• Informacje na temat:

    tort piaskowy

Przepisy na temat: tort piaskowy
  • Tort piaskowy

    ...1. Jeśli mamy dużo jajek, warto upiec staropolski tort piaskowy. Można go podawać z bananami. Pół kwarty (pół litra) klarowanego masła ucierać w donicy przez pół godziny, następnie dodać po jednym z 12 żółtek i 400 gr. cukru miałkiego. 2. 200 gr. krochmalu ryżowego (ryżowej mąki) i 200 gr. mąki kartoflanej wymieszać. Ubić pianę z 12 białek i gdy masło z żółtkami i cukrem wymieszane, dokładać po...

  • Piaskowa tęcza

    ...200 ml mleka barwniki spożywcze w siedmiu kolorach tęczy 1 op. błyskawicznego kremu do tortów o smaku waniliowym tłuszcz i mąka do tortownicy Sposób przygotowania: 1. Miękkie masło(...). Porcjami wsyp do ucieranej masy. Dolej mleko. 2. Ciasto dobrze wymieszaj mikserem. Rozdziel je na 7 części. Do każdej dodaj po kilka kropli innego barwnika spożywczego. Przygotuj krem do tortów według...

  • 6 ciast z ciasta ucieranego (piaskowego)

    Znajdziesz tu imponujące torty, babeczki i ciasta o fantazyjnych smakach. Proponujemy ci: Ciasto bananowo-śmietankowe, Wieniec kawowo-mandarynkowy , Babeczki czekoladowo-wiśniowe , Tort Prosecco-Karambole , Ciasto karaibskie , Tort jabłkowy z bitą śmietaną Przepis podstawowy na ciasto ucierane (piaskowe) Składniki: - 250 g masła, - 250 cukier, - opakowanie cukru waniliowego...

  • Najłatwiejsze torciki

    Migdałowy na cieście piaskowym Sposób przygotowania 1. Blaty: brzoskwinie umyj, rozetnij, wyjmij pestki. Miąższ pokrój w kosteczkę. Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym. Kolejno domieszaj jajka. Mąkę pszenną przesiej z proszkiem, wymieszaj z mąką ziemniaczaną i mielonymi migdałami. Porcjami wsyp do masy maślanej. Dobrze utrzyj. Dołóż brzoskwinie. Tortownicę (śr. 22 cm) wyłóż pergaminem...