• Informacje na temat:

    tosty z kremem serowym

Przepisy na temat: tosty z kremem serowym
  • Sześć sekretów długo świeżego ciasta

    Właśnie wyjęte z piekarnika ciasteczka, drożdżówki albo sernik kuszą, żeby zjeść je do ostatniego okruszka. Ale warto przecież zostawić sobie coś na później. Podpowiemy ci co zrobić, by wypieki nawet po kilku dniach nie były wyschnięte i czerstwe.

  • Są to tosty inaczej...nie wątpię, że czytając pierwszy raz ten przepis będą Państwo troszkę zdziwieni ;) Ale moja początkowa reakcja też taka była..dopiero po z próbowaniu to "danie" okazało się po prostu...Pyszne !

  • Egzotyczne kiwi na słodko i na ostro

    Wieże z kremem serowym i kiwi Składniki: ●6 jajek ●20 dag mąki ●15 dag cukru kryształu ●8 sztuk kiwi ●100 ml śmietany kremówki ●25 dag miękkiego twarogu ●cukier puder do smaku ●16 małych owoców do(...), pełnoziarnistego pieczywa (dobrze będą smakowały do niej także pełnoziarniste tosty). Jeśli lubisz, możesz zamiast oleju dodać do niej dressing z ulubionymi ziołami. Tarta orzechowa z sosem z kiwi...

  • Fingerfood na karnawałowe przyjęcie!

    ...: Miąższ awokado, czosnek, sok z limonki i oliwę zmiksować, dodać śmietankę. Doprawić solą, pieprzem, cukrem i chili. Tosty opiec w tosterze. Z jednej strony posmarować kremem z awokado. Na...

  • Tym razem królował Psi Patrol i Marshall,mój synek był zadowolony a tort wszystkim smakował i w zasadzie zniknął w locie.

  • O tej porze roku, jeśli oczywiście jest słonecznie, warto skorzystać z tego przepisu i upiec tosty na grillu. Można je przygotować ekspresowo, a smak mają niepowtarzalny. Polecam!

  • szybkie do zrobienia, stworzone dla miłośników serów

  • tanie i orginalne dla zaskoczenia

  • Kolejna odsłona faszerowanego fileta z kurczaka:), serowo, pieczarkowo... czyli po mojemu:)

Artykuły na temat: tosty z kremem serowym
  • Sycące zupy

    ..., oddzielić żółtka od białek. Białka roztrzepać widelcem i posmarować nimi tosty z jednej strony. Garstkę orzechów posiekać. Boczek pokroić w drobną kostkę. Tosty posypać boczkiem i orzechami (lekko...

  • Myśleliście, że tosty francuskie to nic trudnego? Sprawdźcie, czy udałoby wam się przygotować je z przepisu Michała Brysia. Ciasto cytrynowe 420 g mąki 450 400 g cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 8 jaj 180 g rozpuszczonego i wystudzonego masła 250 g crème fraiche 50 g świeżo wyciśniętego soku z cytryny skórka otarta z 6 cytryn Wykonanie Przygotować 2 foremki keksowe. W misie miksera wymieszać na wolnych obrotach mąkę, cukier oraz proszek...

  • Święto smaku

    ...dzień możesz zrobić z niej tosty. Tekst: Joanna Lorynowicz Zdjęcia: Krzysztof Kozanowski Stylizacja: Renata Prandota-Prandecka Dziękujemy za pomoc w realizacji sesji Agnieszce i Marcinowi Kręglickim...

  • Orzechowiec to ulubione ciasto wielu Polaków, którzy nie wyobrażają sobie bez niego Świąt. Jak go upiec, żeby był idealny?     Na ciasto 500 g mąki pszennej 200 g cukru drobnego 160 g miękkiego masła 2 jajka 2 łyżki miodu 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia   Na masę orzechową ok. 250 g grubo posiekanych orzechów włoskich 80 g masła ok. 80 g miodu 2 łyżki cukru   Na krem 700 ml mleka 1 laska wanilii 1,5 łyżeczki namoczonej w zimnej wodzie żelatyny 2...

