• Informacje na temat:

    tarta jaka smietana

Przepisy na temat: tarta jaka smietana
  • Pyszna tarta

    Nic tak nie smakuje jak świeżo upieczona tarta! Polecamy ją na obiad lub na kolację.

  • Tarta Tatin jak z francuskiej cukierni

    Ciasto idealne na jesień

  • Tarta cebulowa

    Tarta to danie, które daje nieograniczone możliwości. Wszystko zależy od tego, na jaki farsz się zdecydujemy.

  • Jak pizza

    Lubisz pizzę? Ta pomidorowa tarta z mozzarellą jest dla ciebie!

  • Mus czekoladowy z kremem angielskim i śmietaną

    Wbrew pozorom przygotowanie pysznego musu czekoladowego na deser, wcale nie jest takie trudne. Wypróbuj nasz przepis!

  • Wakacyjny obiad jak u babci

    Zapraszamy na smaki dzieciństwa! Potrawy, które babcia gotowała nam migiem, a my zjadaliśmy jeszcze szybciej...

  • Na obiad i deser. Tarta na każdą okazję

    Pyszne, kruche ciasto z wytrawnym lub słodkim nadzieniem to pomysł na sycący posiłek. Tarta ze szpinakiem będzie doskonała na obiad czy kolację. Ta z pieczonymi jabłkami - na deser czy podwieczorek. Zatem do dzieła!

  • Quiche z warzywami, czyli jak nie wyrzucać jedzenia po świętach

    Znów zostało jedzenie po świętach? Zawsze można z pozostałości wędlin, warzyw, ziemniaków przygotować coś pysznego. Super przekąską na ciepło może być quiche z warzywami z rosołu według Jagny Niedzielskiej.

  • Kardamonowa galette

    Rustykalna tarta ze śliwkami i kardamonem. Pieczemy ją bez formy, na dużej blaszce.

  • Trata z budyniem domowej roboty

    Tarta to pretekst do pobudzenia wyobraźni w kuchni. Można łączyć smaki do woli – zarówno na słodko, jak i na słono. Owoce, budyń, krem, czekolada, beza, kruszonka, galaretka, konfitura, bita śmietana to idealne towarzystwo dla kruchego ciasta. Nie bójcie się eksperymentować – łączcie smaki i kolory. Wypróbowałam już mnóstwo przepisów na ciasto, które jest podstawą tarty. Poniżej wypracowany przez...

Artykuły na temat: tarta jaka smietana
  • Krucha tarta z gorgonzolą

    Pyszny pomysł na aromatyczną tartę z porem i gorgonzolą. Goście będą zachwyceni!

  • Resztki po świętach: już dziś pomyśl o tym, jak je wykorzystać

    Panująca epidemia, a w perspektywie – Święta Wielkanocne. To dla wielu doskonała okazja do zrobienia dużych zapasów. Już teraz wiesz, że mogą zostać jakieś resztki? Zastanów się nad tym, jak je wykorzystać.

  • Na obiad i deser. Tarta na każdą okazję

    Pyszne, kruche ciasto z wytrawnym lub słodkim nadzieniem to pomysł na sycący posiłek. Tarta ze szpinakiem lub pieczoną papryką będzie doskonała na obiad czy kolację. Ta z pieczonymi jabłkami - na deser czy podwieczorek. Zatem do dzieła!

  • Jak można zużyć resztki jedzenia

    ...przynajmniej 1 godzinę).  Czerstwą kajzerkę zostaw, żeby wyschła na kamień. Zetrzyj na tarce lub zmiel w maszynce do mięsa. Będzie domowa bułka tarta. Czerstwy chleb lub bułki możesz włożyć do...

  • Jak mądrze schudnąć bez efektu jojo?

    Zapomnij o dietach cud. Po pierwsze ich efekty są nietrwałe, powodują efekt jo-jo, po drugie mogą nawet zaszkodzić zdrowiu.

  • ...śmietaną kremówką i tworzę ślaczek lub tworzę różyczki. Jeśli wystarczy kremu można zrobić ślaczek również na owocach.     Tarta jest pyszna i prosta w przygotowaniu. Jest w niej mój ulubiony budyń...

  • Tarta z gruszkami dla Keth i nie tylko

    ...ladnie zrumieniony. i juz. Mozna jesc na cieplo a mozna i pozniej. Do tego bita smietana. Az mi zal, ze ja juz nie mam ani kawaleczka.

  • ...wylozyc na formie do tarty, na nim cukinie i pomidory oraz kostki mozzarelli. Calosc zalac jajkami rozbeltanymi ze smietana i przyprawami - pol peczka bazyli dac do masy jajecznej. Upiec w 180°C okolo...

  • Nowe smaki na Wielkanoc

    ...potrawy wielkanocne to przede wszystkim żurek z białą kiełbasą, jajka przyrządzone na wiele sposobów, sałatka jarzynowa a na deser sernik, mazurek czy makowiec. Ciekawe jaka byłaby reakcja gości, gdyby...

  • Z kolorową galaretką

    ...proszku do pieczenia, zapach arakowy, łyżka octu, tłuszcz i bułka tarta do formy Na masę śmietanową: 1/2 litra kwaśnej śmietany, 3 galaretki (w różnych kolorach): wiśniowa (lub truskawkowa), agrestowa...

Wideo na temat: tarta jaka smietana
  • Jak przygotować ekspresowe lody domowej roboty?

    Blogerka kulinarna Daria Ładocha zaprezentowała w „Dzień Dobry TVN” przepisy na kaloryczne słodkości. – Odpuszczamy dzieciom i sobie na wakacje i w kuchni używamy lody, bitą śmietanę i mascarpone – powiedziała. Przygotowała gofry z bitą śmietaną i owocami, tartę z białą czekoladą i granatem, arbuzową sałatkę z truskawkami w sosie z białej czekolady, domowe lody i hot dogi. (Źródło: DD TVN/ x-news)