• Informacje na temat:

    tiramisu śmietana ser

Przepisy na temat: tiramisu śmietana ser
  • Bardzo smaczny deser tiramisu. Deser na bazie ubitej śmietany i serka mascarpone.

  • Tiramisu do pyszny deser który wywodzi się z Włoch.

  • pychotka

  • Jeżeli lubicie włoski deser tiramisu to ten sernik jest dla was , pyszny kawowy ser , biszkopty moczone w kawie i amaretto , wierzch puszysty krem ze śmietany i mascarpone , po prostu PYCHA

  • Pychotka

  • Ciasto na biszkopcie kawowym z masą kawową i kremem tiramisu. Ciasto bardzo delikatne i pyszne.

  • Mój sposób na tiramisu.

  • Klasyczny Włoski deser. przepis troszkę inny niż wszystkie ponieważ bez dodawanie surowych żółtak.

  • Wyborny deser dla dorosłych na upalne dni.

  • ;]]]]]]]]

Artykuły na temat: tiramisu śmietana ser
  • Bartek Kieżun: Twoje serce jest tam, gdzie twój żołądek

    ...tiramisu, masz marne szanse na powodzenie w alkowie. A legenda jest taka, że owo "podnieś mnie" (wł. tirami sù - przyp. red.) z nazwy deseru miało odnosić się do mocy witalnych klientów weneckich(...). I nieistniejące spaghetti bolognese. - Tak! Do tego jeden deser z Wenecji, czyli najsłynniejsze tiramisu, i drugi - cannolo z Sycylii. Nagle robi się bałagan, w którym nie potrafimy się odnaleźć...

  • W czasach, gdy bez problemu możemy kupić podrobione ubrania, kosmetyki i telefony raczej nikogo nie dziwi fakt, że fałszuje się także jedzenie. Na liście oszukanych produktów znajduje się m.in. śmietana. Jak ją rozpoznać? Fot. 123RF/Picsel Fałszowanie jedzenia nie jest wymysłem współczesnych producentów żywności. Proceder ten jest stary jak świat - starożytni Rzymianie narzekali na sfałszowaną mąkę, a Grecy denerwowali się, gdy sprzedawcy rozcieńczali wino wodą. Sytuacja niewiele zmieniła się...

  • Ciasta z truskawkami

    ...z likierem. Ponownie posmarować kremem. Ostatnią warstwę zrobić z czterech biszkoptów nasączonych kawą z likierem. Deser wstawić do lodówki do stężenia. Potem posypać wierzch kakao. Tiramisu pokroić(...) truskawkowym, przykryć drugim plackiem. Odstawić do stężenia. 3. Ubić śmietanę kremówkę, obficie nałożyć na wierzch ciasta, udekorować wiórkami białej czekolady, truskawkami i listkami mięty. Sernik...

  • Ser jest nie tylko przekąską, ale i wspaniałą przyprawą - dowiedz się, jak wzbogacić smak ulubionej potrawy, dodając do niej dojrzewający ser. Fot. 123RF/Picsel Dojrzewające i dojrzałe sery doskonale komponują się nie tylko z białym wytrawnym winem. Dodane do dań z makaronem, pizzy lub zup potrafią wydobyć ich głębię smaku! Najpopularniejszymi serami dojrzewającymi są włoskie Parmigiano Reggiano i Grana Padano. Ten pierwszy, wyrabiany z krowiego mleka, zazwyczaj dojrzewa od 12 do 18...

  • Urlop od wyrzeczeń

    ...śmietankowych: 160 kcal Gałka lodów owocowych: 116 kcal Deser lodowy z posypką: 620 kcal Gałka sorbetu: 110 kcal Baton czekoladowy z orzechami: 497 kcal Gofr z bitą śmietaną i owocami: 324 kcal Porcja tiramisu, kremówki: 570 kcal Drożdżówka z budyniem: 296 kcal Zwykle desery starasz się dawkować z umiarem, by utrzymać szczupłą sylwetkę. Ale podczas wakacji mówisz...

  • Wielbiciele wszelkiej maści goud, ementalerów i parmezanów czy naprawdę jecie żółty ser? Uważajcie, możecie się zdziwić, jak wiele produktów należałoby nazywać "produktem seropodobnym"... Fot. 123RF Czym jest ser? Ser żółty to mleko z podpuszczką i odpowiednią kulturą bakterii - poddaje się je obróbce termicznej i - po odfiltrowaniu - daje "dojrzeć" w solance. Może to trwać kilka tygodni, a nawet kilkanaście miesięcy. Tymczasem w wielu produktach, które kupujemy w sklepach, nie ma zbyt wiele...

  • Desery z bananami

    ...przyprawy do kawy i deserów). Piec na grillu, aż skórka bananów zbrązowieje. W czekoladzie Banany pokroić na nieduże paski, usmażyć na maśle (najlepiej sklarowanym). Jednocześnie w metalowym kubeczku rozpuścić 1/3 tabliczki czekolady (gorzkiej lub deserowej) z odrobiną masła. Aby gęstniejąca czekolada się nie przypaliła, można dolać odrobinę przegotowanej wody i wymieszać. Banany serwować polane sosem...

  • Niewiele jest serów, których smak bezbłędnie rozpozna się niemal w każdym zakątku świata. W ich poszukiwaniu nie musicie udawać się w daleką podróż. Okazuje się bowiem, że tuż za wschodnią granicą Polski, produkuje się ser, zachwycający wszystkich koneserów. Fot. 123RF/Picsel Jak głoszą legendy, wieki temu potężny olbrzym Dziugas wykopał na Żmudzi jezioro Mastis oraz założył nad nim miasto Telsza - stolicę Żmudzi. Historia ta jest żywa po dziś dzień, a na cześć mitycznego założyciela miasta...

  • Domowe sery są zdrowsze, tańsze i o wiele smaczniejsze niż ich sklepowe odpowiedniki. A ta książka to podręcznik dla początkujących i średnio zaawansowanych serowarów. Niezbędna teoria podana w prosty sposób i praktyka zaprezentowana z pasją! Dowiedz się, krok po kroku, jak zrobić nie tylko tradycyjne polskie sery (na przykład typu korycińskiego czy żuławski), ale również najpyszniejsze europejskie (typu parmezan, camembert czy mascarpone). Spróbuj domowego ementalera czy halloumi, dowiedz...

  • Niewiele jest serów, których smak bezbłędnie rozpozna się niemal w każdym zakątku świata. Ser kozi z pewnością należy do tego grona. Fot. 123RF/Picsel Jeżeli lubicie charakterystyczny smak koziego sera, mamy dla was bardzo dobrą wiadomość - produkt ten jest wyjątkowo zdrowy i bardzo pozytywnie wpływa na nasz organizm. Ser kozi zawiera w sobie sporo łatwo przyswajalnego wapnia oraz potas i fosfor. Warto go jeść również ze względu na obecność pełnowartościowego białka i witamin z grupy B, które...