• Informacje na temat:

    tort masa kawowa z serkami ma

Przepisy na temat: tort masa kawowa z serkami ma
  • Tort kawowy

    Sposób przygotowania 1. Białka ubij, dodając cukier i żółtka. Wsyp mąki i wymieszaj. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia, wlej masę i piecz 30 minut w temp. 170 st. C. Kawę i 1,5 łyżki cukru rozpuść w pół szklanki wody. Biszkopt przekrój na 2 blaty i nasącz kawą.  2. Czekoladę rozpuść. Śmietanę ubij. Serek zmiksuj z cukrem i kawą. Wlej przestudzoną czekoladę i zmiksuj. Dodaj śmietanę...

  • Masa kawowa jest jedną z moich ulubionych, a z orzechową bezą smakuje niesamowicie. Tort jest niebywale smaczny, lekko alkoholowy (dla małych konsumentów warto spirytus zastąpić dowolnym sokiem), i wbrew pozorom lekki (masa kawowa nie ma nic wspólnego z ciężkimi, maślanymi masami dzięki dużej ilości budyniu). Do bezy migdałowej na pewno wracać będę jeszcze nie raz.

  • Pyszny torcik dla smakoszy kawy.

  • pycha torcik do kawusi ,przepis mojej teściowej :)

  • Beza znika w mig z talerza.

  • Ciasto orzechowe z lekkim kremem kawowym

  • Nie za słodki, nie za mdły- w sam raz:-). Pyszny i delikatny.

  • Troszke mieszanej, smacznej egzotyki na egzystencjalne smutki...

  • Tort jest przepyszny!!!!

  • TORT ZACHWYCI KAŻDEGO SWYM DELIKATNYM SMAKIEM

Artykuły na temat: tort masa kawowa z serkami ma
  • Kawa - nie tylko w filiżance

    ...ucierania masa powinna być jednolita. 2. W szklance wody rozpuść żelatynę, a gdy ostygnie dodaj ją do masy żółtkowej. Wszystko utrzyj na jednolity krem. 3. Zalej kawę 1/2 szklanki wrzątku. Wymieszaj(...): 420 kalorii Tort Fantazja Składniki na 12 porcji : Na biszkopt: 4 jajka, 1/2 szklanki cukru, szczypta soli, 8 łyżek mąki pszennej, 5 łyżek mąki ziemniaczanej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia...

  • Komunijne torty

    O tortowych wypiekach Pudrowa dekoracja Aby wykonać prostą i ładną dekorację na torcie, wystarczy położyć na nim papierową serwetę z wyciętym wzorem i posypać cukrem pudrem lub proszkiem kakaowym (gdy ciasto jest jasne). Nim polukrujesz Zanim polukrujesz tort, zetrzyj z niego tartą bułkę, którą była wysypana tortownica. Lukier i krem lepiej bowiem trzymają się gładkiej powierzchni...