• Informacje na temat:

    tarta pieczarki

Przepisy na temat: tarta pieczarki
  • Tarta z pieczarkami

    ...zawijamy na bokach. Nakłuwamy ciasto widelcem, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez 20 minut. 3. Szykujemy farsz: pieczarki i obraną cebulę myjemy i kroimy (pieczarki w plasterki, cebulę w piórka). Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy cebulę, gdy się zrumieni, dodajemy pieczarki, a następnie wędlinę pokrojoną drobno. Doprawiamy, mieszamy, smażymy wszystko razem...

  • prosta, pyszna przekąska

  • Tarta z serami i pieczarkami

    ...pieczarki, podsmaż. Wszystkie rodzaje sera i pomidora bez skórki pokrój w plastry. Białka ubij, dodaj żółtka, śmietanę, ubij. Dodaj przyprawy. Na cieście układaj wszystkie składniki, zalej sosem. Na...

  • Dobre zarówno na śniadanie lub kolację.

  • Tarta z grzybami

    ...oczyszczone pieczarki, dodać grzyby i chwilę podsmażyć. Dodać mąkę i wszystko razem dobrze wymieszać. Dolać śmietankę oraz doprawić całość solą i pieprzem do smaku. Zagotować powstały farsz i wyłożyć na...

  • Pieczarki w takiej postaci są po prostu pycha :)

  • Tarta z grzybami

    Zimowe wieczory szybko przemijają i wydają się być takie same. Przerwijmy więc tę rutynę i podarujmy sobie odrobinę przyjemności. Aromatyczna Tarta z grzybami, zabielana aksamitną śmietanką, szybko skradnie serca tak domowników, jak i gości. Do jej wypieku najlepiej użyć kilku rodzajów grzybów, zatem nie zapomnijmy o kurkach, podgrzybkach czy pieczarkach. Takie połącznie daje nam gwarancję pełni...

  • Szybko znikają z talerza

  • Drożdżowa tarta z kurczakiem

    ...ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na 45 min.  2. Pieczarki oczyść i pokrój je w plasterki. Papryki oczyść, potnij w paski. Cebulę obierz, posiekaj. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Zeszklij cebulę, dodaj mięso. Mieszając, smaż 5 min, wsyp rozmaryn.  3. Mięso przypraw solą, pieprzem i papryką, przełóż do miski. Na patelni rozpuść resztę masła. Podsmaż na nim pieczarki, przypraw, dodaj do mięsa...

  • Zwykłe pieczarki o trochę innym smaku.

Artykuły na temat: tarta pieczarki
  • Tarta z grzybami i kabanosami

    ...1. Grzyby shiitake namoczyć. Cebulę i czosnek posiekać, zeszklić na maśle. Dodać opłukany ryż, podsmażyć, wlać wino i bulion, gotować, aż wchłonie płyn. 2. Oczyścić paprykę, por, pieczarki, razem z shiitake pokroić w paski, kabanosy w plasterki, tymianek posiekać. Na oleju usmażyć grzyby, dodać warzywa, smażyć razem 5 min, dołożyć kabanosy, doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. 3. Ryż...

  • Kotlety mielone z pieczarkami

    Sposób przygotowania: 1. Cebulę pokrój w drobną kostkę i podsmaż na złoty kolor na oleju. Przełóż z patelni do miseczki.  2. Pieczarki obierz, drobno pokrój i usmaż na tej samej patelni, co cebulę, aż ładnie się zrumienią. Mięso przełóż do miski i wyrabiaj dłonią, aż stanie się kleiste.  3. Dodaj podsmażoną cebulę, pieczarki, jajka, bułkę tartą oraz sól i pieprz. Jeszcze raz dokładnie wymieszaj...

  • Ziemniaczana tarta z warzywami

    ...myjemy, osuszamy i kroimy w cienkie plastry. Pieczarki obieramy i kroimy w ćwiartki, a szynkę w kostkę. Pieczarki podsmażamy na oleju, przekładamy na talerz. Na tym samym tłuszczu szklimy cebulę...

  • Zapiekane pieczarki

    Nadziewane pieczarki to pyszna przystawka.

  • Zapiekanka z pieczarkami

    ...1. Obraną fasolkę wrzucamy do wrzącej wody z solą i cukrem, gotujemy 2-3 minuty, odcedzamy. 2. Pieczarki przekrawamy na pół i podsmażamy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Pomidory obieramy ze(...), dodajemy 2-3 łyżki oleju, mieszamy i zestawiamy z ognia. 4. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem. Na spód kładziemy fasolkę, następnie pieczarki, czosnek, cebulę, pomidory, doprawiamy pieprzem i solą...

  • Roladki indycze z pieczarkami

    Przygotowanie: Pieczarki oczyścić. Rozdrobnić w malakserze 1/3 grzybów, resztę pokroić na połówki. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Pokroić w kostkę 1/3 korniszonów. Trochę natki zostawić do dekoracji, resztę posiekać. 2 Na patelni rozgrzać łyżkę oleju. Podsmażyć na nim posiekane pieczarki, cebulę i czosnek. Kiedy wyparuje prawie cały płyn, dołożyć drobno pokrojone korniszony. Zdjąć z ognia...

  • Pieczarki w cieście

    Składniki na 4 porcje: 50 dag małych pieczarek, po 1 szklance mleka i wody gazowanej, 3 jajka, 1/2 szklanki mąki, 1 szklanka bułki tartej, 50 dag pomidorów, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 1 łyżka oliwy, olej do smażenia, sól, pieprz, cukier, słodka papryka, tymianek. Mąkę, mleko, wodę, jajka i bułkę tartą rozrobić na ciasto gęstsze niż na naleśniki, osolić. Pieczarki, umyć, oczyścić, zanurzać...

  • Dania z pieczarkami

    ..., 3 jajka, 50 ml białego wina, 100 g kwaśnej śmietany, 80 g majonezu, 1 łyżeczka białego octu winnego, rzeżucha do dekoracji, tłuszcz i bułka tarta 1. Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć drobno posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek. Dołożyć drobno pokrojone pieczarki i pokrojoną w kostkę szynkę. Szybko podsmażyć. Dodać przecier pomidorowy i łyżkę wody, dusić ok. 4 minuty. Oprószyć mąką, dodać...

  • Lekka tarta z tego co bylo w lodowce...

    ...wczorajszego wieczoru otworzylam po pracy lodowke... myslac co tu zrobic na kolacje. Niby mialam cos przewidziane bo zazwyczaj mam gotowe menu na caly tydzien i wiecej. Tyle, ze nie lubie wyrzucac a po ostatniej tarcie zostaly mi platy ciasta filo. Trzeba bylo je jakos wykorzystac. tak wiec powstala ta tarta... nazwijmy ja letnia tarta... 4 platy ciasta filo 250 g pieczarek 3 dymki...

  • Pasztet z pieczarek i migdałów

    Pieczarki oczyść. Kapelusze małych sztuk skrop sokiem z cytryny, oprósz pieprzem kajeńskim i odstaw na 2 godz. Resztę pieczarek pokrój. Na 2 łyżkach masła...