• Informacje na temat:

    tarta z ciasta francuskiego a la pizza

Przepisy na temat: tarta z ciasta francuskiego a la pizza
Artykuły na temat: tarta z ciasta francuskiego a la pizza
  • I tarta Tatin z warzywami. Komentarze

    ...jego propozycji przyrzadzic w domu i tez jest przepsysznie... do dziela wiec... to moja druga wczorajsza, kolacyjna propozycja. 250 g ciasta francuskiego, najlepiej domowego 3 male buraki kilka(...) piekny z punktu widzenia estetyki nie jest za to jaki pyszny, podobnie ostrygi, kawior albo cos bardziej prostego np biala pizza z bialymi, toskanskimi truflami... Moje wczoraajsze danie jak dla mnie jest...

  • Ciasto francuskie, jako produkt dosyć tani i uniwersalny, bardzo często trafia do naszych koszyków w czasie zakupów. Dopiero później okazuje się, że nie mamy pomysłu, co z nim zrobić. Na szczęście nasi użytkownicy znają niejeden przepis z jego wykorzystaniem. Fot. 123RF/ Picsel Mając w lodówce opakowanie ciasta francuskiego, niestraszni będą nam niezapowiedziani goście ani nagłe napady głodu. Dzięki niemu w kilka minut wyczarujemy zaskakujące przekąski, które cieszą oko i podniebienie....

  • Wymarzone, prosto z pieca!

    Placki drożdżowe albo z ciasta francuskiego. Obłożone tak, jak lubisz...

  • Książka pachnąca świeżym chlebem - dla fanów Petera Mayle`a i wszystkich, którzy cenią tradycyjny smak i uroki codziennego życia. Któż nie lubi zapachu świeżego chleba? Mało kto oparłby się chrupiącej bagietce czy jeszcze gorącemu bochenkowi, zwłaszcza gdy pochodzi on z uroczej rodzinnej piekarni, gdzie do pieczenia podchodzi się z prawdziwą miłością. Takie właśnie miejsce odwiedzamy wraz z Peterem Maylem, by na własne oczy zobaczyć, jak w rękach mistrza Gerarda Auzeta powstają smakowite...

  • Wesele bez mięsa?

    ..., brownie, ciasta z owocami, babki, kruche ciasteczka, "serniki" z tofu, nerkowców lub kaszy jaglanej, modne makaroniki, bezy, praliny i deserki w pojemniczkach. Również torty można przygotować, bazując(...) i ciasta. Udekorowane owocami i świeżymi kwiatami nie ustępują wizualnie tradycyjnym wypiekom." Wbrew obiegowej opinii, wegańskie wesela nie są żadną nowością - przynajmniej na Zachodzie. Wiele...

  • W okresie Wielkanocy nie sposób nie postawić na stole tradycyjnych polskich potraw: ćwikły, sałatki (zwykle jarzynowej, którą przecież uwielbiają Polacy), faszerowanych jaj, pasztetu, starannie udekorowanego mazurka czy pieczonej białej kiełbasy. A także zup, w których zwykle się ona pojawia – czyli barszczu białego i żurku. Tarta z białą kiełbasą to nowoczesna wersja klasycznego dania/materiały promocyjne Białą kiełbasę można przecież podać w innym, nieco unowocześnionym i niekoniecznie...

  • 9 pomysłów na oszczędności w kuchni

    ...bułki, które potem możemy zetrzeć na tarce lub zemleć w maszynce i wykorzystać do panierowania. W ciepłym piekarniku podpieką się też zapiekanki albo podgrzeje pizza. 3. Nie wyrzucaj pieczywa Chleb(...) potrafimy zupełnie obejść się bez łakoci, zróbmy je sami. Porcja domowego ciasta z bakaliami wyniesie nas najwyżej 0,80 zł. Za podobne ciastko w cukierni zapłacilibyśmy nie mniej niż 2,50 zł. Piekąc...

  • We Francji gotowanie to styl życia a każdy posiłek jest małym świętem. David Gaboriaud propaguje tę ideę w Polsce. Lokalne produkty, wspólne gotowanie, celebrowanie posiłków - ta książka to nie tylko zbiór przepisów. To również niezwykła opowieść o tym, jak jedzenie łączy ludzi. Powolne degustowanie, nieśpieszne rozmowy, spędzanie czasu z bliskimi - z tej książki dowiesz się, jak robią to Francuzi. Coś francuskiego to nie tylko zbiór przepisów na francuskie klasyki, ale także wciągająca...

  • ...kartonow, czasem w czekoladzie, jest w daniach gotowych, jest w mrozonkach jak ryby panierowane, frytki gotowe, jest w platkach zbozowych sniadaniowych, w buleczkach dla dzieci, w gotowych ciastach na...

  • Jedzą ją robotnicy, studenci i biznesmeni. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna i wyjątkowa? Fot. 123RF/Picsel Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już starożytni Egipcjanie, Grecy czy Rzymianie. Pierwotnie był to płaski chleb posmarowany oliwą, czosnkiem, posypany ziołami, którym żywiła się uboga ludność. Początek dynamicznej kariery pizzy rozpoczął się jednak za sprawą odkrycia...