• Informacje na temat:

    tort waniliowy czekoladowy

Przepisy na temat: tort waniliowy czekoladowy
  • Tort czekoladowy z mascarpone

    ...dosypując cukier i cukier waniliowy. Pianę z białek wymieszaj z żółtkami. Dodaj stopioną czekoladę oraz obie mąki wymieszane z kakao i proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszaj. Tortownicę (śr. 22 cm) wyłóż pergaminem. Na spodzie formy rozsmaruj ciasto. Wstaw je do piekarnika rozgrzanego do 175°C. Piecz 35 minut. Po wyjęciu delikatnie nożem oddziel ciasto od brzegów tortownicy. Zdejmij obręcz...

  • Smaczny, mocno czekoladowy tort z kremem orzechowo-kokosowym

  • Tort z musem czekoladowym

    Tort na zimno bez żelatyny.

  • Urodzinowy tort mojej siostry. Czasochłonny w wykonaniu ale smak jest wyborny.

  • Tort kawowy

    Ten tort to prawdziwa gratka dla miłośników kawy. Jest pyszny, wilgotny i pachnie niczym mała czarna. Wypróbuj nasz przepis, a na stałe zagości w twoim repertuarze.

  • smaczny, delikatny tort

  • Migdałowo-czekoladowy tort Philadelphia

    ...tłuszczu. Tort posypać płatkami migdałowymi i wiórkami czekoladowymi.(...) g płynnego miodu 25 g cukru 2 opakowania cukru waniliowego 30 g płatków migdałowych Olej do formy Przygotowanie: Dno tortownicy posmarować olejem (26 cm). Masło roztopić, dodać pokruszone...

  • Tort wiśniowo-czekoladowy z nutką alkoholu:)

  • Tort na specjalne okazje

    Zrobienie go wymaga czasu i poświęcenia, dlatego tort ten polecamy tylko na specjalne okazje.

  • MOCNO CZEKOLADOWE DLA ŁASUCHÓW :)

Artykuły na temat: tort waniliowy czekoladowy
  • Tort czekoladowo-rumowy

    ..., stopniowo, dodajemy pianę z białek, delikatnie mieszamy. Tortownicę smarujemy tłuszczem i posypujemy mąką. Przekładamy masę i pieczemy 20 minut w 160ºC. Ciasto wyjmujemy z tortownicy, studzimy. 2. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy syrop klonowy, 4 łyżeczki rumu, ekstrakt waniliowy, mieszamy. 3. Serek mascarpone miksujemy ze śmietanką i 25 g cukru na gładką masę. Stopniowo dodajemy...

  • Torcik czekoladowo-kawowy z biszkoptami

    Efektowny tort, który wyśmienicie sprawdzi się na przyjęciu urodzinowym.

  • Tort z bananami w roli głównej

    Wsyp mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Wymieszaj i wyłóż do tortownicy o średn. 26 cm wyłożonej papierem. Piecz w 180 st. C przez 25 minut. Gdy biszkopt ostygnie, przekrój go na dwa blaty.  Twaróg utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaj ubitą śmietanę wymieszaną ze śmietan-fixem, wymieszaj.  Banany obierz, przekrój wzdłuż i ułóż na biszkopcie. Wyłóż masę serową i przykryj drugim krążkiem...

  • Tort ormiański

    ..., pozostałe posiekaj, 50 g posiekanych odłóż do dekoracji. Oddziel żółtka od białek. Białka ubij na sztywną pianę ze 100 g cukru pudru i cukrem waniliowym. Zmielone orzechy wymieszaj z posiekanymi i 150 g cukru pudru. Dodaj 3 żółtka i sok z cytryny. Utrzyj masę i połącz z pianą z białek. Dwie tortownice o średnicy 26 cm wyłóż papierem do pieczenia i nałóż do nich po połowie masy orzechowej. Piecz 30

  • Tort czekoladowy z chałwą

    ...• po 1 szkl. cukru i mąki pszennej • 2 łyżki kakao l 6 jajek • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia • 12 bezików l 20 dag chałwy • 1 szkl. mleka l 1 cukier waniliowy • 1 budyń waniliowy l 35 dag masła • 1 biała polewa czekoladowa Sposób przygotowania • Jajka ubij z cukrem. Delikatnie wymieszaj z mąką, proszkiem do pieczenia oraz kakao. Ciasto przelej do tortownicy...

  • Tort lodowy z biszkoptami

    Przygotowanie: Lody wyjmij z zamrażarki na 20 minut, by odrobinę zmiękły. Spód tortownicy wyłóż folią spożywczą, zaś obręcz lekko natłuść, np. masłem....

  • Tort śmietanowy z kawą

    ...blachę posmarowaną masłem. Piecz 30 min w temp. 180 st. • Z biszkoptu wytnij kielich z monstrancją. Rozetnij go na dwa placki. Śmietanę ubij z kawą, kakao, cukrem waniliowym oraz śmietan-fixem. • Spodni placek posmaruj kremem czekoladowym oraz 2/3 kremu kawowego. Przykryj drugim biszkoptem. Wierzch i boki kielicha posmaruj pozostałym kremem kawowym. Monstrancję oblej białą polewą.

  • Słodkie wesele

    Wybierając idealny tort na przyjęcie weselne z reguły czujemy się jak dziecko w sklepie pełnym cukierków. Jest przecież tyle możliwości! Pojawia się kluczowe pytanie: jak nie zgubić się w gąszczu pomysłów i wybrać TEN jedyny?

  • Najsłodsza strona wesela

    Tradycyjne podanie tortu od zawsze było punktem kulminacyjnym przyjęcia weselnego – wszakże tort jest symbolem szczęścia i dostatku Młodej Pary. Na jaki się zdecydować, by nie tylko pięknie wyglądał, ale i bajecznie smakował? W jaki nietuzinkowy sposób podać gościom inne słodkości?

  • Babeczki

    Efektowne, z dużą porcją kremu, ciastka idealne na urodzinowe przyjęcie. Oprócz tortu albo zamiast niego.