• Informacje na temat:

    tort z kremem czekoladowym i rumowym

Przepisy na temat: tort z kremem czekoladowym i rumowym
  • ...kremem i wiórkami z czekolady ciemnej. 6) Ozdabiamy „koronę” tortu różyczkami przy pomocy szprycy. 7) Na różyczkach, możemy położyć wiśnie lub inne owoce. 8) Do dekoracji tortu można też(...), zapach rumowy oraz sok z cytryny i miksujemy mieszadłami ucierającymi kilka minut. 2) Ubijamy pianę z ochłodzonych białek w chłodziarce i delikatnie mieszamy z ciastem. 3) Wlewamy do tortownicy...

Artykuły na temat: tort z kremem czekoladowym i rumowym
  • Tort czekoladowo-rumowy

    ..., stopniowo, dodajemy pianę z białek, delikatnie mieszamy. Tortownicę smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką. Przekładamy masę i pieczemy 20 minut w 160ºC. Ciasto wyjmujemy z tortownicy, studzimy(...) do ostudzonej czekolady, mieszamy. 4. Ciasto przekładamy do tortownicy, polewamy 2 łyżeczkami rumu. Wykładamy krem i wyrównujemy wierzch. Wstawiamy do lodówki na 2 godziny.

  • Muffinki i inne cuda

    ...i ponownie wstaw tortownicę do lodówki na kilka godzin lub całą noc. Po tym czasie udekoruj wierzch tortu czekoladowymi drażami i polej wąskimi stróżkami polewy czekoladowej. Podawaj, gdy polewa(...) ściereczką wałkiem do ciasta). Następnie połącz pokruszone herbatniki z masłem i kakao. Gotową masą wylep spód tortownicy i wstaw do lodówki. Przygotuj kremową masę. Czekoladę roztop w gorącej kąpieli...

  • Kawa - nie tylko w filiżance

    .... Wierzch i boki tortu też posmaruj masą. Udekoruj czekoladowymi ziarnkami kawy, wiórkami i bitą śmietaną. Przygotowanie: 60 minut Porcja: 510 kalorii Bezowe gniazda Składniki na 8 porcji : 4 białka(...), przykryj i pozostaw do ostygnięcia. 4. Biszkopty ułóż jeden obok drugiego w podłużnej formie. Każdy z nich polej odcedzoną, przestudzoną kawą i posmaruj grubo kremem. Następnie ułóż drugą warstwę...

  • Tylko odrobina słodyczy

    ...posmaruj żółtkiem roztrzepanym z łyżką wody (lub mleka), jeden posyp makiem, drugi płatkami migdałowymi. Piecz około 30 minut w temp. 200° C. Podawaj posmarowane masłem, dżemem lub kremem czekoladowym. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 45 minut Porcja: 200 kalorii Tort cytrynowy Składniki na 12 porcji: Na kruche ciasto: 20 dag mąki, 10 dag masła, jajko, 4 łyżki cukru, szczypta soli Na krem...