• Informacje na temat:

    tarta na ostro miesem

Przepisy na temat: tarta na ostro miesem
  • Szaszłyki z mięsa mielonego

    Kofty czosnkowe na ostro Sposób przygotowania 1. Kajzerkę namocz w zimnej wodzie. Natkę opłucz, osusz, listki oderwij od gałązek i posiekaj je. Czosnek przeciśnij przez praskę. Cebulkę obierz, posiekaj.  2. Mięso przełóż do mi‑ seczki. Wbij jajko. Dodaj kajzerkę, czosnek, natkę oraz cebulę. Dosyp wszystkie przyprawy oraz proszek do pieczenia. Wyrób gładką masę. Podziel ja na 6 równych...

  • Zapiekanka po farmersku na ostro

    Posmakuje każdemu!

  • Pulpeciki ogniste w ostrym sosie

    Jesteś wielbicielem ostrych dań? Te pulpety będą ci smakować.

  • Kotlety jaglane z mięsem

    Składniki: 10 dag kaszy jaglanej 20 dag mielonego mięsa 2 cebule łyżka masła po pół pora i marchewki 2 ząbki czosnku łyżka mąki ziemniaczanej jajko łyżka posiekanej natki ostra papryka gałka muszkatołowa kurkuma sól, pieprz bułka tarta olej Przygotowanie: Kaszę opłucz, gotuj 15 minut w osolonej wodzie. Ostudź. Cebulę posiekaj, zeszklij na sklarowanym maśle. Dodaj...

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Kurczaka, wołowinę, żeberka czy indyka można przyrządzić bez dodatku tłuszczu! Wystarczy sól, miód, rękaw do pieczenia, folia aluminiowa i kilka innych "sztuczek".

  • Dynia: Na słodko czy na ostro?

    Polacy pokochali dynię! Nic dziwnego: jej nieoczywisty smak sprawia, że można ją wykorzystać zarówno do potraw wytrawnych, jak i bardzo słodkich. A teraz możemy kupić ją za grosze!

  • Panierki inne niż zwykle

    Zazwyczaj mięso przed smażeniem panierujemy wykorzystując roztrzepane jajko i bułkę tartą. Aby nieco urozmaicić danie główne można zrezygnować z tego klasycznego wariantu i postawić na oryginalne dodatki.

  • Panierka inna niż zwykle

    Zazwyczaj mięso panierujemy wykorzystując roztrzepane jajko i bułkę tartą. Ten tradycyjny wariant można urozmaicić wybierając oryginalne dodatki. Będą pasowały m.in. do kurzych pałek czy filetów.

  • Egzotyczne kiwi na słodko i na ostro

    ...dekoracji (np. owoców miechunki) Przepis: Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka utrzyj z połową cukru kryształu. Białko i resztę cukru ubij na pianę. Ostrożnie połącz obie masy z mąką(...), pełnoziarnistego pieczywa (dobrze będą smakowały do niej także pełnoziarniste tosty). Jeśli lubisz, możesz zamiast oleju dodać do niej dressing z ulubionymi ziołami. Tarta orzechowa z sosem z kiwi...

  • Pomysłowe panierki

    Zazwyczaj mięso panierujemy wykorzystując roztrzepane jajko i bułkę tartą. Ten tradycyjny wariant można urozmaicić wybierając oryginalne dodatki.

Artykuły na temat: tarta na ostro miesem
  • Rolada z mięsem mielonym

    Przed pieczeniem albo duszeniem schab musi mieć temperaturę pokojową. Inaczej soki wypłyną zbyt szybko a mięso stanie się suche i twarde. Małe kawałki schabu wyjmij z lodówki 20-30 min wcześniej, a duże – ok. 1,5 godz. wcześniej.

