• Informacje na temat:

    tilapia czerwona

Przepisy na temat: tilapia czerwona
  • Ryba rybie nierówna

    ...głównie z Wietnamu. Często nafaszerowana antybiotykami, środkami bakteriobójczymi, hormonami. Ma neutralny smak, ale mało kwasów omega-3 i białka.  Tilapia -  hodowlana, słodkowodna, trafia do nas z Chin...

  • Ryby pod lupą. Łowimy najlepsze okazy dla twojego malucha!

    ..., takie jak dorsz, mintaj, morszczuk, sandacz, jak i tłuste: łosoś, halibut, śledź, makrela. W diecie dziecka nie powinny znajdować się ryby takie jak ryba maślana, tilapia i panga, przede wszystkim ze...

  • 5 pokarmów na wzmocnienie

    ..., np. pangi i tilapia (są karmione skażonymi paszami i antybiotykami). 5. Jabłka Działają antywirusowo i zawierają ponad 20 różnego rodzaju składników mineralnych i witamin, w tym: • witaminę...

Artykuły na temat: tilapia czerwona
  • Sposób na sandacza

    W daniach tych zamiast sandacza może wystąpić sola, limanda lub tilapia.

  • Z pewnością zdarzyło wam się znaleźć w jajku niewielką czerwoną plamkę. Wiele osób uważa, że jest do zarodek kurczaka, który nie zdążył się rozwinąć. Jak jest w rzeczywistości? Czy słusznie postępują osoby, wyrzucające takie jajka? Fot. 123RF/Picsel Surowe jajka, zwłaszcza przed Wielkanocą, bardzo często pojawiają się w naszej kuchni - w końcu bez nich nie przygotujemy jajecznicy, omleta ani biszkoptu. Każdy kto chociaż raz przypatrywał się rozbitemu jajku, z pewnością zauważył, że poza...

  • Zdrowe pokarmy na cenzurowanym

    ...w ciąży nie powinny go w ogóle jeść, a dzieci - jak najrzadziej. Znacznie bezpieczniejsze pod względem zawartości tej niebezpiecznej substancji są mintaj, tilapia, flądra, sola, śledź, sardynki...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Ryba rybie nierówna

    .... Importowana głównie z Wietnamu. Często nafaszerowana antybiotykami, środkami bakteriobójczymi, hormonami. Ma neutralny smak, ale mało kwasów omega-3 i białka. Tilapia - hodowlana, słodkowodna, trafia do nas...

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...

  • Dieta garstkowa

    ...) Składniki: 10 sztuk dużych surowych lub gotowanych krewetek, 5 gałązek świeżego tymianku, 10 sztuk pomidorków koktajlowych, 1 świeży ogórek, 1 czerwona cebula, 1 żółta papryka, ¼ kostki sera typu feta(...) sałatkę. KOLACJA: Tilapia w ziołach (2 porcje) Składniki: 200g tilapii lub dorsza, sól, pieprz, zioła: bazylia, oregano, tymianek, koper, sok z cytryny, 6 łyżek kaszy gryczanej, 2 porcje brokułów...

  • Każdego roku borykamy się z tym samym problemem: które porzeczki wybrać? Wszystkie są smaczne, ale czy równie zdrowe? Fot. 123RF/Picsel Smak świeżo zerwanych z krzaczka porzeczek dla wielu osób są jednym z najsłodszych wspomnień z dzieciństwa. Nic więc dziwnego, że tak z utęsknieniem wyczekujemy momentu, kiedy ten przysmak ponownie zagości w naszych sklepach. Po porzeczki warto sięgać nie tylko ze względu na smak, ale i właściwości odżywcze. Co zyskujemy jedząc porzeczki? Badania wskazują, iż...

  • Ryby mają głos

    ...g), pstrąg i śledź, dużo mniej sola i karp, a najmniej tilapia, mintaj i panga (24,8 mg). Ogólnie można powiedzieć, że najlepszym źródłem kwasów omega-3 są tłuste ryby morskie. - Słodkowodne z reguły(...). Przykładowo, by przekroczyć dozwolone ilości, trzeba byłoby zjeść 55 kg łososia bałtyckiego tygodniowo. Co z rybami hodowanymi w Chinach czy Wietnamie, jak panga albo tilapia? Czy są bezwartościowe...

  • Wino i jedzenie to duet doskonały, oczywiście jeśli zostanie odpowiednio skomponowany. Ile rodzajów dań i win, tyle różnych możliwości. Sprawdź, jakie potrawy najlepiej smakują z winem czerwonym. Na początek kilka prostych wskazówek, które pomogą przy pierwszej selekcji czerwonego wina. Warto zapamiętać, że delikatne potrawy idealnie komponują się z lekkim winem. Im bardziej zdecydowany smak dania, tym wino powinno być bardziej wyraziste. Przeważnie są to czerwone wina o wyższej zawartości...