• Informacje na temat:

    tort jagodowy

Przepisy na temat: tort jagodowy
  • Tort z PRL-u

    ...z 2 pomarańczy, szklanka cukru, aromat pomarańczowy, łyżka spirytusu. Ponadto: 3/4 szklanki herbaty z sokiem pomarańczowym, dżem jagodowy Przygotowanie: Ciasto: białka ubij ze szczyptą soli. Ubijając, wsypuj cukier. Dodaj żółtka, delikatnie połącz. Wsyp przesianą mąkę z proszkiem, wlej stopioną, ostudzoną margarynę. Połącz. Ciasto wlej do tortownicy o śr. 20 cm. Piecz 45 min w 180°C. Krem...

  • jak widać na załączonym obrazku wygląda pysznie i taki jest!

  • Ciasta z kremem

    Tort pomarańczowy Sposób przygotowania 1. Do miski wbij jajka, wlej wodę i wsyp cukier. Ubijaj. Wsyp mąkę, kakao i proszek do pieczenia. Piecz 25 minut w temp. 160°C. Schłodź, przekrój na cztery blaty.  2. Białka z cukrem, sokiem i solą ubijaj w misce ustawionej na parze. Zdejmij z ognia, ubijaj, dodając kawałki masła. Część zabarw na pomarańczowo, a część na czekoladowo. Dekoruj tort...

  • Ciasto biszkoptowe na białkach. Lekkie jak piórko, puszyste o pięknym białym kolorze. Przełożone dwoma kremami: z białej czekolady i jagodowym

  • Desery z burakiem w roli głównej

    ...kulinarnych i propagatorka zdrowego żywienia. Przyznaje, że buraki najlepiej sprawdzają się we wszelkiego rodzaju ciastach czekoladowych - murzynkach czy tortach. "Słodycz buraka bardzo fajnie współgra z czekoladą, kakao. Dobrze komponuje się z orzechami, ale również wszelkiego rodzaju przyprawami piernikowymi i owocami jagodowymi" - radzi Mrozowska. W swojej książce "Słodko, zdrowo, świątecznie...

  • Tort owocowy z jogurtem grackim na biszkopcie. Tort z rozetkami i ozdobami czekoladowymi, bardzo orzeźwiający i pyszny.

  • Bardzo często robię torty dla swoich bliskich, wprawdzie nie jestem specjalistką od przybierania tortów, niemniej jednak cieszą się nieustającą popularnością, co mnie bardzo cieszy :-)

  • Przepis znalazłam w jakieś gazecie, nie miał zdjęcia, ale wyobrażałam sobie, że musi wyglądać i smakować jak z bajki:) Nie pomyliłam się! Mój jest kwadratowy, bo lubię, żeby było inaczej;)

  • Smaczny pomysł na "Tort bananowo-jagodowy"

  • Pyszny i delikatny,na pewno każdemu posmakuje:)

Artykuły na temat: tort jagodowy
  • Tort kokosowo-jagodowy

    .... 3. Zimny biszkopt rozciąć na 3 blaty. Przełożyć je w tortownicy kremem jagodowym. Schłodzić w lodówce. Pozostałą śmietanę ubić z drugim cukrem wanilinowym. Wierzch i boki tortu posmarować bitą(...) dodawać żółtka. Wsypywać porcjami mąkę pszenną przesianą z proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać ciasto łyżką. Tortownicę (śr. 26 cm) wyłożyć pergaminem. Nałożyć ciasto. Wstawić do piekarnika...

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotowała Barbara. Biszkopty12 jaj370 g cukru300 g mąki pszennej120 g mąki ziemniaczanej100 g mąki migdałowej skórka starta z 1 pomarańczykakao do smaku Kremy czekoladowe1 l śmietany 36%25 g rozpuszczonej w wodzie żelatyny400 g białej czekolady200 g mlecznej czekolady 200 gorzkiej czekolady200 g masła250 g serka mascarpone Krem waniliowy 540 ml mleka3 laski waniliiekstrakt waniliowy do smaku6 żółtek150 g...

