• Informacje na temat:

    tarta z czerwoną cebulą

Przepisy na temat: tarta z czerwoną cebulą
  • Dania z cebulą w roli głównej

    W kuchni programu "Dzień Dobry TVN" Katarzyna Bukowska przygotowała dania z cebulą w roli głównej. Okazuje się, że z tego warzywa można wyczarować wiele pyszności: konfiturę z czerwonej cebuli, odwróconą tartę cebulową, zupę cebulową czy bułeczki z cebulą i serem. Inspiracje znajdziesz w poniższym materiale.

  • Pikantna tarta na żytnim spodzie

    Zdrowsza niż tradycyjna tarta, a tak samo pyszna...

  • Burger z czerwonej fasoli – fast food w zdrowej odsłonie!

    ...czosnek i podsmaż przez następne 2 minuty. Przełóż miksturę do przygotowanej wcześniej miski. Do blendera kielichowego (np. Beko) wsyp czerwoną fasolę i orzechy nerkowca, a następnie blenduj do uzyskania jednolitej masy. Całość przełóż do miski z cebulą i papryką. Dodaj jajko i bułkę tartą, dopraw solą i pieprzem, a następnie uformuj małe kotlety. Na patelni podgrzej łyżkę oleju. Kotlety smaż około...

  • Tarta warzywna

    Pyszne ciasto z warzywami.

  • Delikatny pasztet cielęcy

    Oto przepis na pyszny, delikatny pasztet. Część cielęciny można zastąpić ugotowaną i zmieloną czarną lub czerwoną fasolą – pasztet będzie jeszcze zdrowszy.

  • Potrawy na cały tydzień

    Tarta z łososiem i brukselką Sposób przygotowania 1. Masło posiekaj z mąką, dodaj jajko, sól i cukier. Zagnieć. Dolej zimne mleko lub wodę. Wyrób ciasto ręką, uformuj kulkę, schładzaj w lodówce(...) z majonezem, mąką, startym serem, solą i pierzem. Na podpieczony spód wylej sos i na nim układaj brukselkę z cebulą, pokrojone plastry łososia, koper. Zapiekaj 30 minut w temp. 180°C.   Grillowane...

  • Zainspiruj się kulinarnie i przygotuj menu na Wielkanoc

    ...ziemniaczana z sosem ranczerskim Sposób przygotowania Na początek gotujemy ziemniaki w mundurkach, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Kolejno czerwoną cebulę kroimy na półplasterki, odsączamy groszek...

  • Kapuśniaczki z mielonym drobiem

    Świetny pomysł na szybki obiad

  • Fasolowe kulki z sezamem

    ...mielenia mięsa. Połącz z podsmażoną cebulą, połową sezamu, jajkiem. Przypraw solą i pieprzem. 2. Bułkę tartą wymieszaj z pozostałym sezamem. Jajko dokładnie roztrzep widelcem. Z masy fasolowej formuj kulki, obtocz w jajku i bułce z sezamem, smaż z każdej ze stron, aż kulki będą rumiane. Drugą cebulę pokrój w piórka. Posyp czerwoną papryką i szczyptą cukru, przysmaż krótko na oleju. Kulki podawaj...

  • Szaszłyki z klopsikami

    Składniki: 40 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego pół bułki 1 jajko bułka tarta 2 pomidory 2 czerwone cebule natka pietruszki oliwa łyżka masła klarowanego sól pieprz Przygotowanie: 1. Patyczki do szaszłyków mocz w wodzie przez 30 minut. Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na rozgrzanym oleju. Mięso przypraw solą i pieprzem, dodaj namoczoną w wodzie...

Artykuły na temat: tarta z czerwoną cebulą
  • Tarta cebulowa

    Oto przepis na tartę, którą zrobisz w dwóch krokach.

  • Por i cebula. Co warto o nich wiedzieć?

    I jak wykorzystać ich dobroczynne właściwości?

  • Tarta na bogato

    ...dzielimy na 10 części. Foremki do tartaletek wykładamy papierem do pieczenia. Rozwałkowanym ciastem wylepiamy formy, nakłuwamy widelcem, przykrywamy folią spożywczą, obciążamy np. grochem lub fasolą i pieczemy 15 minut w temperaturze 190 st. C. W misce mieszamy starty ser, mleko, śmietanę, doprawiamy bazylią, solą i pieprzem. Farsz serowo-śmietankowy nakładamy do podpieczonych tartaletek...

  • Ekologicznie znaczy nie tylko zdrowo, ale i smacznie!

    Anna Kalata i Beata Kartowicz upiekły ekologiczne przysmaki. Na liście dań pojawiły się m. in. tarta z czerwoną cebulą, buraczkami i kozim serem, ciasteczka dyniowe oraz babeczki gryczane ze śliwką i orzechami.

  • Pyszne różyczki

    Jadalne części kalafiora to skrócone, mięsiste pędy kwiatowe, zwane różami. Najczęściej gotujemy je w osolonym wrzątku i podajemy z bułką tartą. Ale kalafior może być znacznie ciekawszy!

  • W krainie szpinaku

    Szpinak jest niskokaloryczny - 100 g ma tylko 16 kcal! Możliwości wykorzystania go w kuchni są właściwie nieograniczone. Robi się z nim makarony, tortille, pizze, miksuje do zup-kremów, wykorzystuje do sałatek, tart, lasagne, pierogów czy znakomitych sosów. Można też z niego usmażyć pyszne chrupkie placuszki.

  • Pikantne kotleciki mielone

    Sposób przygotowania: 1. Suszone pomidory odsącz. Ziemniaki obierz, pokrój na kawałki. Gotuj je w lekko posolonej wodzie przez 20 minut. Ogórki umyj, pokrój w cienkie plasterki. Czerwoną cebulę obierz, pokrój w półplasterki. Ocet winny utrzyj z solą, pieprzem i szczyptą cukru. Dolej 4 łyżki oliwy. Plasterki ogórka wymieszaj z cebulą i przygotowaną zalewą. Warzywa na sałatkę marynuj około 30

  • Przepis na święta

    ...menu: pasztet z soczewicy i marchwi, tarta z kozim serem, śledzie w oleju lnianym... Utwór klasyczny? Barszcz. Biały z białą kiełbasą.

  • Uszka z grzybami

    Z podanej ilości składników otrzymamy 117 maleńkich uszek. Do farsz można wykorzystać ugotowane grzyby suszone wyjęte z zupy grzybowej. Podane ciasto jest miękkie, idealne do sklejania. Uszka najlepiej smakują podane z czerwonym barszczem

  • Sałatka z panierowanymi boczniakami

    Grzyby oczyścić, umyć, dokładnie osuszyć. Cebulę posiekać, sałatę oczyścić, umyć i osuszyć. Pomidorki umyć, osuszyć, pokroić. Pomidory suszone odsączyć...

Wideo na temat: tarta z czerwoną cebulą
  • Jej wysokość cebula

    W kuchni programu "Dzień Dobry TVN" Katarzyna Bukowska przygotowywała dania z cebulą w roli głównej. Okazuje się, że z tego niedocenianego warzywa można wyczarować wiele pyszności, m.in.: konfiturę z czerwonej cebuli, odwróconą tartę cebulową czy bułeczki z cebulą i serem.

  • Co upiec żeby było jednocześnie smacznie i zdrowo?

    Anna Kalata i Beata Kartowicz zaproponowały ekologiczne przysmaki. Na liście dań pojawiły się m. in. tarta z czerwoną cebulą, buraczkami i kozim serem, ciasteczka dyniowe oraz babeczki gryczane ze śliwką i orzechami.