• Informacje na temat:

    tiramisu bez jajek bez sera

Przepisy na temat: tiramisu bez jajek bez sera
  • Carbonara – fakty i mity

    Carbonara, obok Bolognese, pizzy (choć tu pamiętać musimy, że jej forma zależy od regionu kraju), ravioli i tiramisu jest jednym z flagowych dań kuchni włoskiej. Jak jest przepis na prawdziwą carbonarę? Czy do carbonary można dodać śmietanę? Jakie mięso wybrać? Odpowiedź na te pytania znajdziecie w poniższym tekście!

Artykuły na temat: tiramisu bez jajek bez sera
  • Bartek Kieżun: Twoje serce jest tam, gdzie twój żołądek

    ...wcinać, nie tylko z powodu potencjalnego bólu brzucha, ale myślę, że w rozsądnych ilościach tiramisu jeszcze nikomu nie zaszkodziło. Również przed seksem. Polacy kochają włoską kuchnię nawet bez jej(...)Agnieszka Łopatowska, Styl.pl: Co ma tiramisu do Casanovy? Bartek Kieżun: - To piękna anegdota, ale od razu zaznaczę, że to historia zapewne wymyślona przez kogoś, żeby jego tiramisu lepiej...

  • Wielkanoc bez jajek? Nie ma takiej opcji! Jednym z najprzyjemniejszych momentów przygotowań do świąt jest malowanie pisanek. Nie może ich zabraknąć w wiklinowym koszyczku ze święconką. Fot. materiały prasowe W czasie przepełnionego radością świątecznego poranka składamy sobie życzenia, dzieląc się... jajkiem! Jest ono bohaterem wielu wielkanocnych zwyczajów na całym świecie. Bez wątpienia gra główną rolę w czasie świątecznych posiłków. Nowe, inspirujące przepisy sprawią, że jajka szybko nam...

  • Włoskie desery

    ...12 największych błędów, jakie możesz popełnić podczas pieczenia ciasta Ricotta z malinami i miodem Składniki na 4 porcje: 40 g migdałów (bez skórki) 40 g cukru 250 g sera ricotta(...)Tiramisu Składniki: 3 żółtka 150 g cukru 150 ml likieru amaretto 500 g mascarpone 200 g śmietany kremówki 250 ml świeżo parzonej kawy espresso 200 g biszkoptów 2 łyżki kakao...

  • Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która - co ciekawe - jest dłuższa od francuskiej. Przez lata sery stały się jednym z najbardziej popularnych, włoskich towarów eksportowych oraz nieodłącznym elementem dań na bazie makaronu. Ich wyjątkowy smak to efekt sięgającej aż Starożytności tradycji serowarskiej, która -...

  • Bezpieczne święta przyszłej mamy

    ...powinna jeść deserów na bazie surowych jajek, czyli np. sernika na zimno, tiramisu czy też ciężkostrawnych ciast z kremem. Najbezpieczniejsze dla ciężarnej będą domowa szarlotka lub tradycyjne ciasto(...), by spędzić z nimi Wigilię? Ekspert odpowiada Jeśli ciąża przebiega bez powikłań, przyszła mama może lecieć. Najlepiej podróżować samolotem w pierwszym lub drugim trymestrze. W trzecim wyprawy...

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. Fot. 123RF/Picsel A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z...

  • Salatka z Arles i o sezonach w kuchni

    ...z rzodkiewkami na cieplo, bedzie znakomita! Cat napisala ze robi ciasto migdalowe czyli tez bez wiosennego akcentu, raczej zimowe, a Roberta wspomniala o pieczeni z grzybami... hm... Nie wiem, moze sie myle, ale zawsze wyznawalam zasade, ze nalezy gotowac zgodnie z sezonem, z produktow wlasnie dostepnych bo i najsmaczniejszych w tym okresie. Choc przyznam,z e czasem tez lubie zjesc tiramisu w pelni lata...

  • Jeśli przygotowanie sernika kojarzy ci się z długimi godzinami spędzonymi przy rozgrzanym piekarniku, przedstawiamy garść przepisów, które skutecznie rozprawią się z tym mitem. Fot. 123RF/Pcisel Najprawdopodobniej obecność serników na polskich stołach zawdzięczamy królowi Janowi III Sobieskiemu, który sprowadził go wracając z odsieczy wiedeńskiej. Tak oto zawitał do kraju nad Wisłą, gdzie ochrzczono go mianem „sernika wiedeńskiego". Rozsmakowali się w nim krakowiacy i przystroili...

  • Cała rodzina zajada się Twoim ulubionym sernikiem, a Ty musisz obejść się smakiem z powodu restrykcyjnej diety? Nic podobnego! Sprawdź nasze pomysły na sernik bez laktozy w 3 odsłonach. Sernik bez laktozy przygotujesz na wiele sposobów. Tradycyjny twaróg możesz zastąpić sojowym tofu, kaszą jaglaną lub specjalnym twarogiem o obniżonej zawartości laktozy. Do ciasta wystarczy dodać suszone owoce, migdały, orzechy, a nawet masło orzechowe, aby uzyskać bardziej wyrazisty smak deseru. A jeśli...

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...