• Informacje na temat:

    tortilla z mięsem wieprzowym i warzywami

Przepisy na temat: tortilla z mięsem wieprzowym i warzywami
  • Kuchnie z różnych stron świata – zainspiruj się!

    Codzienne przygotowywanie domowych posiłków, nawet u osób, które lubią eksperymentować w kuchni, może wyczerpać w końcu pokłady pomysłów na nowe dania. Jeżeli znudziły wam się już gołąbki, a tradycyjny kotlet z ziemniakami przerobiliście we wszystkich możliwych konfiguracjach i czujecie, że utknęliście w kulinarnym martwym punkcie, to polecamy przepisy z różnych stron świata.

  • Pyszna, łatwa i sycąca. Idealna do zabrania do pracy lub szkoły. Akurat wersja ze smażoną karkówką, którą można zastąpić grillowaną piersią z kurczaka.

  • Bywają dni, że brakuje nam czasu na przygotowanie obiadu, więc taka przekąska może nam go zastąpić.

  • Chrupiąca tortilla z indykiem, warzywami i mozzarellą. Doskonale sprawdza się na kolację, obiad lub imprezę. Więcej na blogu: www.smacznebodomowe.pl

  • Dzisiaj zapraszam na obiad autorstwa mojego Męża. W pewną sobotę kompletnie nie chciało mi się nic przygotowywać, więc mój Mąż ochoczo zabrał się do pracy i powstało takie o to cudo. :) Wszystko własnoręcznie zrobione, no może oprócz placków tortilli, ale już nie wymagajmy za wiele. Zatem Panowie do dzieła :)

  • Kolorowa tortilla.

  • Tortilla inna niż klasyczna

  • Szybki domowy "fast-food"

  • Danie warzywno- mięsne

  • Sprawdzony przepis na "Tortilla z warzywami"

Artykuły na temat: tortilla z mięsem wieprzowym i warzywami
  • Kanapki inaczej

    ...nim sałatę, ogórki i rybę. Skrop sosem i przykryj drugą kromką. Każdą z kanapek udekoruj dwoma plasterkami ogórka i piórkami koperku. Apetyczna tortilla Składniki na 4 porcje: 40 dag polędwiczek...

  • Je się także oczami! Chcesz opanować sztukę oryginalnego dekorowania potraw, które będą zachwycać już samym swym wyglądem? Dekoracje z warzyw, kwiatów i owoców nie są zbyt trudne do wykonania, a oczarują niejednego smakosza i zachęcą każdego niejadka! Naukę rozpoczniesz od poznania narzędzi kuchennych potrzebnych przy pracy. Następnie zaznajomisz się z tajnikami dekorowania marchwią i rzodkiewką, ziemniakami, kalarepką i selerem, pomidorami, papryką i awokado, cukinią, ogórkiem i dynią,...

  • Nietypowe drugie śniadanie

    .... Wegetariańska tortilla Na placki: 300 g mąki pszennej, ok. 150 ml ciepłej wody, 2 łyżki oleju, mąka do oprószenia stolnicy, szczypta soli. Na farsz: 4 łyżki serka naturalnego lub smakowego (np. z czosnkiem(...) i wylewamy masę jajeczną z warzywami. Smażymy na średnim ogniu pod przykryciem, od czasu do czasu poruszając patelnią. Po ok. 5 min., gdy jajka będą prawie całowicie ścięte, odwracamy fritatę...

  • Kiedy temperatura rośnie, pokarmy szybciej psują się i stają się zagrożeniem dla zdrowia. Najbardziej narażone na niekorzystne zmiany jest mięso. Na nie uważaj najbardziej podczas upałów i sprawdź, jak radzić sobie z tym delikatnym produktem. Fot. 123RF/PICSEL W sklepie Zanim jeszcze dokonasz zakupu mięsa w czasie, kiedy na zewnątrz powietrze osiąga zawrotne temperatury, pamiętaj o tych trzech zasadach. 1. Sprawdzaj lodówki Jeśli wybierasz mięso ze sklepowych lodówek zwracaj uwagę na to, aby...

  • ..., można wprowadzić je jako lunch, obiad czy kolację: Tortilla z kurczakiem Cheesburger z filetem z kurczaka Kanapka na styl włoski...

  • W ćwierćfinałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Gosia Molska nie będzie ułatwiać zadania uczestnikom. Jej tarta z chutneyem z pieczonych warzyw to prawdziwy majstersztyk. Ciasto 250 g mąki 50 g orzechów laskowych tartych 2 łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1,5 łyżeczki soli 100 g masła 2 jajka 1 łyżka śmietany 30% Z podanych składników zagnieć kruche ciasto dowolną techniką. Jurorzy ocenią jakość ciasta, wiec dokładnie się zastanów, jak najlepiej je...

  • Rajmund Królik - z zawodu i zamiłowania jest kucharzem w trzygwiazdkowym hotelu. Dzięki podróżom poznał pana Tien Dieu Luong, mistrza carvingu, który przekonał go nie tylko do spróbowania swych sił w przygotowywaniu dekoracyjnych potraw, ale również do ich smakowania. Okazuje się bowiem,że koronkowo ozdobiony owoc lub warzywo podnoszą smak potrawy. Praktyczne wskazówki i zdjęcia zawarte w tej książce umożliwiają szybką naukę tej niecodziennej sztuki. Smaczne rzeźby cieszą oko i rozwijają...

  • Umiejętne łączenie składników sprawia, że dania są nie tylko smaczniejsze, ale również zdrowsze. Wbrew pozorom, nie potrzebujecie do tego encyklopedycznej wiedzy. Fot. 123RF/PicselKażdy kucharz-amator powinien zapamiętać kilka sprawdzonych połączeń smakowych, dzięki którym przygotujecie wyjątkowo apetyczne posiłki. To właśnie dzięki nim za każdym razem zaserwujecie bliskim dania, które są nie tylko zdrowe, ale i bardzo smaczne. Wieprzowina zdrowsza niż myślisz Często mówi się, że wieprzowina...

  • Suszenie to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności. Wystawiane na działanie słońca, wiatru i ognia mięso czy ryby można było zabrać w daleką podróż lub zrobić zapasy na zimę, mając gwarancję trwałości pożywienia. Fot. 123RF/Picsel Suszenie polega na pozbyciu się z produktu wody w np. naturalnym procesie jej odparowania. W środowisku bez wody nie mogą rozwijać się szkodliwe mikroorganizmy takie jak grzyby, pleśń czy bakterie, nie pracują również enzymy - to dlatego suszenie jest tak...

  • Kto wymyślił Dzień Bez Mięsa? Wariat - powiedzą jedni. Idealista - krzykną drudzy. Ten wariat i idealista pochodził z Ameryki i należał do grupy aktywistów z organizacji na rzecz przestrzegania praw zwierząt. Jako zwolennik diety wegetariańskiej, zainicjował Dzień Bez Mięsa, chcąc zwrócić uwagę na jej zalety. Zgadzamy się z nim czy nie, chcemy słuchać, czy wręcz przeciwnie, jedno trzeba mu oddać - człowiek ów wybrał sobie idealną datę. 20 marca, czyli w dzień przed nadejściem kalendarzowej...