• Informacje na temat:

    tania zapiekanka warzywna

Artykuły na temat: tania zapiekanka warzywna
  • Jak gotować zdrowiej i mniej kalorycznie?

    Kilka prostych sposobów i odpowiedni sprzęt sprawią, że dania będą bardzo smaczne i aromatyczne, a jednocześnie zdrowe i mniej tuczące.

  • Soczewica - skarb na talerzu

    Niegdyś często gościła na stołach, gdyż była tania i bardzo sycąca. Obecnie jest ulubioną potrawą wegetarian, ponieważ ma tak dużo białka (w 100 g nasion – 28 g), wapnia i żelaza, że z powodzeniem może zastąpić mięso. Służy kondycji i sylwetce Obecne w soczewicy witaminy i składniki mineralne korzystnie wpływają na zdrowie organizmu. Chroni przed anemią. Spożywana regularnie wzmacnia układ...

  • Dobre jedzenie naprawdę może być zwyczajne

    Był taki moment, że zachwyciliśmy się w Polsce gotowcami, kuchnią instant. Zupki w proszku, kostki rosołowe, kawa rozpuszczalna i inne tego typu produkty były synonimem zachodniego stylu życia, luksusu wcześniej dla nas niedostępnego (…) Nasyciliśmy się nimi i teraz zatoczyliśmy koło, wracamy do starych tradycji – mówi Patrycja Dolecka, autorka bloga kulinarnego "Trufla" i książki „Trufla. Same dobre rzeczy” z autorskimi przepisami.

  • Chiny to kraj smakoszy

    ...), swój specyfik, coś, co można sprzedać jako potrawę regionalną. Przy okazji chętnych do poczytania o kuchni chińskiej po polsku odsyłam do książki Ksawerego Burskiego "Tradycje i sztuka kulinarna Chin(...), a pałeczki do chwytania czegoś, co jest czasem daleko, a co trzeba dość delikatnie i precyzyjnie przenieść. Pałeczki nie przestają być najbardziej praktycznym sposobem nakładania sobie do ust...

  • Ach, beztroskie życie bordoskie! To tamtejszemu winu zawdzięcza nazwę kolor bordo. Czy pamiętacie dziecięcą rymowankę o krowie w takież kropki, która "żuła trawę, kręcąc mordą"? Sporo w niej kulinarnej prawdy. O kuchni z bordeaux, ma się rozumieć.