  • Ostra kuchnia – można ją kochać, albo nienawidzić. Miłośnicy ostrej papryki wiedzą doskonale, że pikantne potrawy wciągają. Fot. 123RF/Picsel Na zdjęciu jedna z najostrzejszych papryk świata - chili habanero.   Trochę nauki Za ostrość papryki chili odpowiada kapsaicyna. Nasz organizm, w szczególności błony śluzowe, w kontakcie z tą substancją zachowuje się dokładnie tak, jak w przypadku oparzenia. To dlatego odczuwamy silnie piekący smak, uczucie gorąca, palenia, a nasz mózg w ekspresowym...

  • Medaliony w ostrej musztardowej skorupce

    Tak przyrządzonego mięsa jeszcze nie jedliście!

  • W okresie Wielkanocy nie sposób nie postawić na stole tradycyjnych polskich potraw: ćwikły, sałatki (zwykle jarzynowej, którą przecież uwielbiają Polacy), faszerowanych jaj, pasztetu, starannie udekorowanego mazurka czy pieczonej białej kiełbasy. A także zup, w których zwykle się ona pojawia – czyli barszczu białego i żurku. Tarta z białą kiełbasą to nowoczesna wersja klasycznego dania/materiały promocyjne Białą kiełbasę można przecież podać w innym, nieco unowocześnionym i niekoniecznie...

  • Kotlety bez mięsa

    ...jęczmiennej, jajko, 20 dag soi, cebula, majeranek, sól, pieprz, bułka tarta, olej do smażenia. Na sałatkę: 0,5 opakowania świeżego szpinaku, pokrojona w kostkę czerwona papryka, cebula czerwona, oliwa...

  • Pieprz czarny mielony lub ziarnisty czy pieprz ziołowy? Galeo podpowiada do czego i kiedy go dodać, żeby najlepiej podkreślić smak i aromat potraw. To oprócz soli jedna z najbardziej uniwersalnych przypraw. Fot. 123RF/Picsel Jak uzyskać pieprz? Jego wartość doceniono już wieki temu - w średniowieczu płacono za niego złotem! Przyprawę stanowią owoce Piper nigrum - pnącej rośliny, którą można uprawiać w krajach strefy tropikalnej i subtropikalnej. Co ciekawe, aby uzyskać pieprz czarny, zbiera...

  • Kofta z sosem tzatziki

    Przygotowanie: Mięso włóż do miski, dodaj miętę, kolendrę lub pietruszkę, oregano, ostrą paprykę jajko, bułkę tartą. Dokładnie wymieszaj. Dopraw do...

  • Tę wspaniałą tarę można przygotować na obiad lub kolację. Nie tylko smakuje, ale także wygląda wspaniale. Ciasto kruche:  300g mąki 6g soli morskiej156g bardzo zimnego masła pokrojonego w kostkę o boku 1.5 cm1 żółtko ok 100g wody lodowato zimnej (uwaga: wlewać stopniowo, nie całą od razu bo może się okazać, że mąka nie jest tak wysoko chłonna i potrzeba nieco mniej wody) Sposób przygotowania: Mąkę połączyć z solą i wsypać do miski. Zrobić zagłębienie i wrzucić w nie masło i żółtko.Zacząć...

  • Kotleciki mielone przyprawione na pikantnie

    Mielone na ostro.

  • Oto przepis, który w czwartym odcinku programu "Bake Off - Ale Ciacho!" zaprezentował Marcin. Ciasto 200 ml ciepłej wody400 g mąki pszennej (typ 650)20 g świeżych drożdży2 łyżki oliwy z oliwek1½ łyżeczki soli2 łyżki jogurtu naturalnego typu greckiego½ łyżeczki cukru Farsz mięsny 3 mięsiste pomidory 150 g mięsa (po 75 g baraniny i wołowiny)1 cebula szalotka1 zielona papryka3 łyżki oliwy z oliwek sól do smakupieprz do smaku3 pieczarki2 ząbki czosnku10 g długo dojrzewającego sera koziego50 ml...

Zdjęcia na temat: tarta na ostro miesem