• Informacje na temat:

    tarta z mięsem mielonym ciasto francuskie

Przepisy na temat: tarta z mięsem mielonym ciasto francuskie
  • Szaszłyki z mięsa mielonego

    ....  2. Z mięsnej masy uformuj 24 małe klopsiki. Ciasto francuskie potnij na 8 pasków o równej szerokości. Na szpadki do szaszłyków nabij paski ciasta oraz po 3 klopsiki, formując falbanki. Szaszłyki(...) przyrządzeniu, np. z młodymi ziemniakami gotowanymi w mundurkach oraz surówką. Udekoruj według uznania.  Klopsiki w falbance 1. Ciasto rozwiń, rozmrażaj ok. 20 minut w pokojowej temperaturze...

  • Efektowne, ale proste i smaczne danie. Tak delikatne, że trudno poprzestać na jednym kawałku :)

  • Pieczeń z mięsa mielonego w cieście francuskim (gotowym)

    ...średnio-ostrej musztardy tarta gałka muszkatołowa mąka do podsypywania  Przygotowanie: Ciasto francuskie ułożyć na deseczce, aby odtajało. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Mięso mielone wymieszać(...)Składniki: 450 g mrożonego ciasta francuskiego 3 średniej wielkości cebule 750 g mieszanego mięsa mielonego 1 jajko 1 łyżka przecieru pomidorowego 2 łyżki bułki tartej sól, czarny pieprz...

  • Przepis wart wypróbowania: "Tarta z mielonym mięsem"

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...dag ziemniaków ●10 dag kiełbasy ● ew. sól do smaku Sposób przygotowania: Zrób zakwas: mąkę zmieszaj z taką ilością wrzątku, by powstało rzadkie ciasto. Wystudź, zmieszaj z 3/4 l letniej wody(...). Rozwałkuj ciasto, wytnij krążki o cm większe niż śr. bulionówek. Nakryj bulionówki, dolepiając ciasto do ich brzegów, posmaruj żółtkiem i zapiecz w piekarniku (180°C) ok. 15 min. Za 16 zł: Składniki...

  • Przepis wart wypróbowania: "Ciasto francuskie z mielonym"

  • Przekąska na Sylwestra w mniej niż 15 minut

    ..., maślane bułeczki, używane zazwyczaj do ich przygotowania, na ciasto francuskie, które daje sporo miejsca na eksperymenty. Dla najlepszych efektów smakowych i szybkości przygotowania, proponujemy(...) do temperatury ok. 150 stopni Celsjusza. Ciasto francuskie kroimy w prostokąty o długości odpowiadającej długości parówek i szerokości ok. 5 cm. Pośrodku każdego prostokąta układamy jedną parówkę...

  • Świetny pomysł na domową imprezę, bardzo pożywna i efektowna przekąska. Można przygotować ją wcześniej, a gdy goście już przyjdą wystarczy zapiec w piekarniku :)

  • Przepisy na weekendową biesiadę

    ...2 ząbki czosnku, startą skórkę z cytryny i posiekaną, ugotowaną wcześniej marchewkę. Dodaj obydwa sery.  2. Ciasto francuskie lekko rozwałkuj. Wysmaruj masą szpinakową i zwiń w rulon. Lekko...

  • Przepis wart wypróbowania: "Tarta z mięsem mielonym i szpinakiem"

Artykuły na temat: tarta z mięsem mielonym ciasto francuskie
  • Obiad po francusku

    Tarta lotaryńska Składniki na 8 porcji: 200 g mąki, szczypta soli, 1 jajko, 140 g masła, 2 szalotki, 180 g bekonu (plastry). Nadzienie: 4 jajka, 400 ml śmietany kremówki, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej, świeże zioła do dekoracji, tłuszcz do wysmarowania formy. Mąkę z solą przesiać na stolnicę, dodać jajko i 120 g masła pokrojonego w kawałki. Szybko zagnieść gładkie ciasto, owinąć folią...

  • Migdałowa nuta

    ...mrożonego ciasta francuskiego, 25 dag migdałów, 25 dag orzechów laskowych, 2 łyżki cukru, 4 łyżki płynnego miodu, 5 łyżek stopionego masła, cynamon, sok wyciśnięty i skórka otarta z cytryny lub pomarańczy, ew. aromat migdałowy, kilka całych migdałów do dekoracji Przygotowanie: 1. Ciasto francuskie rozmrażaj w temperaturze pokojowej kilka godzin lub całą noc na "najcieplejszej" półce w lodówce...