  • Efektowny tort

    ...włóż do miski, ubij mikserem. Dodaj mus jagodowy, wymieszaj. Mocno schłodzoną śmietankę wraz ze śmietan fixem ubij mikserem na sztywno, pod koniec stopniowo dodając cukier puder. Pierwszy i drugi blat...

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotował Tomasz. Biszkopt orzechowy100 g mielonych orzechów laskowych1½ łyżeczki proszku do pieczenia½ szklanki drobnego cukru1 szklanka mąki pszennej1 łyżka mąki ziemniaczanej5 jajek Biszkopt waniliowy7 jajek230 g drobnego cukru180 g mąki pszennej70 g mąki ziemniaczanej1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Krem waniliowo-malinowy190 g mleka70 g masy żelatynowej (rozpuszczona w wodzie żelatyna)350 g białej...

  • Tort jogurtowy

    ...dodajemy żelatynę. Mieszamy ze śmietaną i 200 g owoców jagodowych, masę przekładamy do tortownicy i odstawiamy do lodówki. Kiedy krem zacznie tężeć, dekorujemy tort odłożonymi wcześniej owocami. Tort(...): W wyniku prażenia gryka nabiera orzechowej konsystencji. Można ją wtedy wykorzystywać podobnie jak orzechy albo krokant, ale ma o wiele mniej kalorii. Najintensywniejszy smak tort będzie miał...

  • Oto przepis na tort, który w finale piątej edycji programu "Bake Off - Ale Ciacho!" przygotował Marcin. I piętro tortu (20 cm) Biszkopt malinowy30 g liofilizowanych, sproszkowanych malin 1½ jajka (rozmiar L)½ szklanki cukru80 g mąki42 ml wody½ łyżeczki cukry waniliowego Ciasto kruche100 g mąki pszennej63 g masła38 g cukru pudru¼ żółtka20 g liofilizowanych malin Masa żelatynowa20 g żelatyny100 g wody Masa serowa30 ml wody200 ml schłodzonej śmietanki 30%1½ żółtka1 laska wanilii40 g cukru1...

  • Wszystko, co musisz wiedzieć o bezie

    Bitą śmietanę, którą przekładasz bezowe krążki, ubij z nieco mniejszą ilością cukru niż zwykle, bo beza jest bardzo słodka. Tort bezowy po przełożeniu...

  • W ostatnim odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" uczestnicy mieli za zadanie przygotować tort z dodatkiem warzyw. Jak wam się podoba przepis Tomasza? Blaty: 150 g cukinii zielonej 150 g cukinii żółtej 2 jajka 125 ml oleju rzepakowego 150 g cukru 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 150 g cukru pudru 1 cytryna 50 g obranych pistacji tłuszcz do posmarowania formy Biszkopt: 2 jajka 150 g cukru białego 75 ml oleju słonecznikowego 225 g mąki (typ 450) ½ łyżeczki...

  • Klasyczne smaki: Raffaello

    Połączenie smaków okazało się być bardzo udane, więc nic dziwnego, że gospodynie na całym świecie starają się odtworzyć je w warunkach domowych. Tak powstają ciasta, lody i torty inspirowane pralinką firmy Ferrero. Tort Raffaello  Składniki:  75 g masła 200 g cukru Sól Opakowanie cukru waniliowego 2 jajka 100 g mąki Płaska łyżeczka proszku do pieczenia 10 płatów żelatyny...

  • W finałowym odcinku "Bake Off - Ale Ciacho!" Krzysztof Ilnicki poprosił uczestników o przygotowanie wyjątkowego tortu. poradzilibyście sobie z jego odtworzeniem? BISZKOPT ORZECHOWY 33 g mąki pszennej typ 450 58 g mielonych orzechów laskowych 100 g białka 80 g cukru pudru 80 g masła MetodaPrzesiać mąkę i wymieszać z orzechami. Ubić bezę. Upłynnić masło. Połączyć wszystkie składniki. Na blasze wyszprycować dysk o rozmiarach mniejszych niż rant tortu i o grubości wg uznania. Upiec w...