• Informacje na temat:

    tort zima jakie owoce

Artykuły na temat: tort zima jakie owoce
  • Białe wesele

    Przed nami zima - czas, gdy przyjęcia weselne zyskują szczególną oprawę. Skrzący się dookoła śnieg, misternie utkane przez naturę płatki spadające z nieba, srebrna poświata szronu - to wszystko tworzy iście bajkową scenerię, o której marzy wiele par. Motywem przewodnim zimowego wesela może być kolor biały.

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotował Marcin. I piętro tortu (20 cm) Biszkopt malinowy30 g liofilizowanych, sproszkowanych malin 1½ jajka (rozmiar L)½ szklanki cukru80 g mąki42 ml wody½ łyżeczki cukry waniliowego Ciasto kruche100 g mąki pszennej63 g masła38 g cukru pudru¼ żółtka20 g liofilizowanych malin Masa żelatynowa20 g żelatyny100 g wody Masa serowa30 ml wody200 ml schłodzonej śmietanki 30%1½ żółtka1 laska wanilii40 g cukru1...

  • Jaka jest jej recepta na dobrą formę i piękne ciało?

    .... Takie diety kończą się z reguły w opłakany sposób. Nie tędy droga. Wolałam postawić na aktywność fizyczną. Jakie sporty uprawiasz? - Lubię biegać, pływać, grać w tenisa(...) pokusie? Moi bliscy wiedzą, że nie oprę się tortowi bezowemu z malinami... Podobno jesteś śpiochem? - Moje minimum to 7 godzin snu, optymalnie 8. Chodzę spać raczej późno więc budzę się też...

  • Niektórzy twierdzą, że owoców morza lepiej unikać, gdyż ich spożywanie grozi zatruciem. Inni przekonują, że ze względu na obecność kwasów omega-3 i niską kaloryczność, powinny stanowić podstawę diety osób zmagających się z chorobami sercowo-naczyniowymi. Kto ma rację? Przedstawiamy wady i zalety spożywania owoców morza. Dieta śródziemnomorska wychwalana jest przez dietetyków za bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych, a także błonnika oraz witamin i minerałów. Głównym źródłem białka u...

  • Monika Mrozowska: Mam apetyt na więcej

    ...afrodyzjakiem. Myślę, że zakochane pary będą umiały wykorzystać go nie tylko w celach pielęgnacyjnych, bo jego skład jest w pełni jadalny... We wspomnianej książce znalazło się ponad pięćdziesiąt przepisów na zdrowe, ale jakże  smaczne desery na każdą okazję. Jakie desery lubi pani najbardziej? I bez jakich składników nie wyobraża sobie pani słodkiej przekąski? - Lubię proste rzeczy. Teraz...

  • Wraz z nadejściem wiosny, wyczekujemy pierwszych smaków dojrzewających w słońcu owoców i warzyw. Półki w sklepach i na placach targowych uginają się od ciężaru sezonowych pyszności. Mimo że wspaniale smakują i zawierają wiele witamin, czasami mogą wywoływać groźne reakcje alergiczne. Lista alergennych owoców jest dość długa. Ze względu na reakcje krzyżowe, często uczulają nas ananasy, melony, mango, winogrona. Warto pamiętać o tym, że owoce, które wywołują reakcje alergiczną występują w wielu...

  • Kraina przyjemności

    ...z charakterystyczną kratką.  Od ponad 80 lat oryginalny "Linzer Torte" przygotowuje cukiernia Jindrak, produkując każdego roku ponad 95.000 (!) sztuk tego specjału. Jakie jeszcze desery jada się w Górnej(...)Styl.pl:  Górna Austria uchodzi za stolicę knedli. Jakie knedle się tam podaje? Urszula Łapanowska: - Zgadza się - knedle to flagowa potrawa Górnej Austrii, która słynie z wszelkich możliwych...

  • Zimą najczęściej tęsknicie za warzywami i owocami, które w lecie można jeść zebrawszy prosto z krzaka. Najczęściej w Waszych odpowiedziach pojawiały się truskawki, zielony groszek i szparagi. Zobaczcie odpowiedzi laureatów konkursu, do których powędruje fantastyczna książka Marka Bardadyna "Dietetyczne przepisy. Schudnij z dietą strukturalną" oraz torba na zakupy Smaker.pl, do której będą mogli wrzucić mnóstwo wiosennych warzyw i owoców. Nagrody wędrują do: Pani Anuli "Och, carrramba, toż to...

  • Czy to prawda, że szpinak zawiera dużo żelaza, a od czytania po ciemku psuje się wzrok?

    ... energia, więcej energii to bardziej energiczne zachowanie. Teorię potwierdzają obserwacje kinderbali i przyjęć urodzinowych: po konsumpcji urodzinowego tortu dzieci szaleją. Istniały przynajmniej dwie(...) organizmy ewoluowały, tylko owoce mogły zawierać sporo cukru - a i one zawierały go o wiele mniej niż współczesne odmiany hodowlane. Słodkie jedzenie było rzadkie i bardzo dla naszych organizmów cenne...

  • Po słoik pysznego, domowego dżemu lub marmolady w długie, jesienne lub zimowe wieczory lubi sięgnąć chyba każdy z nas. Warto więc wykorzystać pełnię wiosny i lata, by na czas zgromadzić odpowiednie produkty i przygotować się do procesu pasteryzacji. W nagrodę otrzymujemy pełnowartościowe rarytasy, które oprócz walorów smakowych dostarczą nam również cennych witamin i minerałów. Fot. 123RF/PICSEL Zanim jednak wyparzymy słoiki, warto skupić się nad istotą zdrowych przetworów. Na co zwrócić...