• Informacje na temat:

    tarta kasztan

Przepisy na temat: tarta kasztan
  • Jesienne menu w nietypowym wydaniu

    Tarta z kasztanami Na początku nagrzewamy piekarnik do temperatury 190ºC (bez termoobiegu). Mieszankę do wypieku ciasta kruchego wyrabiamy w głębokiej misce, dodając jajko i masło. Dno formy do(...), studzimy do temperatury pokojowej i mieszamy z masą. Całość wykładamy na wystudzoną tartę, prószymy cynamonem i wsadzamy do lodówki na 3 godziny, do stężenia. Pyszna, kasztanowa tarta gotowa...

  • Zdrowie z warzyw kapustnych

    ...przygotujemy np. purée z kapusty z dodatkiem kasztanów, kalafiorowy suflet czy quiche z brokułami, a nawet… ciasto kalafiorowe. Każdy znajdzie coś dla siebie! Ciasto kalafiorowe Sposób...

Artykuły na temat: tarta kasztan
  • Paweł Łukasik, Grzegorz Targosz "Retrowarzywa"

    ...kurkami - Burger wołowy z czatnejem rabarbarowo-truskawkowym z zielonym pieprzem - Tarta rabarbarowo-gruszkowa pod kruszonką cytrynową - Phad thai z jarmużem, batatami, suszonymi pomidorami oraz(...) z brukwi i dyni z prażonymi płatkami migdałów - Kotlety z brukwi na maślakach z nektarynką - Kopytka z topinamburu z gulaszem z żołądków drobiowych - Sernik z topinamburem i kasztanami - Chleb...

  • Na powitanie jesieni – Crumble : Gruszki i Czekolada

    ...mieli : pieczen mięsną z kasztanami Na danie główne : kaczkę w sosie na bazie piernika podaną z zapiekanką Dauphinois czyli Gratin Dauphinois Z serów podano ser kozi z orzechami A na deser była tarta jabłkowa Mój syn wrócił bardzo zadowolony ze szkoły miedzy innymi za sprawą tak pysznego jedzenia !   A u nas dziś klasycznie bo na obiad, na przystawkę był grejpfrut, na danie główne frytki...

  • Bartek Kieżun: Twoje serce jest tam, gdzie twój żołądek

    ...doceniamy składników, którymi dysponujemy, a oni ich nie lekceważą. Mamy w Polsce jadalne kasztany, raki czy flaki. - Jadalnych kasztanów jest bardzo mało. Kiedyś jedliśmy mąkę z żołędzi...

  • ...dudków można obdzielić 10 do 12 osób, biorąc naturalnie najmniej 2 funty mąki. Gdzie dużo osób do stołu, a fundusze nieduże, bardzo smaczna i tania potrawa. Kompot z kasztanów Funt marokańskich, dużych kasztanów ugotować w wodzie. Gdy miękkie, spróbować czy dobre, odlać wodę, przykryć serwetą, żeby nie stygły i póki gorące obierać ze skórki tak, aby zostały zupełnie białe. Duże można przepołowić...