna. Jeśli chodzi o śledzie, można je podawać dzieciom, o ile są odpowiednio przyrządzone – marynata nie powinna raczej zawierać ciężkostrawnej cebuli i dużej ilości oleju ani octu(...) filety rybne. W podobny sposób można też przygotować warzywną „pierzynkę” do ryby po grecku. Lekką i smaczną alternatywą dla tradycyjnego bigosu, który – zawierając kawałki mięsa i kiełbasy – jest...

  • Finger food, sałatki i ciepłe dania, czyli sylwestrowe menu

    Finger food, sałatki, słodkie przekąski - tego nie powinno zabraknąć w sylwestrowym menu zdaniem ekspertów programu "Żyj smacznie i zdrowo". Sylwester bywa męczący, warto więc także zaserwować ciepłe posiłki w postaci jednogarnkowych dań tj. zapiekanki.

Artykuły na temat: tradycyjna marynata do mięsa
  • Marynowane mięso Krakus

    Schab ze śliwką, karczek po staropolsku i rolada boczkowa - to trzy nowe propozycje mięsnych marynat Krakus produkowanych przez firmę Animex.

  • Daj się zaskoczyć MAGGI!

    Przyprawy w płynie MAGGI nie trzeba nikomu przedstawiać! Ale czy wiesz, że dzięki niej podkreślisz smak nie tylko tradycyjnych zup? Przyprawa w płynie MAGGI ma zdecydowanie więcej różnorodnych zastosowań i idealnie sprawdzi się w przypadku większości naszych kulinarnych pomysłów na przykład na drugie dania! Możemy dodawać ją do sosów, potraw mięsnych, warzywnych, marynat czy dipów… Możliwości jest naprawdę wiele. Zainspiruj się naszymi propozycjami, daj się zaskoczyć i odkryj nowe oblicze...

  • Pomysł na pasztet

    Domowy pieczony z mięsa wieprzowego, boczku, wątróbki, kurczaka i z dodatkiem cebuli oraz czosnku to pyszna potrawa. Może być podawana zarówno jako danie główne, jak i w plasterkach na kanapki.

  • Dobre, bo polskie

    ..., 3 łyżki otartego suszonego majeranku, gałka muszkatołowa, pieprz, sól. Na bulion (2 litry): 1/2 kg mięsa wołowego (np. szponder), 1 udko z kurczaka, włoszczyzna (3 marchewki, 2 pietruszki, mały seler...

  • Pikantne co nieco

    ...samodzielne danie ze świeżym pieczywem lub jako dodatek do grillowanego mięsa. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 20 minut Porcja: 150 kilokalorii Kapuściana przekąska Składniki na 5 porcji: 25

  • Tatar dla koneserów

    ...smakuje z cebulą, ogórkami kiszonymi, kaparami, korniszonami, grzybami marynowanymi, natką pietruszki i sardynkami (można je dodać podczas mielenia mięsa lub utrzeć), anchois oraz oliwkami. Dodatki podaje się na talerzu obok mięsa. Tatara podajemy z chlebem zaraz po zrobieniu. Surowe mięso, zarówno wołowe jak i rybie, lubi też towarzystwo musztardy i sosu sojowego. By wołowina była jaśniejsza...

  • Szwedzki obiad

    ..., 50 dag mieszanego mielonego mięsa, sól, słodka papryka w proszku, 6 łyżek oleju, 1 ogórek, 3 łyżki octu, cukier, 15 dag konfitury żurawinowej do mięs, 100 ml warzywnego bulionu (z kostki) 1. Pieczywo pokroić w kostkę, zalać mlekiem, odstawić na 10 minut do namoczenia. Cebule obrać, pokroić w kosteczkę (1 łyżkę odłożyć do sosu). Połowę posiekanej cebuli dodać do mielonego mięsa. Dołożyć też...

  • Smacznych świąt

    Jeśli tradycyjne potrawy wigilijne nieco się znudziły, proponujemy drobną odmianę. I nie liczymy kalorii!

  • Grillowanie. Jak nie obciążać wątroby?

    Grilluj chude mięsa i warzywa Zamiast tradycyjnej karkówki, kaszanki, kiełbasy, wybierz drób bez skórki, ryby słodkowodne. Unikaj mięs peklowanych, konserwowanych saletrą (azotyn sodu E250). Rób mięsno-warzywne szaszłyki. Mają dwa razy mniej kalorii niż tradycyjne mięsne.  Do grillowania idealne są plastry cukinii, bakłażana, papryka, pieczarki, pomidorki cherry czy krążki cebuli. Mięso zawsze...

  • Z czym podawać pasztet?

    ...pasztet wymaga użycia najlepszych składników, które zagwarantują autentyczny, bogaty smak. Zazwyczaj przyrządza się go z różnych rodzajów mięsa, np. wieprzowiny, drobiu bądź dziczyzny, z dodatkiem(...) o to, by był jak najwyższej jakości. Godny uwagi jest na przykład pasztet pieczony z linii Sokołów Naturrino, w którego składzie znajdziemy aż 75 proc. mięsa drobiowo-wieprzowego, podroby oraz...