  • Aromatyczny i lekko słodkawy krem z marchewki i pieczonej papryki, czy może rozgrzewająca zupa krem z soczewicy? Obydwie propozycje wydają się być idealne na tę porę roku. Którą wybieracie? Krem z marchewki i pieczonej papryki autorstwa Kwiatek508 Ostatnio często piekę paprykę i robię z nią kanapki. Po przetworzeniu właśnie w taki sposób ma cudowny aromat i lekko słodkawy smak. Pomyślałam, że dobrze będzie smakowała w połączeniu z marchewką. Stąd pomysł na ten krem. Podałam go z paluchami...

  • Kukurydza sprawdzi się doskonale nie tylko jako przekąska, ale również jako główny składnik zupy krem, która znakomicie rozgrzewa z chłodne dni. Składniki:- włoszczyzna- 4 słodkie kukurydze- łyżka masła klarowanego- dwa plastry imbiru- plaster świeżego korzenia kurkumy- 3/4 szklanki gęstego mleka kokosowego - sól- świeżo mielony pieprz czarny- 1 papryczka chilli- garść poszatkowanej kolendry- limonka Sposób przygotowania: Umytą włoszczyznę przekładam do miski, jedną kukurydzę obieram i kroję...

  • Sezon na szparagi trwa w najlepsze, jednak wszystko co dobre, szybko się kończy. Warto wykorzystać ich cenne walory i niepowtarzalny smak, zanim znikną na dobre z warzywnych straganów. Z młodych, delikatnych szparagów, przygotować można kremową i rozpływającą się w ustach zupę. Będzie to doskonała propozycja na posiłek najmłodszych, ale i obiadowe danie dla całej rodziny. Fot. materiały prasowe Składniki (4 porcje):⁃ 1 pęczek szparagów zielonych⁃ 3-4 średnie ziemniaki⁃ 1 mała pietruszka⁃ mały...

  • Wraz z nastaniem jesieni zmienia się nie tylko otaczający nas krajobraz, ale również nasze kulinarne pragnienia. Częściej sięgamy po treściwsze potrawy. Dobrze widoczne jest to zwłaszcza w przypadku zup, które w trakcie jesiennej pluchy liczniej reprezentowane są przez kremy. "To zupełnie naturalna skłonność naszego organizmu - kiedy robi się zimniej, zwiększa się zapotrzebowanie na ciepłe dania, na przykład na gęste, kremowe zupy, które pozwolą rozgrzać nasz wyziębiony organizm", opowiada...

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentowała Barbara. Ciasto 200 g wody25 g świeżych drożdży2 łyżeczki cukru600 g mąki pszennej200 g jogurtu naturalnego1 łyżeczka soli2 łyżki oliwy z oliwek Farsz z jagnięciną olej rzepakowy do podsmażenia mięsa500 g mielonego mięsa jagnięcegoskórka starta z jednej limonkisok wyciśnięty z dwóch limonek1 garść świeżej mięty50 g śmietanki 30%sól do smakupieprz do smakumąka do podsypania ciasta Farsz serowy 125 g sera...

  • W ósmym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Tomasz zaprezentował jurorom przepis na japoński sernik. Jiggly cheesecake (sernik japoński)250 g serka śmietankowego50 g masła100 ml mleka6 jajek60 g mąki pszennej20 g skrobi kukurydzianej1 łyżka soku z cytryny140 g drobnego cukru Sos pomarańczowy do sernika5-6 pomarańczy4-5 łyżek cukru100 ml likieru pomarańczowegomiód akacjowy do smaku Jiggly cheesecake (sernik japoński)W kąpieli wodnej połączyć serek, masło i mleko. Schłodzić. Oddzielić żółtka...