  • Historia pewnej bułki

    ...ciasto ręcznie, aż składniki dobrze się połączą. Zakryj miskę wilgotną ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 2 godziny. Ciasto ma podwoić objętość. Później szybko je wyrób, zakryj i odstaw na godzinę. Oprósz blat mąką i podziel ciasto na 3 części. Zrób wałeczki o długości 30 cm i ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryj ciasto ściereczką i odstaw do czasu podwojenia jego objętości...

  • Francja elegancja

    ...trochę pesto i tarty ser. Tarta tatin Przygotowanie: Na stolnicy ugnieć twardsze ciasto z mąki, masła, cukru pudru i żółtka. Owiń je folią i odłóż na chwilę do lodówki. Obierz jabłka, pokrój(...) wymagające dużego kunsztu kucharskiego - nowej kuchni (franc. nouvelle cuisine). Różnorodność kuchni francuskiej przejawia się też w składnikach - owoce morza, wołowina, świeże warzywa i zioła. Warto...

  • Rozmaitości z cukinii

    .... Przyprawić do smaku i wymieszać z mięsem. Okrągłą formę o śr. 26 cm posmarować tłuszczem. Śmietanę wymieszać z jajkami. Przyprawić solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Wyrośnięte ciasto ponownie zagnieść(...) i wyrobić. Gdy ciasto zacznie odstawać od dłoni, przykryć je ściereczką i odstawić w cieple na 45 minut. Cukinie pokroić w plasterki. Pieczarki oczyścić, pociąć w plastry. Z papryk usunąć nasiona...

  • Dom pachnący cynamonem

    ...czasu uzyskania jednolitej masy. 8. Przełożyć do tortownicy i piec ok. 40 minut, do momentu aż drewniany patyczek wbity w ciasto po wyjęciu będzie suchy. 9. Pozostawić ciasto w blaszce do(...) orzeźwiający koktajl, którego nazwa pochodzi od francuskiego słowa "cruchon" (dzbanek), był często stawiany na stołach świątecznych w XIX i w pierwszej połowie XX wieku. liczba porcji: 4 czas...

  • Pomysły na łososia

    ...cebulę, dodać szpinak, chwilę smażyć, zdjąć z ognia. Doprawić solą i pieprzem. Jajka wymieszać ze śmietaną, doprawić solą, pieprzem i gałką. Ciasto francuskie rozwałkować na oprószonej mąką stolnicy na(...) placuszki, smażyć na rozgrzanym oleju. Odsączyć z tłuszczu na serwetce. Serwować z ćwiartkami cytryny. Tartaletki rybno-szpinakowe Składniki na 6 porcji: 50 dag szpinaku, 1 cebula, 35 dag fileta...

  • Dania z jajem

    ...) wycisnąć ze skórki do miski. Dodać posiekaną cebulę, jabłko i szynkę. Doprawić sosem tabasco (w razie potrzeby także pieprzem i solą), wymieszać, zagęścić bułką tartą. 3. Gotowe ciasto francuskie(...), 1 dojrzałe jabłko, 100 g szynki, 1 pęczek natki pietruszki, 600 g kiełbasy "metki", kilka kropli tabasco, ok. 50 g bułki tartej, 500 g mrożonego ciasta francuskiego, pieprz, sól, 1 jajko do posmarowania...

  • Biały ser w roli głównej

    ...w temperaturze 180° C. Przygotowanie: 40 minut Porcja: 355 kalorii Paszteciki francuskie Składniki na 4 porcje: opakowanie (30 dag ) mrożonego ciasta francuskiego (lub: kostka masła 1 i 1/2 szklanki mąki, szklanka wody, sól), opakowanie bryndzy, 10 dag serka śmietankowego, tymianek, cząber, ziarna sezamu lub kminku, jajko Przygotowanie: 1. Przygotuj ciasto francuskie: gotowe rozmrażaj w temperaturze...

  • Sylwester 2012

    Francuskie paszteciki z pieczarkami Składniki na 4 porcje: opakowanie mrożonego ciasta francuskiego, 20 dag polędwiczek wieprzowych, 25 dag pieczarek, olej, szklanka bulionu, 75 ml wytrawnego białego wina, 2 łyżki zasmażki błyskawicznej, sól, świeżo mielony czarny pieprz Przygotowanie: Ciasto rozmrażaj w temperaturze pokojowej. Następnie rozwałkuj, złóż na cztery części i znowu rozwałkuj...